ΠΑΝ.Ε.Π.Ο

Βεραντζέρου 15

Τ.Κ. 106 77, Αθήνα

Τηλ.-Fax : 210-5244419    

E-mail : panepo@panepo.gr

  


Δείτε τα βραβεία του Διαγωνισμού ΠΑΝΕΠΟ 2010

ΒΡΑΒΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΕΠΟ 2012


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΙΝΟΛΟΓΟΥΣ-ΚΡΙΤΕΣ
 Αγαπητοί Συνάδελφοι Οινολόγοι
Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝΕΠΟ) αναγνωρίζοντας τη σημασία των προμηθευτών του αμπελοοινικού κλάδου και των προϊόντων που προσφέρουν στους παραγωγούς, διοργανώνει διαγωνισμό σε συνεργασία με την έκθεση ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2012, για την βράβευσή τους.
Αναγνωρίζοντας επίσης τη σημασία των Οινολόγων και την συμμετοχή τους στη βελτίωση της ποιότητας του ελληνικού οίνου, τόσο λόγο της επιστημονικής τους κατάρτισης όσο και του ρόλου τους στην παραγωγή καλεί όλους τους Οινολόγους να συμμετάσχουν ως κριτές στο διαγωνισμό.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι οινολόγοι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία (Νόμος 1697/1987, Aρ. Φύλλου 57, Άρθρο 4, Παράγραφος 3), που έχουν σπουδάσει είτε στην Ελλάδα, είτε στο Εξωτερικό.
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε το διαγωνισμό της ΠΑΝΕΠΟ ως κριτές, ψηφίζοντας για την βράβευση των προϊόντων που διαγωνίζονται στις παρακάτω κατηγορίες. Μπορείτε να δηλώστε συμμετοχή ως κριτές αποστέλλοντας e-mail στο panepomail@yahoo.gr.
Σε περίπτωση που δεν είστε μέλος της ΠΑΝΕΠΟ παρακαλούμε στείλτε μας το πτυχίο σας και
Οδηγίες Ψηφοφορίας
·   Διαβάστε προσεκτικά όχι μόνο τον πίνακα στο site, αλλά και την αίτηση και τα φυλλάδια για κάθε προϊόν στη σελίδα http://panepo.gr/PANEPOCompetition2012.htm
·   Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι ένα προϊόν δεν δικαιολογεί επαρκώς την καινοτομία ή τη συμβατότητα σε κάποια κατηγορία, παρακαλούμε γράψτε στο κουτί δίπλα του τη λέξη “ΟΧΙ”
·   Σε περίπτωση που θεωρείτε ότι σε μια κατηγορία κανένα προϊόν δεν αντιστοιχεί σε βραβείο, μην σημειώσετε ψήφο για κανένα προϊόν της κατηγορίας
·   Για να είναι έγκυρο το ψηφοδέλτιό σας, θα πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 1 ψήφο σε μια από τις κατηγορίες.
·   Υποχρεωτική επίσης για την εγκυρότητα της ψήφου είναι η συμπλήρωση της Δήλωσης των στοιχείων σας, στο παρακάτω πίνακα
·   Μπορείτε να βάλετε από 0 ως 3 ψήφους ανά κατηγορία σημειώνοντας ΝΑΙ στο κουτί δίπλα στο κάθε προϊόν
·   Κατεβάστε και Συμπληρώστε το δελτίο ψηφοφορίας και στείλτε το στο panepomail@yahoo.gr με τίτλο email ΨΗΦΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ, ως τις 14 Μαρτίου 2012
 
 Δελτίο Ψηφοφορίας Διαγωνισμούς Καινοτομίας & Συμβατότητας ΠΑΝΕΠΟ 2012

 

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ και ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ

Αγαπητοί Κύριοι/Κυρίες

 

Μέχρι τη δημιουργία του Διαγωνισμού της ΠΑΝΕΠΟ, αντίστοιχα βραβεία στην Ελλάδα, υπήρχαν μόνο για τους οίνους, ενώ τα προϊόντα και οι εταιρείες-προμηθευτές του αμπελοοινικού κλάδου ήταν οι αφανής ήρωες. Πιστεύουμε ότι τους αξίζει η αναγνώριση καθώς παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες στον κλάδο.

  

Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.), συνεχίζοντας τις πολυεπίπεδες ενέργειές της για την υποστήριξη και ανάδειξη του ελληνικού κρασιού, οργανώνει διαγωνισμό σε συνεργασία με την κλαδική έκθεση ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2012, με σκοπό τη βράβευση των εταιρειών-προμηθευτών του αμπελοοινικού κλάδου.

 

Όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αμπελοοινικού εξοπλισμού, έχουν δικαίωμα δωρεάν συμμετοχής στο διαγωνισμό. Μπορείτε να δηλώσετε μέχρι 4 συνολικά προϊόντα κάθε είδους* (υλικά, εφόδια, σκευάσματα, όργανα ελέγχου, μηχανήματα, εξοπλισμός παντός τύπου, κ.λπ). Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα προϊόντα να διατίθενται ήδη στην ελληνική αγορά. Για κάθε προϊόν ξεχωριστά, θα πρέπει να αποσταλεί από ένα e-mail, με την αίτηση και τα υπόλοιπα έγγραφα.

 

Στόχος της Ένωσης είναι να βοηθήσει την ανάπτυξη τεχνογνωσίας στον ελληνικό αμπελώνα και να στηρίξει όλα τα προϊόντα που συμβάλουν στην ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού κρασιού.

 

Τα προϊόντα θα είναι υποψήφια για βράβευση στις παρακάτω κατηγορίες (θα δοθούν συνολικά ως 6 βραβεία):

 

1) Βραβεία Καινοτομίας

            1Α) Για χρήση στην αμπελουργία

            1Β) Για χρήση στην οινολογία

            1Γ) Για χρήση στη συσκευασία/εμφιάλωση

2) Βραβεία Συμβατότητας με τις ανάγκες του ελληνικού αμπελοοινικού κλάδου

            2Α) Για χρήση στην αμπελουργία

            2Β) Για χρήση στην οινολογία

            2Γ) Για χρήση στη συσκευασία/εμφιάλωση

 Για την έγκυρη συμμετοχή, κάθε υποψήφια εταιρεία θα πρέπει να στείλει, μέχρι την Παρασκευή 9 Μαρτίου, στην οργανωτική επιτροπή της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. τα παρακάτω (σε ηλεκτρονική μορφή):

 Μπορείτε να συμμετάσχετε στις κατηγορίες 1 & 2 με το ίδιο προϊόν.

 

Η οργανωτική επιτροπή, αποτελούμενη από οινολόγους, μέλη της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. και επιστήμονες του κλάδου, μετά από την εξέταση των υποψηφιοτήτων θα συντάξει λίστα των προϊόντων προς ψηφοφορία. Στη συνέχεια, θα κληθούν να ψηφίσουν οινολόγοι απ’ όλη τη χώρα. Δικαίωμα ψήφου θα έχουν όλα τα μέλη της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. καθώς και όλοι οι υπόλοιποι οινολόγοι σύμφωνα με την νομοθεσία (Νόμος 1697/1987, Aρ. Φύλλου 57, Άρθρο 4, Παράγραφος 3).

 

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η βράβευση των προϊόντων και των εταιρειών που τα εισάγουν ή παράγουν, θα διεξαχθεί την 1η μέρα της έκθεσης ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2012, δηλαδή Παρασκευή 16 Μαρτίου στις 18:00, μετά τα εγκαίνια.

 

Στους νικητές θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα (έπαινος) το οποίο θα μπορούν να αναρτήσουν στα περίπτερά τους κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Οινολόγων, www.panepo.gr.

 

Η Δήλωση Συμμετοχής (σε μορφή word), η φωτογραφία του προϊόντος (σε μορφή jpg) καθώς και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά (σε μορφή pdf / σκαναρισμένα) πρέπει να αποσταλούν με e-mail (ένα για κάθε προϊόν) σε ηλεκτρονική μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Οινολόγων (panepomail@yahoo.gr) το συντομότερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012.

Σημείωση: Τα φυλλάδια μπορεί να είναι στα ελληνικά, αγγλικά ή γαλλικά

 

Για πληροφορίες ή διευκρινήσεις, επικοινωνήστε στο panepomail@yahoo.gr

 

 

Οι υποψηφιότητες και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο site της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.

 

 

Καλή επιτυχία

 

* 8/3/12 Με απόφαση της Οργανωτικής επιτροπής η κάθε εταιρεία μπορεί να συμμετάσχει με περισσότερα από 4 προϊόντα

Πρόσκληση και Οδηγίες συμμετοχής Διαγωνισμού ΠΑΝΕΠΟ 2012 (αρχείο pdf) ver.2 - 8/3/12

Αίτηση συμμετοχής Διαγωνισμού ΠΑΝΕΠΟ 2012 (αρχείο word)

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΙΝΟΛΟΓΟΥΣ-ΚΡΙΤΕΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι Οινολόγοι

  

Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝΕΠΟ) αναγνωρίζοντας τη σημασία των προμηθευτών του αμπελοοινικού κλάδου και των προϊόντων που προσφέρουν στους παραγωγούς, διοργανώνει διαγωνισμό σε συνεργασία με την έκθεση ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2012, για την βράβευσή τους.

Αναγνωρίζοντας επίσης τη σημασία των Οινολόγων και την συμμετοχή τους στη βελτίωση της ποιότητας του ελληνικού οίνου, τόσο λόγο της επιστημονικής τους κατάρτισης όσο και του ρόλου τους στην παραγωγή καλεί όλους τους Οινολόγους να συμμετάσχουν ως κριτές στο διαγωνισμό.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι οινολόγοι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία (Νόμος 1697/1987, Aρ. Φύλλου 57, Άρθρο 4, Παράγραφος 3), που έχουν σπουδάσει είτε στην Ελλάδα, είτε στο Εξωτερικό.

 

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε το διαγωνισμό της ΠΑΝΕΠΟ ως κριτές, ψηφίζοντας για την βράβευση των προϊόντων που διαγωνίζονται στις παρακάτω κατηγορίες. Μπορείτε να δηλώστε συμμετοχή ως κριτές αποστέλλοντας e-mail στο panepomail@yahoo.gr.

Σε περίπτωση που δεν είστε μέλος της ΠΑΝΕΠΟ παρακαλούμε στείλτε μας

 

 

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (θα ανακοινωθούν σύντομα)

Κατηγορίες Συμμετοχής

 

1. Βραβεία Καινοτομίας

          1Α.για χρήση στην αμπελουργία

Α/Α

Φωτογραφία

Όνομα προϊόντος

Τύπος/χρήση

Εταιρεία διάθεσης

Εταιρεία παραγωγής

Φυλλάδια - Πιστοποιητικά

Site –

Email

1 Solfobenton® SOLFOBENTON

Ο μπεντονίτης κάνει αποτελεσματική την χρήση των θειϊκών αλάτων στην προστασία της αμπέλου με βιολογικό τρόπο, απελευθερώνοντας SO2 όταν αυξάνεται η υγρασία.
Επιπλέον η εξαιρετική και διαρκής υδροαπορροφητική ικανότητα του μπεντονίτη ελέγχει τα επίπεδα υγρασίας στα σταφύλια και περιορίζοντας την ανάπτυξη μυκήτων και ασθενειών.

ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΑ DAL CIN spa Αίτηση

Φυλλάδιο

Τεχν. Φυλλάδιιο

chrisanthako@yahoo.gr

 

2 Thesis.net Wineries Η CGSoft ανταποκρινόμενη στο αίτημα για μια ολοκληρωμένη λύση λογισμικού διαχείρισης οινοποιείων, ανέπτυξε και προσφέρει το Thesis.net Wineries, την 1η και πλέον σύγχρονη, 100% ελληνική εφαρμογή, ενιαίας και ολοκληρωμένης παρακολούθησης και διαχείρισης της  παραγωγής,  της επιχειρηματικής λειτουργίας και της διάθεσης των προϊόντων ενός οινοποιείου (από το αμπελοτεμάχιο μέχρι τον τελικό καταναλωτή), η οποία επίσης είναι απόλυτα συμβατή με τις ανάγκες του ελληνικού αμπελοοινικού κλάδου. CGSoft CGSoft Αίτηση

Φυλλάδιο

Windows 7 compatibility

ISO 9001-2008

 

 

www.cgsoft.gr

info@cgsoft.gr

 

3

          Αίτηση

Φυλλάδιο

 


 


1. Βραβεία Καινοτομίας

          1Β. για χρήση στην οινολογία

Α/Α

Φωτογραφία

Όνομα προϊόντος

Τύπος/χρήση

Εταιρεία διάθεσης

Εταιρεία παραγωγής

Φυλλάδια - Πιστοποιητικά

Site –

Email

1

OENOTOOLS

Η ΕΛΤΟΝ Διεθνούς Εμπορίου A.E.B.E. σε συνεργασία με την OENOBRANDS φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το μοναδικό εργαλείο για οινολόγους—οινοποιούς το          OENOTOOLS.Το OENOTOOLS είναι η αιχμή της τεχνολογίας  για smartphones και tablets και δημιουργήθηκε για να κάνει πιο εύκολους και απλούς τους υπολογισμούς των οινοπαραγωγών κατά την διάρκεια της οινοποίησης. Η ΕΛΤΟΝ προσφέρει στους οινοπαραγωγούς όλα τα υπολογιστικά εργαλεία σε μια μονο εφαργογή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.
Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το εγκαταστήσετε στην συσκευή σας.
Η πρώτη έκδοση του
OENOTOOLS:
Θα σας υπολογίσει την ποσότητα των στοιχείων, που πρέπει να προσθέσετε στην δεξαμενή, σε οποιαδήποτε μορφή ( σκόνη, υγρο, αέριο ).Για παράδειγμα, το
OENOTOOLS θα σας καθορίσει την ποσότητα σε: Αραβική κόμμι, ένζυμα,ταννίνες ή οποιοδήποτε πρόσθετο που θα πρέπει να μπεί στην δεξαμενή.
Θα σας καθορίσει την ποσότητα του θειώδους που πρέπει να προσθέσετε στην δεξαμενή για να έχετε το επιθυμητό ελεύθερο θειώδες, χωρίς υπολογισμούς από εσάς.
Θα σας μετατρέψει οποιαδήποτε μονάδα μέτρησης που χρησιμοποιείται στο μούστο και στο κρασί: για παράδειγμα λίτρα σε γαλλόνια, βαθμοί
brix σε συγκέντρωση σαγχάρων κ.τ.λ

ΕΛΤΟΝ  ΑΕΒΕ OENOBRANDS Αίτηση

Φυλλάδια

www.elton.gr
www.oenobrands.com

papaioannou@elton.gr

2

 

VINPILOT

Σύστημα ελέγχου και καταγραφής της ζύμωσης, καταγραφή κατεργασιών, ιχνηλασιμότητα

Το εν λόγω σύστημα (προσφερόμενο σε διάφορες εκδόσεις) έχει τις εξής δυνατότητες συνοπτικά:
1.  Ρύθμιση και καταγραφή των θερμοκρασιών ζύμωσης και διατήρησης του κρασιού.
2.  Καθοδήγησης της ζύμωσης με βάση τη μείωση των σακχάρων και καταγραφή.
3.  Δυνατότητα ταυτόχρονης μικρο / μακρο οξυγόνωσης και καταγραφή.
4.  Δυνατότητα καταχώρησης κατεργασιών, αναλύσεων, αναμίξεων, κατεβάσματος δεξαμενών σε μικρότερες και καταγραφή όλων των σταδίων.
5.  Διαχείριση παρτίδων, προμηθευτών σταφυλιών, αμπελοτοπιών κλπ.
6.  Διαχείριση οινολογικών υλικών με παρτίδες και καταγραφή. Υπολογισμός των δόσεων υλικού.
7.  Για όλα τα παραπάνω υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση, δυνατότητα εκτυπώσεων, αναζήτηση και ανεύρεση των καταγραφών και καταχωρήσεων ακόμη και μετά από χρόνια.
8.  Εκπομπή σήματος συναγερμού σε περιπτώσεις υπέρβασης των τεθέντων ορίων.
9.  Έλεγχος των ανακυκλώσεων.
10. Ευκολία επέκτασης με μικρό κόστος.
11. Έκδοση για μικροοινοποιήσεις.
     Διαθέτει ειδικό λογισμικό, εξελληνισμένο, προσβάσιμο από απόσταση μέσω Η/Υ είτε μέσω κινητού τηλεφώνου. Παρέχει μια πλήρη πανοραμική εικόνα του οινοποιείου τόσο στον οινολόγο όσο και στον ιδιοκτήτη του οινοποιείου.
     Καλύπτει απόλυτα και με εύκολο και φιλικό τρόπο τις απαιτήσεις / υποχρεώσεις που απορρέουν από τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΝΗΣ Α.Ε. WFT- Wein Fruchtsaft Tecnologie Klosterneuburg, Austria

 

Αίτηση

Φυλλάδια

www.senis.gr

info@senis.gr

3

DYNAMOS

Περιστροφικό φίλτρο εφαπτομενικής διήθησης

ΝΕΟ ΦΙΛΤΡΟ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΗΣ ΔΙΗΘΗΣΗΣ: περιστροφικό, με περιστρεφόμενους δίσκους, αυτοκαθαριζόμενο, πολύ χαμηλής καταναλισκόμενης ενέργειας, πολύ υψηλής ονομαστικής απόδοσης (30-50 lt/m²h με 30% vol/vol προϊόντος).
Υψηλή εφαπτομενική ταχύτητα (μέχρι 500
RPM)
Μεγάλοι κύκλοι διήθησης (μέχρι 20 ώρες ή περισσότερο μεταξύ καθαρισμών)
Μηδενική απορρόφηση οξυγόνου.
Καμμία μείωση στο κόκκινο χρώμα.
Πολύ υψηλή συγκέντρωση στερεών (75-80% ν/ν)
Ενιαία πίεση στη μεμβράνη
Πολύ χαμηλή πίεση διαμέσου μεμβράνης (
max 1,1 bar)
Κατασκευή με τη φιλοσοφία των μοναδιαίων
modules (κάθε modul 20  m²)

MECCANICA ΕΠΕ TMCI PADOVAN SpA - Ιταλίας Αίτηση

Φυλλάδιο

meccanica@hol.gr

 

4 ALCHEMY

Σκεύασμα ζυμών

H  σειρά  ζυμομυκήτων ALCHEMY (από το ελληνικό αλχημεία)  αποτελείται από μείγμα ζυμομυκήτων εντός του ίδιου σκευάσματος.
Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ιδιαίτερα ποιοτικό  αποτέλεσμα κατά την αλκοολική ζύμωση από τη συνέργεια και την αλληλουχία των ζυμομυκήτων σε επίπεδο μέγιστων αρωμάτων και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών.
Η σειρά ζυμομυκήτων
ALCHEMY  ικανοποιεί απόλυτα τις νέες τάσεις και ανάγκες πολλών οινοποιών και οινολόγων που προχωρούν σε διπλούς εμβολιασμούς κατά την οινοποίηση με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα.  

ΕΛΤΟΝ  ΑΕΒΕ OENOBRANDS Αίτηση

Φυλλάδιο

MSDS

Product Specification Sheet

Non GMO- Statement

www.elton.gr
www.oenobrands.com

papaioannou@elton.gr

 

5 AQUACOL

Η AQUACOL είναι ένα πυκνό διάλυμα ζελατίνης πολύ υψηλής καθαρότητας και σταθερότητας που προέρχεται από ψάρια.
Η ζελατίνη από ψάρια έχει σύσταση σε αμινοξέα παρόμοια με αυτή των ζελατινών ζωικής προέλευσης (αγελάδας ή χοίρου) οι οποίες χαρακτηρίζονται από υψηλή συγκέντρωση σε γλυκίνη, προλίνη και υδροξυπρολίνη. Το χαρακτηριστικό αυτό επιτρέπει στην
AQUACOL να είναι το ίδιο αποτελεσματική στο κολλάρισμα.

ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗ ΕΠΕ MARTIN VIALATTE-SOFRALAB Αίτηση

Φυλλάδιο

Πιστοποιητικό

MSDS

 

www.ampelooeniki.gr

info@ampelooeniki.gr

 vm@ampelooeniki.gr

 

6 AMPLIFRUIT

Το AMPLI FRUIT είναι ένα μίγμα από παράγωγα ζυμομυκήτων ειδικά επιλεγμένων και μια πολύ μικρή ποσότητα συμπυκνωμένων τανινών πολύ υψηλής ποιότητας.
Οι συμπυκνωμένες τανίνες, ειδικά επιλεγμένες και σε πολύ μικρή ποσότητα, συνεργούν με τα παράγωγα των ζυμομυκήτων τόσο στη διατήρηση του φρουτώδους χαρακτήρα όσο και στη γευστική αρμονία του οίνου. Έτσι το
AMPLI FRUIT χάρη στη μοναδική του σύνθεση:
-      Υπογραμμίζει τη φρεσκάδα και το φρουτώδες των οίνων,
-      Ενισχύει τη στρογγυλάδα και τον όγκο, μειώνοντας την αίσθηση στυφάδας και ξηρότητας στο στόμα,
Αναδεικνύει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του οίνου.

ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗ ΕΠΕ MARTIN VIALATTE-SOFRALAB Αίτηση

Φυλλάδιο

Πιστοποιητικό

MSDS

 

www.ampelooeniki.gr

info@ampelooeniki.gr

 vm@ampelooeniki.gr

 

7 ACTIFERM ORGANIC

Το Actiferm Organic δημιουργήθηκε αποκλειστικά από κύτταρα ζυμομυκήτων, απολύτως φυσικής προέλευσης, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Με τον τρόπο αυτό ενεργοποιεί την αλκοολική ζύμωση και ρυθμίζει την ομαλή διεξαγωγή και την ολοκλήρωσή της.
Το
Actiferm Organic περιέχει αποκλειστικά οργανικό άζωτο. Αντίθετα από το ανόργανο άζωτο που προσφέρεται κυρίως με τη μορφή αμμωνιακών αλάτων κατά τον εμβολιασμό, τα κύτταρα ζυμών του Actiferm Organic προσφέρουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά σταδιακά σε όλη τη διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης, μέσω της προοδευτικής διάλυσης του κυτταρικού τοιχώματος (αυτόλυση), βοηθώντας να αποφευχθούν τόσο η απότομη αύξηση της θερμοκρασίας όσο και η ταχεία κινητική της ζύμωσης, παράγοντες που πολλές φορές ευθύνονται για τα προβλήματα ολοκλήρωσης των ζυμώσεων

ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗ ΕΠΕ MARTIN VIALATTE-SOFRALAB Αίτηση

Φυλλάδιο

Πιστοποιητικό

 

 

www.ampelooeniki.gr

info@ampelooeniki.gr

 vm@ampelooeniki.gr

 

8 Thesis.net Wineries Η CGSoft ανταποκρινόμενη στο αίτημα για μια ολοκληρωμένη λύση λογισμικού διαχείρισης οινοποιείων, ανέπτυξε και προσφέρει το Thesis.net Wineries, την 1η και πλέον σύγχρονη, 100% ελληνική εφαρμογή, ενιαίας και ολοκληρωμένης παρακολούθησης και διαχείρισης της  παραγωγής,  της επιχειρηματικής λειτουργίας και της διάθεσης των προϊόντων ενός οινοποιείου (από το αμπελοτεμάχιο μέχρι τον τελικό καταναλωτή), η οποία επίσης είναι απόλυτα συμβατή με τις ανάγκες του ελληνικού αμπελοοινικού κλάδου. CGSoft CGSoft Αίτηση

Φυλλάδιο

Windows 7 compatibility

ISO 9001-2008

 

 

www.cgsoft.gr

info@cgsoft.gr

 

9 ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΚΕΛΑΡΙΩΝ Τα κελάρια κρασιού ή άλλων αλκοολούχων ποτών, κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων, αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα από το όχι κατάλληλο επίπεδο υγρασίας που καταφέρνουν. Η λογική συνέπεια είναι η φυσική εξάτμιση του κρασιού. Η ποιότητα του κρασιού μειώνεται, καθώς και η ποσότητα γεγονός που οδηγεί σε μεγάλες χρηματικές απώλειες από το κόστος εργασίας, προκειμένου να ξαναγεμιστούν το βαρέλια όπως και απο το προιόν που εξατμίζεται. Τα κελάρια χάνουν εώς και 15% της αξίας του κρασιού τους ανά έτος λογω της λάθος υγρασίας και η ποιότητα του κρασιού μειώνεται δραματικά απο τη μή σωστη λειτουργία των ξύλινων βαρελιών λόγω της αφυδάτωσης τους.
Τα ξύλινα βαρέλια πρέπει να αποθηκεύονται σε σκοτεινό περιβάλλον με σταθερά επίπεδα υγρασίας μεταξύ 65% και 85%. Χαμηλότερο επίπεδο υγρασίας 65% οδηγεί σε υψηλό κίνδυνο αφυδάτωσης των βαρελιών. Το καινοτόμο σύστημα υδρονέφωσης των κελαριών της
COOLMERCHANT   βοηθά να διατηρηθεί ένα σταθερό επίπεδο υγρασίας μεταξύ 65% και 85%  και επιτρέπει ουσιαστική μείωση της απώλε??ας του κρασιού όπως και την σωστή απόδοση των ξύλινων βαρελιών.
COOLMERCHANT HELLAS COOLMERCHANT HELLAS Αίτηση

Φυλλάδιο

Πιστοποίηση CE

Πιστοποιητικό 1

Πιστοποιητικό 2

Πιστοποιητικό 3

WWW.COOLMERCHANT.GR

INFO@COOLMERCHANT.GR

10

DC-POL G

DC-POL G

Η δύσκολη και επικίνδυνη ορισμένες φορές προετοιμασία και χρήση υλικών σε μορφή σκόνης, αντικαθίσταται από την νέα τεχνολογία MiniTubesTM όπου επιτυγχάνεται:

Ολοκληρωτική διασπορά του προϊόντος στο υγρό που κατεργαζόμαστε, χωρίς την παραμικρή επίπλευση υλικού, με ένα υδατικό αποτέλεσμα που περιλαμβάνει σχεδόν ακαριαία κάθε σωματίδιο του προϊόντος, αποφεύγοντας παράλληλα την κλασική και χρονοβόρα ενυδάτωση ανά στρώσεις. 
Μηδενικές απώλειες ενεργού συστατικού (100% εκμετάλλευση προϊόντος)
Παντελής απουσία σκόνης. Δεν απαιτείται καθάρισμα μετά την χρήση του προϊόντος

ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΑ DAL CIN spa Αίτηση

Φυλλάδιο

MinitubesTM

Τεχν. Φυλλάδιιο

chrisanthako@yahoo.gr

 

11

MILLICHILLING

Καινοτόμο φίλτρο, νέας τεχνολογίας με μεμβράνες Το Millichiling λειτουργεί και με τη διαφορά πίεσης μεταξύ των δεξαμενών, έτσι δεν χρειάζεται έντονη λειτουργία της αντλίας στα πρώτα στάδια του φιλταρίσματος και κατά συνέπεια δεν ταλαιπωρεί τον οίνο Επίσης οι φιλτραριζόμενοι οίνοι εμφανίζουν μικρότερη θολερώτητα, διατηρούν το χρώμα τους και προσλαμβάνουν λιγότερο οξυγόνο. Το Milichilling σημαντικά χαμηλότερες απώλειες σε σχέση με άλλα φόλτρα, έχει μικρότερη παραγωγή αποβλήτων, είναι πιο φιλικό για το περιβάλλον και έχει χαμηλότερο λειτουργικό κόστος (σε ενέργεια και αναλώσιμα) ENOXHMIKH A.E. MILLIPORE MERCK Αίτηση

Φυλλάδιο

murielle.mole@enochimiki.gr

www.enochimiki.gr

12

INCANTO NC

Το Incanto NC συνδυάζει το εκχύλισμα των ρινισμάτων δρυός, του οποίου η δράση είναι παρόμοια με αυτή της πούδρας, με τους φλοιούς ζυμομυκήτων.
Λόγω του εκχυλίσματος ρινισμάτων δρυός που περιέχει, προσδίδει αρωματική πολυπλοκότητα και προστατεύει από την εμφάνιση αναγωγικών οσμών, ενώ η παρουσία των φλοιών επιλεγμένων ζυμομυκήτων συμβάλλει στο σώμα, τον όγκο και την ισορροπία του οίνου, με την ταυτόχρονη απομάκρυνση δυσάρεστων οσμών.
Χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της αλκοολικής ζύμωσης για την παραγωγή λευκών και ερυθρών οίνων.
ΑΣΤΡΟΝ ΧΗΜΙΚΑ ΑΕ. ENARTIS (ESSECO GROUP) Αίτηση

Φυλλάδιο

MSDS

Certificate of Analysis

info@astronchemicals.gr

www.astronchemicals.gr


 


1. Βραβεία Καινοτομίας

    1Γ. για χρήση στη συσκευασία/εμφιάλωση

Α/Α

Φωτογραφία

Όνομα προϊόντος

Τύπος/χρήση

Εταιρεία διάθεσης

Εταιρεία παραγωγής

Φυλλάδια - Πιστοποιητικά

Site –

Email

1

NOMASENSE

Ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες στη δημιουργία του κρασιού είναι το οξυγόνο.
Η συσκευή Nomasense είναι ένα καινοτόμο προϊόν, που συμβάλει καθοριστικά στην μέτρηση του οξυγόνου, σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας.
Η συσκευή πραγματοποιεί μετρήσεις οξυγόνου σε όλες τις φάσεις της οινοποίησης (Γλεύκος, Ζύμωση, Μεταγγίσεις Δεξαμενών, Κατεργασίες, Βαρέλι, Φίλτρο, Εμφιάλωσης, Ωρίμανση στη φιάλη). Αποτελείται από νέου τύπου ακροδέκτες οπτικών ινών(probes) που δεν έχουν σχέση με τα ηλεκτρόδια του παρελθόντος. Με την αποστολή φωτός σε ορισμένη συχνότητα και την μέτρηση του μήκους κύματος, καταγράφεται το οξυγόνο (διαλυόμενου και αέριο στο λαιμό της φιάλης) με μεγάλη ακρίβεια.
Η βαθμονόμηση(calibration) του οργάνου είναι πάρα πολύ εύκολη. Η συσκευή δεν χρειάζεται συντήρηση.
Τα αναλώσιμα αυτοκόλλητα(αισθητήρες) που χρειάζονται για την μέτρηση αντέχουν 100.000 γεμίσματα της φιάλης μέτρησης, χωρίς καμία συντήρηση.

Α.Γ. ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ ΑΒΕΕ NOMACORC Αίτηση

Φυλλάδια

www.coropoulis.gr

info@coropoulis.gr

 

2

WINESKIN

Το WineSkin® είναι ο πρώτος και μοναδικός τρόπος ασφαλούς μεταφοράς εμφιαλωμένου οίνου οπουδήποτε κι αν ταξιδεύεις.
Το 
WineSkin® είναι ένα σύστημα μεταφοράς χωρίς διαρροές προσιτό, εύκολο στη χρήση του και ασφαλές.

ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗ ΕΠΕ   Αίτηση

Φυλλάδιο

www.ampelooeniki.gr

info@ampelooeniki.gr

 vm@ampelooeniki.gr

 

3 Thesis.net Wineries Η CGSoft ανταποκρινόμενη στο αίτημα για μια ολοκληρωμένη λύση λογισμικού διαχείρισης οινοποιείων, ανέπτυξε και προσφέρει το Thesis.net Wineries, την 1η και πλέον σύγχρονη, 100% ελληνική εφαρμογή, ενιαίας και ολοκληρωμένης παρακολούθησης και διαχείρισης της  παραγωγής,  της επιχειρηματικής λειτουργίας και της διάθεσης των προϊόντων ενός οινοποιείου (από το αμπελοτεμάχιο μέχρι τον τελικό καταναλωτή), η οποία επίσης είναι απόλυτα συμβατή με τις ανάγκες του ελληνικού αμπελοοινικού κλάδου. CGSoft CGSoft Αίτηση

Φυλλάδιο

Windows 7 compatibility

ISO 9001-2008

 

 

www.cgsoft.gr

info@cgsoft.gr

 

4 Εμφιαλωτικό μηχάνημα 6-1 ALRO Το εμφιαλωτικό 6-1 ALRO, είναι πρωτοποριακής σχεδίασης, ευέλικτο όσον αφορά τον εξοπλισμό του, μικρού σχετικά κόστους καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο και μπορεί να λειτουργήσει με ένα μόνο χειριστή. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΝΗΣ Α.Ε. EFC Srl, ΙΤΑΛΙΑ Αίτηση

Φυλλάδιο

 

www.senis.gr

info@senis.gr

 

5 Ετικετέζα ημιαυτόματη ML1 Η ημιαυτόματη ετικετέζα ML1, λειτουργεί με την αρχή της περιστροφής της φιάλης όπως μόνο μεγάλα και ακριβά μηχανήματα λειτουργούν. Έτσι προσφέρει στους μικρούς παραγωγούς τη δυνατότητα να συσκευάσουν ποιοτικά φιάλες κυλινδρικές, τετράγωνες, κωνικές ή ιδιόμορφες με ένα μηχάνημα χαμηλού σχετικά κόστους. Προαιρετικά μπορεί να εξοπλισθεί με κεφαλή επικόλλησης ταινίας ασφαλείας και εκτυπωτή παρτίδας. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΝΗΣ Α.Ε. DMC Srl, ΙΤΑΛΙΑ Αίτηση

Φυλλάδιο

 

www.senis.gr

info@senis.gr

 

6

WINESAVE

Το Winesave είναι ένα καινοτόμο προϊόν που καλύπτει ένα μεγάλο κενό στη συντήρηση – διατήρηση του ανοιχτού κρασιού σε τέλεια κατάσταση χωρίς δαπανηρές επενδύσεις και με απόλυτη ασφάλεια. Η καινοτομία του κατασκευαστή να εγκλωβίσει το αργό σε μία μικρή φιάλη υπό πίεση είναι και το χαρακτηριστικό που του προσδίδει απίστευτη πρακτικότητα στη χρήση.
Το
Winesave διατηρεί ένα ανοιχτό κρασί σε άριστη κατάσταση για εβδομάδες μετά το άνοιγμα.
Η οξείδωση και το πέταγμα των ανοιγμένων κρασιών, ανήκει πλέον στο παρελθόν.
Το Winesave προστατεύει το κρασί απλώνοντας ένα ευγενές, αδρανές και άοσμο αέριο, το Αργό (εμπεριέχεται στην ατμόσφαιρα και είναι βαρύτερο του ατμοσφαιρικού αέρα) πάνω στην επιφάνεια του. Έτσι προστατεύει τα γευστικά και χρωματικά χαρακτηριστικά του από την αλλοίωση που προκαλεί ο αέρας.
Ο καταναλωτής κρασιού έχει πλέον την πολυτέλεια να απολαμβάνει στο σπίτι το αγαπημένο του κρασί, ακόμα και σε πολύ μικρή ποσότητα, ποτήρι – ποτήρι, μη ανησυχώντας για το αν το κρασί που μείνει θα χαλάσει, και ποτέ ξανά δεν θα «χρειαστεί» να καταναλώσει ολόκληρο το μπουκάλι μόνο και μόνο επειδή το άνοιξε!
Για κάθε επαγγελματία που σερβίρει κρασί με το ποτήρι (
restaurant, café, bar, κάβες,) το Winesave εγγυάται ότι κάθε ποτήρι θα έχει αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά του κρασιού, ακόμα και αν έχουν περάσει εβδομάδες από το άνοιγμα του. Έτσι οι καταναλωτές θα απολαμβάνουν το κρασί όπως θα έπρεπε να είναι, και ο επαγγελματίας δεν θα πετάει πλέον καμία ανοιγμένη φιάλη.
Το
Winesave είναι εξαιρετικά απλό στη χρήση, και δεν απαιτεί κανενός είδους εξοπλισμό. Όταν τελειώσει η φιάλη, απλά την πετάμε και χρησιμοποιούμε καινούρια.
Η κάθε φιάλη
Winesave διαρκεί για περίπου 50 χρήσεις.

Κ. & Ε. Μαλέρδος OE Vinotech Αίτηση

Φυλλάδιο

MSDS

http://winesave.blogspot.com/

Malerdos@malerdos.gr

 

7


 


2. Βραβεία Συμβατότητας με τις ανάγκες του ελληνικού αμπελοοινικού κλάδου

    2Α. για χρήση στην αμπελουργία 

Α/Α

Φωτογραφία

Όνομα προϊόντος

Τύπος/χρήση

Εταιρεία διάθεσης

Εταιρεία παραγωγής

Φυλλάδια - Πιστοποιητικά

Site –

Email

1 Thesis.net Wineries Η CGSoft ανταποκρινόμενη στο αίτημα για μια ολοκληρωμένη λύση λογισμικού διαχείρισης οινοποιείων, ανέπτυξε και προσφέρει το Thesis.net Wineries, την 1η και πλέον σύγχρονη, 100% ελληνική εφαρμογή, ενιαίας και ολοκληρωμένης παρακολούθησης και διαχείρισης της  παραγωγής,  της επιχειρηματικής λειτουργίας και της διάθεσης των προϊόντων ενός οινοποιείου (από το αμπελοτεμάχιο μέχρι τον τελικό καταναλωτή), η οποία επίσης είναι απόλυτα συμβατή με τις ανάγκες του ελληνικού αμπελοοινικού κλάδου. CGSoft CGSoft Αίτηση

Φυλλάδιο

Windows 7 compatibility

ISO 9001-2008

 

 

www.cgsoft.gr

info@cgsoft.gr

 

               
               
               

 

2. Βραβεία Συμβατότητας με τις ανάγκες του ελληνικού αμπελοοινικού κλάδου

          2Β. για χρήση στην οινολογία

Α/Α

Φωτογραφία

Όνομα προϊόντος

Τύπος/χρήση

Εταιρεία διάθεσης

Εταιρεία παραγωγής

Φυλλάδια - Πιστοποιητικά

Site –

Email

1

OENOTOOLS

Η ΕΛΤΟΝ Διεθνούς Εμπορίου A.E.B.E. σε συνεργασία με την OENOBRANDS φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το μοναδικό εργαλείο για οινολόγους—οινοποιούς το          OENOTOOLS.Το OENOTOOLS είναι η αιχμή της τεχνολογίας  για smartphones και tablets και δημιουργήθηκε για να κάνει πιο εύκολους και απλούς τους υπολογισμούς των οινοπαραγωγών κατά την διάρκεια της οινοποίησης. Η ΕΛΤΟΝ προσφέρει στους οινοπαραγωγούς όλα τα υπολογιστικά εργαλεία σε μια μονο εφαργογή εντελώς ΔΩΡΕΑΝ.
Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το εγκαταστήσετε στην συσκευή σας.
Η πρώτη έκδοση του
OENOTOOLS:
Θα σας υπολογίσει την ποσότητα των στοιχείων, που πρέπει να προσθέσετε στην δεξαμενή, σε οποιαδήποτε μορφή ( σκόνη, υγρο, αέριο ).Για παράδειγμα, το
OENOTOOLS θα σας καθορίσει την ποσότητα σε: Αραβική κόμμι, ένζυμα,ταννίνες ή οποιοδήποτε πρόσθετο που θα πρέπει να μπεί στην δεξαμενή.
Θα σας καθορίσει την ποσότητα του θειώδους που πρέπει να προσθέσετε στην δεξαμενή για να έχετε το επιθυμητό ελεύθερο θειώδες, χωρίς υπολογισμούς από εσάς.
Θα σας μετατρέψει οποιαδήποτε μονάδα μέτρησης που χρησιμοποιείται στο μούστο και στο κρασί: για παράδειγμα λίτρα σε γαλλόνια, βαθμοί
brix σε συγκέντρωση σαγχάρων κ.τ.λ

ΕΛΤΟΝ  ΑΕΒΕ OENOBRANDS Αίτηση

Φυλλάδια

www.elton.gr
www.oenobrands.com

papaioannou@elton.gr

2

 

VINPILOT

Σύστημα ελέγχου και καταγραφής της ζύμωσης, καταγραφή κατεργασιών, ιχνηλασιμότητα

Το εν λόγω σύστημα (προσφερόμενο σε διάφορες εκδόσεις) έχει τις εξής δυνατότητες συνοπτικά:
1.  Ρύθμιση και καταγραφή των θερμοκρασιών ζύμωσης και διατήρησης του κρασιού.
2.  Καθοδήγησης της ζύμωσης με βάση τη μείωση των σακχάρων και καταγραφή.
3.  Δυνατότητα ταυτόχρονης μικρο / μακρο οξυγόνωσης και καταγραφή.
4.  Δυνατότητα καταχώρησης κατεργασιών, αναλύσεων, αναμίξεων, κατεβάσματος δεξαμενών σε μικρότερες και καταγραφή όλων των σταδίων.
5.  Διαχείριση παρτίδων, προμηθευτών σταφυλιών, αμπελοτοπιών κλπ.
6.  Διαχείριση οινολογικών υλικών με παρτίδες και καταγραφή. Υπολογισμός των δόσεων υλικού.
7.  Για όλα τα παραπάνω υπάρχει πλήρης τεκμηρίωση, δυνατότητα εκτυπώσεων, αναζήτηση και ανεύρεση των καταγραφών και καταχωρήσεων ακόμη και μετά από χρόνια.
8.  Εκπομπή σήματος συναγερμού σε περιπτώσεις υπέρβασης των τεθέντων ορίων.
9.  Έλεγχος των ανακυκλώσεων.
10. Ευκολία επέκτασης με μικρό κόστος.
11. Έκδοση για μικροοινοποιήσεις.
     Διαθέτει ειδικό λογισμικό, εξελληνισμένο, προσβάσιμο από απόσταση μέσω Η/Υ είτε μέσω κινητού τηλεφώνου. Παρέχει μια πλήρη πανοραμική εικόνα του οινοποιείου τόσο στον οινολόγο όσο και στον ιδιοκτήτη του οινοποιείου.
     Καλύπτει απόλυτα και με εύκολο και φιλικό τρόπο τις απαιτήσεις / υποχρεώσεις που απορρέουν από τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΝΗΣ Α.Ε. WFT- Wein Fruchtsaft Tecnologie Klosterneuburg, Austria

 

Αίτηση

Φυλλάδια

www.senis.gr

info@senis.gr

3 ALCHEMY

Σκεύασμα ζυμών

H  σειρά  ζυμομυκήτων ALCHEMY (από το ελληνικό αλχημεία)  αποτελείται από μείγμα ζυμομυκήτων εντός του ίδιου σκευάσματος.
Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται ιδιαίτερα ποιοτικό  αποτέλεσμα κατά την αλκοολική ζύμωση από τη συνέργεια και την αλληλουχία των ζυμομυκήτων σε επίπεδο μέγιστων αρωμάτων και οργανοληπτικών χαρακτηριστικών.
Η σειρά ζυμομυκήτων
ALCHEMY  ικανοποιεί απόλυτα τις νέες τάσεις και ανάγκες πολλών οινοποιών και οινολόγων που προχωρούν σε διπλούς εμβολιασμούς κατά την οινοποίηση με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα.  

ΕΛΤΟΝ  ΑΕΒΕ OENOBRANDS Αίτηση

Φυλλάδιο

MSDS

Product Specification Sheet

Non GMO- Statement

www.elton.gr
www.oenobrands.com

papaioannou@elton.gr

 

4 VITILEVURE SYRAH

Ο Vitilevure Syrah YSEO έχει επιλεγεί στα καλύτερα εδάφη στην περιοχή Valle du Rhône.
Εκφράζει όλο το αρωματικό δυναμικό της ποικιλίας στα διάφορα
terroir.
Διατηρεί την οξύτητα και επιτρέπει τη μέγιστη και σταθερή εξαγωγή χρώματος.  

ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗ ΕΠΕ MARTIN VIALATTE-SOFRALAB Αίτηση

Φυλλάδιο

Πιστοποιητικό

MSDS

 

www.ampelooeniki.gr

info@ampelooeniki.gr

 vm@ampelooeniki.gr

 

5 POLYGREEN

Το POLYGREEN απομακρύνει αποτελεσματικά τα οξειδωμένα και τα ευοξείδωτα φαινολικά συστατικά. Με τον τρόπο αυτό μειώνει το καφέ χρώμα και την κακή γεύση που συνοδεύουν την οξείδωση. Δρα λοιπόν τόσο προστατευτικά όσο και θεραπευτικά. Το POLYGREEN μειώνει τη στιφάδα και την πικράδα και ταυτόχρονα αναδεικνύει τα αρώματα και το φρουτώδες των γλευκών και των κατεργασμένων λευκών και ροζέ οίνων κυρίως εκείνων που προέρχονται από πιέσεις.
Το
POLYGREEN χρησιμοποιείται και για θεραπευτικούς σκοπούς. Εξαφανίζει τη γεύση του "οξειδωμένου" και τις καφέ-κίτρινες αποχρώσεις των οξειδωμένων οίνων. Χαρίζει ζωντάνια σε οίνους που παρουσιάζουν εξελιγμένο χαρακτήρα Η κατεργασία με POLYGREEN βοηθά και στη σταθεροποίηση του θειώδους ανυδρίτη καθώς απομακρύνονται οι παράγοντες που το δεσμεύουν.

ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗ ΕΠΕ MARTIN VIALATTE-SOFRALAB Αίτηση

Φυλλάδιο

Πιστοποιητικό

MSDS

 

www.ampelooeniki.gr

info@ampelooeniki.gr

 vm@ampelooeniki.gr

 

6

FILTROSTABIL Το FILTROSTABIL παράγεται με κόμμεα αρίστης ποιότητος που προέρχονται από την Acacia Verek. Το FILTROSTABIL χαρακτηρίζεται από μεγάλη αποδοτικότητα και παρέχει σημαντική προστασία σε εκείνους οίνους που παρουσιάζουν το μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης κάποιου θολώματος (νεαροί οίνοι πλούσιοι σε χρώμα και τανίνες κ.α.). Παράλληλα, με τη δράση του ως προστατευτικό κολλοειδές, προσδίδει επιπλέον στρογγυλάδα και απαλότητα σε όλους τους οίνους. Στους ερυθρούς οίνους η αίσθηση του στυφού, που οφείλεται σε τραχιές τανίνες, μειώνεται. ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗ ΕΠΕ MARTIN VIALATTE-SOFRALAB Αίτηση

Φυλλάδιο

Πιστοποιητικό

MSDS

 

www.ampelooeniki.gr

info@ampelooeniki.gr

 vm@ampelooeniki.gr

 

7 DEPECTIL ELEVAGE

 

Το DEPECTIL ELEVAGE είναι ένα προϊόν ενζυμικής μορφής με β-γλυκοζιδιτική δράση το οποίο υδρολύει τους πολυσακχαρίτες που δρουν παρεμποδιστικά και παράλληλα απελευθερώνει τις μαννοπρωτεΐνες των ζυμομυκήτων. Οι οίνοι στους οποίους έχει προστεθεί το προϊόν αυτό διηθούνται πιο εύκολα ενώ παρουσιάζουν μεγαλύτερη σταθερότητα διαύγειας και αυξημένη ποιότητα οργανοληπτικών χαρακτηριστικών.

ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗ ΕΠΕ MARTIN VIALATTE-SOFRALAB Αίτηση

Φυλλάδιο

Πιστοποιητικό

MSDS

 

www.ampelooeniki.gr

info@ampelooeniki.gr

 vm@ampelooeniki.gr

 

8 CRISTAB GC

Το CRISTAB GC είναι κόμμι κυτταρίνης. Πρόκειται για φυσικό προϊόν, που προέρχεται από την κυτταρίνη του ξύλου. Τα δάση από τα οποία προέρχεται είναι ελεγχόμενης καλλιέργειας.
Το
CRISTAB GC προορίζεται για την τρυγική σταθεροποίηση των αφρωδών και των ήρεμων λευκών και κατά περίπτωση ροζέ οίνων. Η επιλογή του στηρίχτηκε τόσο στην ιδιότητα του να παρεμποδίζει την καταβύθιση των τρυγικών αλάτων, όσο και στην ουδετερότητα του στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του οίνου.

ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΗ ΕΠΕ MARTIN VIALATTE-SOFRALAB Αίτηση

Φυλλάδιο

Πιστοποιητικό

MSDS

 

www.ampelooeniki.gr

info@ampelooeniki.gr

 vm@ampelooeniki.gr

 

9 Thesis.net Wineries Η CGSoft ανταποκρινόμενη στο αίτημα για μια ολοκληρωμένη λύση λογισμικού διαχείρισης οινοποιείων, ανέπτυξε και προσφέρει το Thesis.net Wineries, την 1η και πλέον σύγχρονη, 100% ελληνική εφαρμογή, ενιαίας και ολοκληρωμένης παρακολούθησης και διαχείρισης της  παραγωγής,  της επιχειρηματικής λειτουργίας και της διάθεσης των προϊόντων ενός οινοποιείου (από το αμπελοτεμάχιο μέχρι τον τελικό καταναλωτή), η οποία επίσης είναι απόλυτα συμβατή με τις ανάγκες του ελληνικού αμπελοοινικού κλάδου. CGSoft CGSoft Αίτηση

Φυλλάδιο

Windows 7 compatibility

ISO 9001-2008

 

 

www.cgsoft.gr

info@cgsoft.gr

 

10 ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΚΕΛΑΡΙΩΝ Τα κελάρια κρασιού ή άλλων αλκοολούχων ποτών, κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων, αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα από το όχι κατάλληλο επίπεδο υγρασίας που καταφέρνουν. Η λογική συνέπεια είναι η φυσική εξάτμιση του κρασιού. Η ποιότητα του κρασιού μειώνεται, καθώς και η ποσότητα γεγονός που οδηγεί σε μεγάλες χρηματικές απώλειες από το κόστος εργασίας, προκειμένου να ξαναγεμιστούν το βαρέλια όπως και απο το προιόν που εξατμίζεται. Τα κελάρια χάνουν εώς και 15% της αξίας του κρασιού τους ανά έτος λογω της λάθος υγρασίας και η ποιότητα του κρασιού μειώνεται δραματικά απο τη μή σωστη λειτουργία των ξύλινων βαρελιών λόγω της αφυδάτωσης τους.
Τα ξύλινα βαρέλια πρέπει να αποθηκεύονται σε σκοτεινό περιβάλλον με σταθερά επίπεδα υγρασίας μεταξύ 65% και 85%. Χαμηλότερο επίπεδο υγρασίας 65% οδηγεί σε υψηλό κίνδυνο αφυδάτωσης των βαρελιών. Το καινοτόμο σύστημα υδρονέφωσης των κελαριών της
COOLMERCHANT   βοηθά να διατηρηθεί ένα σταθερό επίπεδο υγρασίας μεταξύ 65% και 85%  και επιτρέπει ουσιαστική μείωση της απώλειας του κρασιού όπως και την σωστή απόδοση των ξύλινων βαρελιών.
COOLMERCHANT HELLAS COOLMERCHANT HELLAS Αίτηση

Φυλλάδιο

Πιστοποίηση CE

Πιστοποιητικό 1

Πιστοποιητικό 2

Πιστοποιητικό 3

WWW.COOLMERCHANT.GR

INFO@COOLMERCHANT.GR


 


2. Βραβεία Συμβατότητας με τις ανάγκες του ελληνικού αμπελοοινικού κλάδου

          2Γ. για χρήση στη συσκευασία/εμφιάλωση

Α/Α

Φωτογραφία

Όνομα προϊόντος

Τύπος/χρήση

Εταιρεία διάθεσης

Εταιρεία παραγωγής

Φυλλάδια - Πιστοποιητικά

Site –

Email

1

NOMASENSE

Ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες στη δημιουργία του κρασιού είναι το οξυγόνο.
Η συσκευή Nomasense είναι ένα καινοτόμο προϊόν, που συμβάλει καθοριστικά στην μέτρηση του οξυγόνου, σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας.
Η συσκευή πραγματοποιεί μετρήσεις οξυγόνου σε όλες τις φάσεις της οινοποίησης (Γλεύκος, Ζύμωση, Μεταγγίσεις Δεξαμενών, Κατεργασίες, Βαρέλι, Φίλτρο, Εμφιάλωσης, Ωρίμανση στη φιάλη). Αποτελείται από νέου τύπου ακροδέκτες οπτικών ινών(probes) που δεν έχουν σχέση με τα ηλεκτρόδια του παρελθόντος. Με την αποστολή φωτός σε ορισμένη συχνότητα και την μέτρηση του μήκους κύματος, καταγράφεται το οξυγόνο (διαλυόμενου και αέριο στο λαιμό της φιάλης) με μεγάλη ακρίβεια.
Η βαθμονόμηση(calibration) του οργάνου είναι πάρα πολύ εύκολη. Η συσκευή δεν χρειάζεται συντήρηση.
Τα αναλώσιμα αυτοκόλλητα(αισθητήρες) που χρειάζονται για την μέτρηση αντέχουν 100.000 γεμίσματα της φιάλης μέτρησης, χωρίς καμία συντήρηση.

Α.Γ. ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ ΑΒΕΕ NOMACORC Αίτηση

Φυλλάδια

www.coropoulis.gr

info@coropoulis.gr

 

2 Thesis.net Wineries Η CGSoft ανταποκρινόμενη στο αίτημα για μια ολοκληρωμένη λύση λογισμικού διαχείρισης οινοποιείων, ανέπτυξε και προσφέρει το Thesis.net Wineries, την 1η και πλέον σύγχρονη, 100% ελληνική εφαρμογή, ενιαίας και ολοκληρωμένης παρακολούθησης και διαχείρισης της  παραγωγής,  της επιχειρηματικής λειτουργίας και της διάθεσης των προϊόντων ενός οινοποιείου (από το αμπελοτεμάχιο μέχρι τον τελικό καταναλωτή), η οποία επίσης είναι απόλυτα συμβατή με τις ανάγκες του ελληνικού αμπελοοινικού κλάδου. CGSoft CGSoft Αίτηση

Φυλλάδιο

Windows 7 compatibility

ISO 9001-2008

 

 

www.cgsoft.gr

info@cgsoft.gr

 

3 Εμφιαλωτικό μηχάνημα 6-1 ALRO Το εμφιαλωτικό 6-1 ALRO, είναι πρωτοποριακής σχεδίασης, ευέλικτο όσον αφορά τον εξοπλισμό του, μικρού σχετικά κόστους καταλαμβάνει ελάχιστο χώρο και μπορεί να λειτουργήσει με ένα μόνο χειριστή. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΝΗΣ Α.Ε. EFC Srl, ΙΤΑΛΙΑ Αίτηση

Φυλλάδιο

 

www.senis.gr

info@senis.gr

 

4 Ετικετέζα ημιαυτόματη ML1 Η ημιαυτόματη ετικετέζα ML1, λειτουργεί με την αρχή της περιστροφής της φιάλης όπως μόνο μεγάλα και ακριβά μηχανήματα λειτουργούν. Έτσι προσφέρει στους μικρούς παραγωγούς τη δυνατότητα να συσκευάσουν ποιοτικά φιάλες κυλινδρικές, τετράγωνες, κωνικές ή ιδιόμορφες με ένα μηχάνημα χαμηλού σχετικά κόστους. Προαιρετικά μπορεί να εξοπλισθεί με κεφαλή επικόλλησης ταινίας ασφαλείας και εκτυπωτή παρτίδας. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΝΗΣ Α.Ε. DMC Srl, ΙΤΑΛΙΑ Αίτηση

Φυλλάδιο

 

www.senis.gr

info@senis.gr

 

5

             


 


 
Send mail to webmaster@panepo.gr with questions or comments about this web site.
Για τις πληροφορίες αυτού του ηλεκτρονικού κόμβου ισχύει δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας, παραίτηση από ευθύνη και δήλωση μη-υποστήριξης
Copyright © 2002-2008 CompanyLongName
Last modified: March 22, 2012
                                                                                              Υπεύθυνος Ιστοσελίδας:Δρ. Ταταρίδης Παναγιώτης webmaster@panepo.gr