Δ.Τ. Συναντηση του ΔΣ της ΠΑΝΕΠΟ με το αναπλ. Υπου... » Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. συναντά τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 δείτε το ΔΤ εδώ ΔΤ για VINITECH 2016 »  Δελτίο τύπου :Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. στην Vinitech-Sifel 2016             Η έκθεση αγροτικού και βι... ΔΤ Σεμιναριο 25-6-2016 »    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο  25 Ιουνίου 2015 , το εκπαιδευτικό επιμορφωτικό σεμινάριο της ΠΑΝΕΠΟ με θέμα ‘Ορ... ‘Οργανοληπτικά Ελαττώματα Οίνων'25-6-2016 Seminari... »           Ολοκληρώθηκε... Εκλογες ΔΣ 2016-2018 » Αποτελέσματα εκλογών για Δ.Σ ΠΑΝΕΠΟ   (2016-2018) Το βράδυ της Κυριακής 6 Μαρτίου 2016 ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την εκλογή του ... ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ »   «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΟΙΝΟΦΙΛΟΥ ΣΤΗ Ν. ΕΛΛΑΔΑ»   ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.   Η... Ιστοσελίδες με Θέσεις Εργασίας στο Εξωτερικό » USA www.winejobs.com http://www.winebusiness.com/classifieds/winejobs/ http://wineserver.ucdavis.edu/venjobs/index.php http://wine.wsu.edu/edu... Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2014-2016 » Μάρτιος 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕκλογΗ ΝΕου ΔιοικητικοΥ ΣυμβουλιοΥ 2014-2016  Σας πληροφορούμε ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογ... Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2012-2014 » Μάρτιος 2012   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΕκλογΗ ΝΕου ΔιοικητικοΥ ΣυμβουλιοΥ 2012-2014    Σας πληροφορούμε ότι, σύμφωνα ... Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2010-2012 » Μάρτιος 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕκλογΗ ΝΕου ΔιοικητικοΥ ΣυμβουλιοΥ 2010-2012  Σας πληροφορούμε ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών του Μ...
PDF Εκτύπωση E-mail
‘Οργανοληπτικά Ελαττώματα Οίνων'25-6-2016 Seminario

 
   

 

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο  25 Ιουνίου 2015 , το εκπαιδευτικό επιμορφωτικό σεμινάριο της ΠΑΝΕΠΟ με θέμα
‘Οργανοληπτικά Ελαττώματα Οίνων’   

 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο εξειδικευένης κατάρτισης ''Οργανοληπτικά Ελαττώματα Οίνων''. Το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΠΟ θα ήθελε να ευχαριστήσει όσους έλαβαν μέρος, τόσο για την συμμετοχή τους όσο και για την συμβολή τους στην επιτυχή πραγματοποίησή του.

 

  Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο., στο πλαίσιο της ενίσχυσης της δια βίου εκπαίδευσης των επαγγελματιών του αμπελοοινικού κλάδου,  έχει την πρόθεση να διοργανώσει  και άλλα σεμινάρια & επιμορφωτικά  εργαστήρια  σε  ημερομηνίες  που θα ανακοινωθούν  .
 


‘Οργανοληπτικά Ελαττώματα Οίνων’   - Σεμινάριο εκπαίδευσης   25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016


 

 

Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.) στο πλαίσιο της ενίσχυσης της δια βίου κατάρτισης των επαγγελματιών του αμπελοοινικού κλάδου έχει αναπτύξει εδώ και μερικά έτη το σεμινάριο εκπαίδευσης στον "οργανοληπτικό έλεγχο ελαττωμάτων οίνου".

Ο οργανοληπτικός έλεγχος αποτελεί αναμφίβολα πολύτιμο εργαλείο στη διάθεση των οινολόγων και των οινοπαραγωγών σε όλες τις φάσεις της παραγωγικής διαδικασίας. Ως αναπόσπαστο τμήμα του ποιοτικού ελέγχου, επιτρέπει να αξιολογήσουμε τόσο τα επιμέρους όσο και το σύνολο των ποιοτικών χαρακτηριστικών των οίνων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία να παρεμβαίνουμε με στόχο την βελτίωση των χαρακτηριστικών του τελικού προϊόντος.

Ταυτόχρονα, αποτελεί και ένα σημαντικό εργαλείο για τους οινοχόους, τους εμπλεκόμενους στην εστίαση και την εμπορία, ώστε να μπορούν να διαμορφώνουν αξιόπιστα τη λίστα των οίνων, αξιολογώντας τη σχέση ποιότητας/τιμής, το συνδυασμό των οίνων με τα πιάτα που προσφέρουν, αλλά και την καλύτερη διαχείριση της εξυπηρέτησης των πελατών τους.

Το σεμινάριο έχει ως στόχο να βοηθήσει τους επαγγελματίες που σχετίζονται με τον οίνο να εκπαιδευτούν στην αναγνώριση ελαττωμάτων, ώστε να είναι σε θέση να λαμβάνουν τις κατάλληλες αποφάσεις τόσο σε θέματα παραγωγής, όσο και σε θέματα διαμόρφωσης τιμής και διάθεσης των οίνων. Η σημασία της οργανοληπτικής αναγνώρισης των ελαττωμάτων αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της διασφάλισης της ποιότητας, από τα πρώτα στάδια της παραγωγής ως την κατανάλωση.

Το σεμινάριο περιλαμβάνει τη δοκιμή σε πραγματικά δείγματα οίνων 23 ελαττωμάτων σε 4 ομάδες, ανάλογα με την προέλευση τους (αμπέλι/σταφύλι, ζύμωση, ωρίμανση, παλαίωση)

Παρουσιάζονται το όνομα, το μόριο, η οσμή, το κατώφλι αντίληψης, οι συνήθεις συγκεντρώσεις σε οίνους με πρόβλημα, η προέλευση, ο τρόπος δημιουργίας, και οι μέθοδοι πρόληψης και αντιμετώπισης. Η δοκιμή γίνεται πάντα σε σύγκριση με τον ίδιο οίνο που δεν εμφανίζει το ελάττωμα, ώστε να μπορούν οι συμμετέχοντες να αναγνωρίσουν την οσμή σε πραγματικές συνθήκες. Το σεμινάριο περιλαμβάνει επίσης τυφλή δοκιμή 7 ελαττωμάτων καθώς και τυφλή δοκιμή οίνου με περισσότερα από ένα ελαττώματα, ώστε οι δοκιμαστές να μπορέσουν να αξιολογήσουν τις ικανότητές τους.

Θεωρούμε σημαντικό να αναφέρουμε ότι αντίστοιχα σεμινάρια παρέχονται σήμερα και σε άλλες πρωτοπόρες οινοπαραγωγές χώρες όπως η Γαλλία (ISVV), η Αυστραλία (AWRI) και άλλες, με πολλαπλό κόστος. Στην Ελλάδα το σεμινάριο της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. έχει διοργανωθεί τόσο για οινολόγους και οινοπαραγωγούς, οινοχόους  καβίστες αλλά και επαγγελματίες της εστίασης . Το σεμινάριο έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και θεωρείται ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου σε σχέση με τα αντίστοιχα του εξωτερικού, αποτελώντας ένα σημαντικό εργαλείο στην οινική εκπαίδευση και εξέλιξη των ικανοτήτων των συμμετεχόντων.

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 8 ώρες. Οι συμμετέχοντες λαμβάνουν έντυπο υλικό, καθώς και βεβαίωση συμμετοχής. Αναφορικά με το κόστος συμμετοχής θα θέλαμε να γνωρίζεται ότι αυτή αφορά βασικά την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του σεμιναρίου (πρότυπες ουσίες, οίνος, έντυπο υλικό, κλπ).

Το κόστος του σεμιναρίου είναι 200 ευρώ ανά συμμετέχοντα . Για τα ταμειακώς ενήμερα εγγεργαμένα μέλη της ΠΑΝΕΠΟ το κόστος διαμορφώνεται στα 150 ευρώ.

Σημειώνουμε ότι οι εισηγητές είναι έμπειροι οινολόγοι, μέλη της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο., με σημαντική προϋπηρεσία στον κλάδο και συνεχή ενασχόληση με τον οργανοληπτικό χαρακτήρα των οίνων και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν στο πλαίσιο των προσπαθειών της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. για την ενίσχυση της οινικής γνώσης στην Ελλάδα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή του σεμιναρίου είναι η δήλωση προεγγραφών, ώστε να μπορούν να υπολογιστούν οι ποσότητες των πρότυπων ουσιών και των δειγμάτων (ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 10 άτομα).

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Μανωλόπουλος

Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.)

 

Σημείωση: Συμπληρώστε το έντυπο συμμετοχής.Πρόσθεσε αυτή τη σελίδα στις αγαπημένες σου ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Amount of short articles:

Amount of articles links:

You can order sections with dragging on list bellow:

  • dynamic pages
Αποθήκευση
Ακύρωση
Reset

Δ.Τ. Συναντηση του ΔΣ της ΠΑΝΕΠΟ με το αναπλ. Υπουργό Γεωργικής Αναπτυξης και τροφίμων

Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. συναντά τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 δείτε το ΔΤ

Τετάρτη, 18 Ιανουάριος 2017

Ιστοσελίδες με Θέσεις Εργασίας στο

USA www.winejobs.com http://www.winebusiness.com/classifieds/winejobs/ http://wineserver.ucdavis.edu/venjobs/index.php http://wine.wsu.edu/education/employment/ http://www.napawinejobs.com/ http://twitter.com/GetWineJobs http://www.getwinejobs.net/ http://bevforce.com/wine-jobs.php http://winejobs.org/ http://www.jobsforwine.com/ http://www.wineandspiritsjobs.com/jobseeker/job_listings.aspx http://winejob.com/ http://www.ewine.com/cl4221f13d/index.php http://www.winespectator.com/display/show/id/jobopenings http://www.california-wine-trails.com/?tag=wine-jobs http://www.winedegree.com/ http://www.locatewinejobs.com/ http://www.crazyaboutwine.com/jobs/ http://www.wineprorecruiters.com/   Canada http://www.canadawinejobs.ca/default.asp    UK http://www.ukwinejobs.com/ http://www.jobijoba.co.uk/wine-jobs http://www.provenancerecruitment.com/page3.htm http://www.harpers.co.uk/jobs/ http://www.careerjet.co.uk/wine-jobs.html   Australia & New Zealand http://www.jobmonkey.com/winejobs/ http://www.wineindustryjobs.com.au/ http://www.winediva.com.au/wine-jobs/ http://www.workingabroadmagazine.com/jobs-abroad/new-zealand-jobs/ http://www.winejobsonline.com/   France http://www.vitijob.com/ (και άλλες χώρες) http://www.bestsampleresume.com/find-france-wine-jobs.html http://www.vinea-recrutement.com/ http://www.agrojob.com/emploi/vins-et-alcools.asp http://jd.apec.fr/Accueil/ApecIndexAccueil.jsp http://www.pole-emploi.fr/accueil/   Italy http://www.bloglavoro.com http://www.jobrapido.it/?q=vendemmia http://www.mrlavoro.com/lavoro/vendemmia/_/ http://www.n-jobs.it/lavoro-vendemmia.html   Γερμανία - Ελβετία http://www.winzer-service.de/ http://www.weinbau.ch/stellenmarkt   Νότια Αφρι

Τετάρτη, 24 Δεκέμβριος 2014

Image - Θέσεις  Εργασίας

Θέσεις Εργασίας

Θεση Οινολόγου για Σαντορίνη Το Κτημα Σιγάλα στην  Σαντορινη αναζητά άτομο για καλύψη θεσης μόνιμου Οινολόγου  Για περισσοτερες πληροφορίες Τηλ +30 22860 71644 Fax +30 22860 71645 email:     info@sigalas-wine.com Θέση οινολόγου στην Αττική Ζητείται οι

Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2010