Συγκρότηση σε σώμα το νέο ΔΣ 2018-2020 » Νέο ΔΣ της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο   2018-2020 Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβουλίο της Πανελλήνιας Ενωσης Πτυχιώχων Οινολόγων που προέκυψε α... Δ.Τ. Συναντηση του ΔΣ της ΠΑΝΕΠΟ με το αναπλ. Υπου... » Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. συναντά τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 δείτε το ΔΤ εδώ ΔΤ για VINITECH 2016 »  Δελτίο τύπου :Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. στην Vinitech-Sifel 2016             Η έκθεση αγροτικού και βι... ΔΤ Σεμιναριο 25-6-2016 »    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο  25 Ιουνίου 2015 , το εκπαιδευτικό επιμορφωτικό σεμινάριο της ΠΑΝΕΠΟ με θέμα ‘Ορ... Εκλογες ΔΣ 2016-2018 » Αποτελέσματα εκλογών για Δ.Σ ΠΑΝΕΠΟ   (2016-2018) Το βράδυ της Κυριακής 6 Μαρτίου 2016 ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την εκλογή του ... ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ »   «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΟΙΝΟΦΙΛΟΥ ΣΤΗ Ν. ΕΛΛΑΔΑ»   ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.   Η... Ιστοσελίδες με Θέσεις Εργασίας στο Εξωτερικό » USA www.winejobs.com http://www.winebusiness.com/classifieds/winejobs/ http://wineserver.ucdavis.edu/venjobs/index.php http://wine.wsu.edu/edu... Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2014-2016 » Μάρτιος 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕκλογΗ ΝΕου ΔιοικητικοΥ ΣυμβουλιοΥ 2014-2016  Σας πληροφορούμε ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογ... Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2012-2014 » Μάρτιος 2012   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΕκλογΗ ΝΕου ΔιοικητικοΥ ΣυμβουλιοΥ 2012-2014    Σας πληροφορούμε ότι, σύμφωνα ... Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2010-2012 » Μάρτιος 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕκλογΗ ΝΕου ΔιοικητικοΥ ΣυμβουλιοΥ 2010-2012  Σας πληροφορούμε ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών του Μ...
PDF Εκτύπωση E-mail
ΚΕΟΣΟΕ

Mελέτη της ΕΤΕ για ΜμΕ στον χωρο των τροφίμων

 

 

Μελέτη συνέταξε η Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις του ελληνικού κλάδου τροφίμων στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το κρασί. (συνημμένη συνοπτική παρουσίαση, με κίτρινη επισήμανση για το κρασί).

 Βασικό συμπέρασμα της Μελέτης για το κρασί αποτελεί το ότι:

-   Ως κλάδος είναι πλέον ώριμος για αναδιάρθρωση

-  Έχει προχωρήσει στις ορθές πρακτικές

Πρέπει να δοθεί έμφαση στην διόρθωση ελλειμμάτων στρατηγικής του κλάδου

-   Προτεραιότητα αποτελούν οι συνενώσεις για την επίτευξη οκονομιών κλίμακος

 

Από τα σημεία που αναφέρονται στο ελληνικό κρασί έχουν βαρύτητα τα εξής: 

α) Εξαγωγικοί προορισμοί είναι οι ανεπτυγμένες αγορές, ΠΟΠ προϊόντων

β)  Η εξωστρέφεια συνδυάζεται με την επωνυμία , ενώ

γ)   Αχίλλειο πτέρνα του κλάδου αποτελεί η χαμηλή ταχύτητα κυκλοφορίας του ενεργητικού του

 

Σημαντικές πληροφορίες παρέχονται μέσω της Μελέτης και για τον τομέα του ελαιολάδου, των γαλακτοκομικών και των φρούτων και λαχανικών.

Δείτε όλη τα συμπερασματα της μελέτης πατωντας  εδώ

 


 

Αυξηση παραγωγής στην Αργεντινή 

5 Ιουνίου 2018

Η αύξηση της συγκομιδής των σταφυλιών κατά 30% στην Αργεντινή αυξάνει τις φιλοδοξίες για εξαγωγές.Ο πρώτοςσε έκταση αμπελώνας τηςMendoza συγκόμισε 1,7 εκατομμύρια τόνους σταφυλιών το 2018, αύξηση δηλαδή κατά 35% σε σύγκριση με τη συγκομιδή του 2017.

Βάζοντας τέλος στην κατάρα των μικρών συγκομιδών του 2016 και του 2017, η βιομηχανία οίνου της Αργεντινής προβάλλεται ήδη σαν προμηθευτής σε μια ελλειμματική παγκόσμια αγορά οίνου.

Με 2,5 εκατομμύρια τόνους σταφυλιών, η συγκομιδή της Αργεντινής το 2018 υπερβαίνει τις πρώτες προβλέψεις της "κανονικής συγκομιδής" και σήμερα μιλά για ένα "γενναιόδωρο τρύγο". Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις τουΑργεντίνικου Ινστιτούτου Αμπελουργίας (INV), η εγχώρια συγκομιδή θα είναι κατά 30% αυξημένη σε σύγκριση με τη μικρή συγκομιδή του 2017, 41% μεγαλύτερη σε σύγκριση με την πολύ μικρή παραγωγή του 2016 και 5% αυξημένη σε σύγκριση με το μέσο όρο των 10 τελευταίων ετών.

Επιτέλους έχουμε μια συγκομιδή που θα χρησιμοποιηθεί για την αναπλήρωση των αποθεμάτων και την αύξηση της προσφοράς μας σε κρασί για τις εγχώριες και ξένες αγορέςαναφέρουν οι οινοποιοί της Mendoza.

Μετά από δύο περίπλοκες χρονιές, οι καλές αποδόσεις ανακουφίζουν την επιβαρυμένη βιομηχανία οίνου, η οποία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τη διεθνή έλλειψη οίνων (-9% οι οίνοι που παρήχθησαν το 2017). "Η κατάσταση είναι θεαματική. Έχουμε κρασί, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο. Πρέπει να κάνουμε ανταγωνιστικό το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μας σε διαπραγμάτευση τιμών με τις ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν να εισάγουν"αναφέρει στην ιστοσελίδα Télamο CarlosIannizzotto, διευθυντής του Συνδέσμου Οινοποιητικών Συνεταιρισμών της Αργεντινής (Acovi) και Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργεντινής (Coninagro), οοποίος προσθέτει ότι στόχος δεν είναι μόνο να καλυφθεί η ζήτηση, αλλά να κατακτηθούν οι αγορές.


    ΚΕΟΣΟΕ  -   ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΙΝΩΝ  

Απο την  ΚΕΟΣΟΕ μας ηρθε ενημέρωση που αφορά καταγγελίες , για παράνομες διακινήσεις οίνων (χωρίς παραστατικά ή και με πλασματικές ποσότητες), οι οποίες δεν επιβαρύντοναι με ΕΦΚ και ΦΠΑ και δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό κυρίως στους συνεταιρισμούς, αλλά και στα νόμιμα ιδιωτικά οινοποιεία.

Η ΚΕΟΣΟΕ τονίζει οτι παρόλο που εχει κανει εγγραφη ενημέρωση -αναφορά προς την Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και το γραφειο του Υπουργού οικονομικών , δεν εχει γίνει καμιά έναρξη διενέργειας ελέγχων .

Η ΚΕΟΣΟΕ επικοινώνησε με το Υπουργείο Οικονομικών και το ΥΠΑΑΤρ και αποφασίστηκε η από κοινού με την ΚΕΟΣΟΕ διεξαγωγή σύσκεψης, προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις περιστολής των παράνομων διακινήσεων οίνων.

Η ΚΕΟΣΟΕ αναμένει προτάσεις  για την αντιμετώπιση αυτού του οξυμένου προβλήματος,ενώ εξεταζει το ενδεχόμενο σύστασης εδικής υπηρεσίας καταγγελιών, για τις συγκεκριμένες παραβάσεις, αν δεν υφίσταται ήδη ανάλογη υπηρεσία.        

 

 

 Πρόσθεσε αυτή τη σελίδα στις αγαπημένες σου ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Amount of short articles:

Amount of articles links:

You can order sections with dragging on list bellow:

  • dynamic pages
Αποθήκευση
Ακύρωση
Reset

Συγκρότηση σε σώμα το νέο ΔΣ

Νέο ΔΣ της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο   2018-2020 Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβουλίο της Πανελλήνιας Ενωσης Πτυχιώχων Οινολόγων που προέκυψε αο τις εκλογές που διιεξήχθησαν τον Μάρτιο. Διαβάστε  το σχετικό Δελτίο Τύπου  με

Δευτέρα, 23 Απρίλιος 2018

Ιστοσελίδες με Θέσεις Εργασίας στο

USA www.winejobs.com http://www.winebusiness.com/classifieds/winejobs/ http://wineserver.ucdavis.edu/venjobs/index.php http://wine.wsu.edu/education/employment/ http://www.napawinejobs.com/ http://twitter.com/GetWineJobs http://www.getwinejobs.net/ http://bevforce.com/wine-jobs.php http://winejobs.org/ http://www.jobsforwine.com/ http://www.wineandspiritsjobs.com/jobseeker/job_listings.aspx http://winejob.com/ http://www.ewine.com/cl4221f13d/index.php http://www.winespectator.com/display/show/id/jobopenings http://www.california-wine-trails.com/?tag=wine-jobs http://www.winedegree.com/ http://www.locatewinejobs.com/ http://www.crazyaboutwine.com/jobs/ http://www.wineprorecruiters.com/   Canada http://www.canadawinejobs.ca/default.asp    UK http://www.ukwinejobs.com/ http://www.jobijoba.co.uk/wine-jobs http://www.provenancerecruitment.com/page3.htm http://www.harpers.co.uk/jobs/ http://www.careerjet.co.uk/wine-jobs.html   Australia & New Zealand http://www.jobmonkey.com/winejobs/ http://www.wineindustryjobs.com.au/ http://www.winediva.com.au/wine-jobs/ http://www.workingabroadmagazine.com/jobs-abroad/new-zealand-jobs/ http://www.winejobsonline.com/   France http://www.vitijob.com/ (και άλλες χώρες) http://www.bestsampleresume.com/find-france-wine-jobs.html http://www.vinea-recrutement.com/ http://www.agrojob.com/emploi/vins-et-alcools.asp http://jd.apec.fr/Accueil/ApecIndexAccueil.jsp http://www.pole-emploi.fr/accueil/   Italy http://www.bloglavoro.com http://www.jobrapido.it/?q=vendemmia http://www.mrlavoro.com/lavoro/vendemmia/_/ http://www.n-jobs.it/lavoro-vendemmia.html   Γερμανία - Ελβετία http://www.winzer-service.de/ http://www.weinbau.ch/stellenmarkt   Νότια Αφρι

Τετάρτη, 24 Δεκέμβριος 2014

Image - Θέσεις  Εργασίας

Θέσεις Εργασίας

Aγγελία θέσης εργασίας για ζυθοποιείο στην Πάρo Η Μικροζυθοποιΐα Πάρου αναζητά απόφοιτο του τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτων, για την θέση του βοηθού ζυθοποιού    βρείιτε περισσότερες πληροφορίες εδώ  Θέσεις εργασίας στον τομέα των

Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2010