Συγκρότηση σε σώμα το νέο ΔΣ 2018-2020 » Νέο ΔΣ της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο   2018-2020 Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβουλίο της Πανελλήνιας Ενωσης Πτυχιώχων Οινολόγων που προέκυψε α... Δ.Τ. Συναντηση του ΔΣ της ΠΑΝΕΠΟ με το αναπλ. Υπου... » Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. συναντά τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 δείτε το ΔΤ εδώ ΔΤ για VINITECH 2016 »  Δελτίο τύπου :Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. στην Vinitech-Sifel 2016             Η έκθεση αγροτικού και βι... ΔΤ Σεμιναριο 25-6-2016 »    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο  25 Ιουνίου 2015 , το εκπαιδευτικό επιμορφωτικό σεμινάριο της ΠΑΝΕΠΟ με θέμα ‘Ορ... Εκλογες ΔΣ 2016-2018 » Αποτελέσματα εκλογών για Δ.Σ ΠΑΝΕΠΟ   (2016-2018) Το βράδυ της Κυριακής 6 Μαρτίου 2016 ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την εκλογή του ... ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ »   «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΟΙΝΟΦΙΛΟΥ ΣΤΗ Ν. ΕΛΛΑΔΑ»   ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.   Η... Ιστοσελίδες με Θέσεις Εργασίας στο Εξωτερικό » USA www.winejobs.com http://www.winebusiness.com/classifieds/winejobs/ http://wineserver.ucdavis.edu/venjobs/index.php http://wine.wsu.edu/edu... Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2014-2016 » Μάρτιος 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕκλογΗ ΝΕου ΔιοικητικοΥ ΣυμβουλιοΥ 2014-2016  Σας πληροφορούμε ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογ... Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2012-2014 » Μάρτιος 2012   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΕκλογΗ ΝΕου ΔιοικητικοΥ ΣυμβουλιοΥ 2012-2014    Σας πληροφορούμε ότι, σύμφωνα ... Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2010-2012 » Μάρτιος 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕκλογΗ ΝΕου ΔιοικητικοΥ ΣυμβουλιοΥ 2010-2012  Σας πληροφορούμε ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών του Μ...
PDF Εκτύπωση E-mail
ΚΕΟΣΟΕ

 

Eπισήμανση για ενεργειακή & διατροφική αξία στην ετικέτα των αλκολούχων ποτών 
 
Τα αλκοολούχα ποτά συμφώνησαν για την ενεργειακή και διατροφική επισήμανση
Ο ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Αλκοολούχων Ποτών ανακοίνωσε την υπογραφή μνημονίου συμφωνίας για την ενεργειακή και διατροφική επισήμανση των αλκοολούχων ποτών.
Στις 4 Ιουνίου, στο Παρίσι, στην ετήσια γενική συνέλευσή του, ο ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Αλκοολούχων Ποτών υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης σχετικά με το ετικετάρισμα και την επισήμανση σε αυτό της ενεργειακής και διατροφικής αξίας, με την παρουσία του Επιτρόπου Υγείας Vytenis Andriukaitis. Tο περιεχόμενο της συμφωνίας δεν διαφέρει από την τρέχουσα πρόταση για τον αμπελοοινικό τομέα, η υπογραφή όμως αυτή δίνει στον τομέα των αλκοολούχων στο οποίο συμπεριλαμβάνεται ο οίνος, το πρώτο έναυσμα.  
 
Στην ετικέτα και στο διαδίκτυο
Συγκεκριμένα, η σήμανση των θερμίδων θα τοποθετηθεί στις ετικέτες των αλκοολούχων ποτών (και συνεπώς και των φιαλών οίνου) με δύο μορφές: ο αριθμός θερμίδων ανά 100 mL και ο αριθμός ανά μονάδα σερβιρίσματος. Όσον αφορά τα συστατικά, οι καταναλωτές θα μπορούν να βρίσκουν τις πρώτες ύλες στην ετικέτα για όλα τα απλά αλκοολούχα ποτά και τη βότκα. Για τα συστατικά επίσης, η επισήμανση θα είναι προσβάσιμη με απευθείας σύνδεση διαβάζοντας τον γραμμωτό κώδικα μέσω έξυπνου τηλεφώνου (smartphone). Τα πρότυπα αναπτύσσονται σε συνεργασία με την GS1 και θα είναι διαθέσιμα μέσω ανοιχτών εφαρμογών, οι οποίες μπορούν επομένως να αξιοποιηθούν μέσω των εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα χρησιμοποιούμενα πρόσθετα που δεν υπάρχουν στο τελικό προϊόν δεν θα θεωρούνται συστατικά.
Για να επισημάνει τη σταθερή δέσμευσή στο πλαίσιο ανάπτυξης του πρωτοκόλλου του, ο ευρωπαϊκός Σύνδεσμος Αλκοολούχων Ποτών δεσμεύεται επίσης για ποσοτικούς στόχους. Μέχρι το 2020, το 25% των φιαλών που διατίθενται στην αγορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να εμφανίζει πληροφορίες για την ενεργειακή αξία (θερμίδες). Το μερίδιο θα ανέλθει στο 50% μέχρι τα τέλη του 2021 και στο 66% μέχρι το τέλος του 2022.

\

 ΣΗΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟΥ

Ο οινοτουρισμός παγκοσμίως εξελίσσεται σε ένα  τμήμα της βιομηχανίας με τεράστια δυναμική ανάπτυξης.  Η πιστοποίηση είναι ένα διαπραγματευτικό εργαλείο για την εμπορικότητα των ελληνικών οινοποιείων που παρέχει την δυνατότητα συμμετοχής σε τοπικές συνέργειες.  Δείτε παρακάτω  : το σχετικό  έγγραφο της  ΕΔΟΑΟ,  την κατάσταση των δικαιολογητικών  για την παροχή βεβαίωσης επισκέψιμου οινοποιείου , σχετική αίτηση υπεύθυνου της οινοποιητικής μονάδας,  καθώς και την  ΚΥΑ 13143/30-7-2018 που στο άρθρο 3 περιγράφει τις διαδικασίες χορήγησης σήματος επισκέψιμου   οινοποιείου (Σ.Ε.Ο.) 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ της ΕΔΟΑΟ

ΔΙΚΑΟΛΟΓΗΤΙΚΑ για παροχη βεβαίωσης επισκέψιμου οινοποιείου 

  ΚΥΑ (13143/30-7-2018) για  χορήγησης σήματος επισκέψιμου οινοποιείου (Σ.Ε.Ο.) 

Αίτηση για χορηγηση σήματος

 


 

 

MEIΩΝΕΤΑΙ η έκταση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Συνεχίζεται  η αρνητική ανάπτυξη των εκτάσεων του ελληνικού αμπελώνα

Στα 628.045 στρέμματα δήλωσε στην Commission το αρμόδιο τμήμα Αμπέλου, Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών την έκταση του ελληνικού αμπελώνα για την αμπελοοινική περίοδο 2017/2018 (με 31.7.2018).

Η αύξηση των εκτάσεων κατά 764 στρέμματα και ποσοστό 0,12% θεωρείται αρνητική κατ’ ουσία νέες Άδειες Φύτευσης για 18.900 στρέμματα και μόλις η περίοδος 2017/2018, παρουσιάζει ασθενική αύξηση έναντι αδιάλειπτης μείωσης από το 1990, σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων που προβαίνει η ΚΕΟΣΟΕ.

Βέβαια άγνωστες παραμένουν οι εκτάσεις που έχουν φυτευθεί με τη χορήγηση των Αδειών Φύτευσης του έτους 2016, για το οποίο η τριετής προθεσμία λήγει τον Αύγουστο του 2019, οπότε θα γίνει γνωστό το τελικό ποσοστό φυτεύσεων σε σχέση με τα στρέμματα που χορηγήθηκαν (6.300).

Η απογοητευτική εικόνα της εξέλιξης των εκτάσεων του ελληνικού αμπελώνα, κατά κύριο λόγο οφείλεται στην έλλειψη θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων σε επίπεδο αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων, αφού μια σειρά παραγόντων με κύριους, το υψηλότατο κόστος εισροών, την υψηλή φορολογία σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές σταφυλιών δεν αφήνουν περιθώρια κέρδους στους αμπελουργούς οι οποίοι βαθμιαίως εγκαταλείπουν την καλλιέργεια.

Προσπάθεια αναστροφής αυτής της τάσης που έχει τις ρίζες της και στην διαρθρωτική εικόνα των εκμεταλλεύσεων (μέσος όρος αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων 3,95 στρέμματα) θα γίνει από εδώ και στο εξής με την παράλληλη στήριξη των υφιστάμενων εκμεταλλεύσεων μέχρι 50 στρέμματα, δεδομένου ότι άλλαξαν τα κριτήρια προτεραιότητας μεγέθυνσης των μικρών εκμεταλλεύσεων.

Να υπενθυμίσουμε ότι η προθεσμία για την ψηφιακή υποβολή αιτημάτων για την χορήγηση νέων Αδειών Φύτευσης ξεκίνησε στις 27/2/2019 και εκπνέει στις 27/3/2019.

ημερ/νια καταχώρισης : 5-3-2019


 

Mελέτη της ΕΤΕ για ΜμΕ στον χωρο των τροφίμων

 

 

Μελέτη συνέταξε η Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις του ελληνικού κλάδου τροφίμων στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το κρασί. (συνημμένη συνοπτική παρουσίαση, με κίτρινη επισήμανση για το κρασί).

 Βασικό συμπέρασμα της Μελέτης για το κρασί αποτελεί το ότι:

-   Ως κλάδος είναι πλέον ώριμος για αναδιάρθρωση

-  Έχει προχωρήσει στις ορθές πρακτικές

Πρέπει να δοθεί έμφαση στην διόρθωση ελλειμμάτων στρατηγικής του κλάδου

-   Προτεραιότητα αποτελούν οι συνενώσεις για την επίτευξη οκονομιών κλίμακος

 

Από τα σημεία που αναφέρονται στο ελληνικό κρασί έχουν βαρύτητα τα εξής: 

α) Εξαγωγικοί προορισμοί είναι οι ανεπτυγμένες αγορές, ΠΟΠ προϊόντων

β)  Η εξωστρέφεια συνδυάζεται με την επωνυμία , ενώ

γ)   Αχίλλειο πτέρνα του κλάδου αποτελεί η χαμηλή ταχύτητα κυκλοφορίας του ενεργητικού του

 

Σημαντικές πληροφορίες παρέχονται μέσω της Μελέτης και για τον τομέα του ελαιολάδου, των γαλακτοκομικών και των φρούτων και λαχανικών.

Δείτε όλη τα συμπερασματα της μελέτης πατωντας  εδώ

 


 

Αυξηση παραγωγής στην Αργεντινή 

5 Ιουνίου 2018

Η αύξηση της συγκομιδής των σταφυλιών κατά 30% στην Αργεντινή αυξάνει τις φιλοδοξίες για εξαγωγές.Ο πρώτοςσε έκταση αμπελώνας τηςMendoza συγκόμισε 1,7 εκατομμύρια τόνους σταφυλιών το 2018, αύξηση δηλαδή κατά 35% σε σύγκριση με τη συγκομιδή του 2017.

Βάζοντας τέλος στην κατάρα των μικρών συγκομιδών του 2016 και του 2017, η βιομηχανία οίνου της Αργεντινής προβάλλεται ήδη σαν προμηθευτής σε μια ελλειμματική παγκόσμια αγορά οίνου.

Με 2,5 εκατομμύρια τόνους σταφυλιών, η συγκομιδή της Αργεντινής το 2018 υπερβαίνει τις πρώτες προβλέψεις της "κανονικής συγκομιδής" και σήμερα μιλά για ένα "γενναιόδωρο τρύγο". Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις τουΑργεντίνικου Ινστιτούτου Αμπελουργίας (INV), η εγχώρια συγκομιδή θα είναι κατά 30% αυξημένη σε σύγκριση με τη μικρή συγκομιδή του 2017, 41% μεγαλύτερη σε σύγκριση με την πολύ μικρή παραγωγή του 2016 και 5% αυξημένη σε σύγκριση με το μέσο όρο των 10 τελευταίων ετών.

Επιτέλους έχουμε μια συγκομιδή που θα χρησιμοποιηθεί για την αναπλήρωση των αποθεμάτων και την αύξηση της προσφοράς μας σε κρασί για τις εγχώριες και ξένες αγορέςαναφέρουν οι οινοποιοί της Mendoza.

Μετά από δύο περίπλοκες χρονιές, οι καλές αποδόσεις ανακουφίζουν την επιβαρυμένη βιομηχανία οίνου, η οποία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τη διεθνή έλλειψη οίνων (-9% οι οίνοι που παρήχθησαν το 2017). "Η κατάσταση είναι θεαματική. Έχουμε κρασί, σε αντίθεση με τον υπόλοιπο κόσμο. Πρέπει να κάνουμε ανταγωνιστικό το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μας σε διαπραγμάτευση τιμών με τις ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν να εισάγουν"αναφέρει στην ιστοσελίδα Télamο CarlosIannizzotto, διευθυντής του Συνδέσμου Οινοποιητικών Συνεταιρισμών της Αργεντινής (Acovi) και Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργεντινής (Coninagro), οοποίος προσθέτει ότι στόχος δεν είναι μόνο να καλυφθεί η ζήτηση, αλλά να κατακτηθούν οι αγορές.


    ΚΕΟΣΟΕ  -   ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΙΝΩΝ  

Απο την  ΚΕΟΣΟΕ μας ηρθε ενημέρωση που αφορά καταγγελίες , για παράνομες διακινήσεις οίνων (χωρίς παραστατικά ή και με πλασματικές ποσότητες), οι οποίες δεν επιβαρύντοναι με ΕΦΚ και ΦΠΑ και δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό κυρίως στους συνεταιρισμούς, αλλά και στα νόμιμα ιδιωτικά οινοποιεία.

Η ΚΕΟΣΟΕ τονίζει οτι παρόλο που εχει κανει εγγραφη ενημέρωση -αναφορά προς την Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και το γραφειο του Υπουργού οικονομικών , δεν εχει γίνει καμιά έναρξη διενέργειας ελέγχων .

Η ΚΕΟΣΟΕ επικοινώνησε με το Υπουργείο Οικονομικών και το ΥΠΑΑΤρ και αποφασίστηκε η από κοινού με την ΚΕΟΣΟΕ διεξαγωγή σύσκεψης, προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις περιστολής των παράνομων διακινήσεων οίνων.

Η ΚΕΟΣΟΕ αναμένει προτάσεις  για την αντιμετώπιση αυτού του οξυμένου προβλήματος,ενώ εξεταζει το ενδεχόμενο σύστασης εδικής υπηρεσίας καταγγελιών, για τις συγκεκριμένες παραβάσεις, αν δεν υφίσταται ήδη ανάλογη υπηρεσία.        

 

 

 Πρόσθεσε αυτή τη σελίδα στις αγαπημένες σου ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Amount of short articles:

Amount of articles links:

You can order sections with dragging on list bellow:

  • dynamic pages
Αποθήκευση
Ακύρωση
Reset

Συγκρότηση σε σώμα το νέο ΔΣ

Νέο ΔΣ της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο   2018-2020 Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβουλίο της Πανελλήνιας Ενωσης Πτυχιώχων Οινολόγων που προέκυψε αο τις εκλογές που διιεξήχθησαν τον Μάρτιο. Διαβάστε  το σχετικό Δελτίο Τύπου  με

Δευτέρα, 23 Απρίλιος 2018

Ιστοσελίδες με Θέσεις Εργασίας στο

USA www.winejobs.com http://www.winebusiness.com/classifieds/winejobs/ http://wineserver.ucdavis.edu/venjobs/index.php http://wine.wsu.edu/education/employment/ http://www.napawinejobs.com/ http://twitter.com/GetWineJobs http://www.getwinejobs.net/ http://bevforce.com/wine-jobs.php http://winejobs.org/ http://www.jobsforwine.com/ http://www.wineandspiritsjobs.com/jobseeker/job_listings.aspx http://winejob.com/ http://www.ewine.com/cl4221f13d/index.php http://www.winespectator.com/display/show/id/jobopenings http://www.california-wine-trails.com/?tag=wine-jobs http://www.winedegree.com/ http://www.locatewinejobs.com/ http://www.crazyaboutwine.com/jobs/ http://www.wineprorecruiters.com/   Canada http://www.canadawinejobs.ca/default.asp    UK http://www.ukwinejobs.com/ http://www.jobijoba.co.uk/wine-jobs http://www.provenancerecruitment.com/page3.htm http://www.harpers.co.uk/jobs/ http://www.careerjet.co.uk/wine-jobs.html   Australia & New Zealand http://www.jobmonkey.com/winejobs/ http://www.wineindustryjobs.com.au/ http://www.winediva.com.au/wine-jobs/ http://www.workingabroadmagazine.com/jobs-abroad/new-zealand-jobs/ http://www.winejobsonline.com/   France http://www.vitijob.com/ (και άλλες χώρες) http://www.bestsampleresume.com/find-france-wine-jobs.html http://www.vinea-recrutement.com/ http://www.agrojob.com/emploi/vins-et-alcools.asp http://jd.apec.fr/Accueil/ApecIndexAccueil.jsp http://www.pole-emploi.fr/accueil/   Italy http://www.bloglavoro.com http://www.jobrapido.it/?q=vendemmia http://www.mrlavoro.com/lavoro/vendemmia/_/ http://www.n-jobs.it/lavoro-vendemmia.html   Γερμανία - Ελβετία http://www.winzer-service.de/ http://www.weinbau.ch/stellenmarkt   Νότια Αφρι

Τετάρτη, 24 Δεκέμβριος 2014

Image - Θέσεις  Εργασίας

Θέσεις Εργασίας

Θέση εργασίας στην Κύπρο ΚΕΝΗ ΘΕΣΗ ΒΟΗΘΟυ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΖΑΜΠΑΡΣΑ Το οινοποιείο Ζαμπάρτας ςτον Αγιο Αμβρόσιο στα Κρασοχώρια Λεμεσού  δέχεται αιτήσεις για πλήρωση  της θέσης  του Βοήθου Παραγωγής. Η έναρξη  της εργοδότησης εί

Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2010