Δ.Τ. Συναντηση του ΔΣ της ΠΑΝΕΠΟ με το αναπλ. Υπου... » Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. συναντά τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 δείτε το ΔΤ εδώ ΔΤ για VINITECH 2016 »  Δελτίο τύπου :Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. στην Vinitech-Sifel 2016             Η έκθεση αγροτικού και βι... ΔΤ Σεμιναριο 25-6-2016 »    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο  25 Ιουνίου 2015 , το εκπαιδευτικό επιμορφωτικό σεμινάριο της ΠΑΝΕΠΟ με θέμα ‘Ορ... ‘Οργανοληπτικά Ελαττώματα Οίνων'25-6-2016 Seminari... »           Ολοκληρώθηκε... Εκλογες ΔΣ 2016-2018 » Αποτελέσματα εκλογών για Δ.Σ ΠΑΝΕΠΟ   (2016-2018) Το βράδυ της Κυριακής 6 Μαρτίου 2016 ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την εκλογή του ... ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ »   «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΟΙΝΟΦΙΛΟΥ ΣΤΗ Ν. ΕΛΛΑΔΑ»   ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.   Η... Ιστοσελίδες με Θέσεις Εργασίας στο Εξωτερικό » USA www.winejobs.com http://www.winebusiness.com/classifieds/winejobs/ http://wineserver.ucdavis.edu/venjobs/index.php http://wine.wsu.edu/edu... Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2014-2016 » Μάρτιος 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕκλογΗ ΝΕου ΔιοικητικοΥ ΣυμβουλιοΥ 2014-2016  Σας πληροφορούμε ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογ... Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2012-2014 » Μάρτιος 2012   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΕκλογΗ ΝΕου ΔιοικητικοΥ ΣυμβουλιοΥ 2012-2014    Σας πληροφορούμε ότι, σύμφωνα ... Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2010-2012 » Μάρτιος 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕκλογΗ ΝΕου ΔιοικητικοΥ ΣυμβουλιοΥ 2010-2012  Σας πληροφορούμε ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών του Μ...
ΔΤ για VINITECH 2016

Δελτίο τύπου :Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. στην Vinitech-Sifel 2016

Η έκθεση αγροτικού και βιομηχανικού εξοπλισμού Vinitech-Sifel 2016 έλαβε χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο του Bordeaux,  από τις 29 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου.

Στην σημαντική αυτή διεθνή έκθεση έδωσε το παρών μια αντιπροσωπεία της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να  παρακολουθήσει από κοντά τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του εξοπλισμού στον αγροτικό και βιομηχανικό κλάδο που καλύπτουν όλα τα στάδια παραγωγής του οίνου, από το αμπέλι μέχρι την φιάλη και την διακίνηση του τελικού προϊόντος.

Την έκθεση, που συμμετείχαν 850 εκθέτες, επισκέφτηκαν περίπου 46000 επισκέπτες με το 15,5% εξ αυτών να είναι διεθνείς από κάθε γωνιά της γης. Γεγονός που υποδηλώνει και τον αντίκτυπο της έκθεσης διεθνώς.

Την αντιπροσωπεία της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. στο εκθεσιακό κέντρο υποδέχθηκε εκπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρείας. Είχε επαφές με  επιχειρήσεις που είχαν περίπτερα αλλά και συνομίλησε με τους εκθέτες που κατέκτησαν τα φετινά βραβεία καινοτομίας με στόχο να ενημερωθεί για τις εξελίξεις που θα καθορίσουν το μελλοντικό τοπίο στον αμπελοοινικό τομέα.

Επίσης τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε τεχνικές επισκέψεις που διοργανώνονται στο περιθώριο της έκθεσης, σε περιφερειακούς αμπελώνες της περιοχής με στόχο την ενημέρωσης τους για την κουλτούρα αμπελοκαλλιέργειας και  οινοποίησης σε μια τόσο φημισμένη οινοπαραγωγό περιοχή ενώ παρακολούθησαν ειδικά εργαστήρια γευσιγνωσίας « Οίνου και Οινοπνευματωδών  Ποτών’-‘Profiling' »,στην οποία επισημαίνονται τα αποτελέσματα της πιο πρόσφατης έρευνας για το θέμα των αρωματικών προφίλ των οίνων και οινοπνευματωδών ποτών.

Τέλος άξιο αναφοράς είναι η επίσκεψη στο μουσείο οίνου «La Cité du Vin». Ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας τόσο για την ανάδειξη της αμπελοοινικής  παράδοσης της περιοχής του Bordeaux και της Γαλλίας γενικότερα αλλά και την ανάπτυξη της ίδιας της πόλης. Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να  μυηθεί στον χώρο του κρασιού με την χρήση διαδραστικών πολυμέσων.

Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. θα εξακολουθήσει να συμμετέχει ενεργά στην παρακολούθηση των εξελίξεων στον οινικό τομέα θέλοντας, ως φορέας, να βρίσκεται  στην πρωτοπορία για την σωστή ενημέρωση των μελών της και να συμβάλει με εποικοδομητικές προτάσεις στην περαιτέρω ανάπτυξη του οινικού κλάδου της χώρας μας.

vinitech  vinitech

vinitech 2016

Θεση Οινολόγου για Σαντορίνη Το Κτημα Σιγάλα στην  Σαντορινη αναζητά άτομο για καλύψη θεσης μόνιμου Οινολόγου  Για περισσοτερες πληροφορίες Τηλ +30 22860 71644 Fax +30 22860 71645 email:     info@sigalas-wine.com Θέση οινολόγου στην Αττική Ζητείται οι