Warning: Creating default object from empty value in /home/panepo/public_html/portal/plugins/system/J2top.php on line 78
Δραστηριότητες
Συγκρότηση σε σώμα το νέο ΔΣ 2018-2020 » Νέο ΔΣ της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο   2018-2020 Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβουλίο της Πανελλήνιας Ενωσης Πτυχιώχων Οινολόγων που προέκυψε α... Δ.Τ. Συναντηση του ΔΣ της ΠΑΝΕΠΟ με το αναπλ. Υπου... » Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. συναντά τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 δείτε το ΔΤ εδώ ΔΤ για VINITECH 2016 »  Δελτίο τύπου :Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. στην Vinitech-Sifel 2016             Η έκθεση αγροτικού και βι... ΔΤ Σεμιναριο 25-6-2016 »    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο  25 Ιουνίου 2015 , το εκπαιδευτικό επιμορφωτικό σεμινάριο της ΠΑΝΕΠΟ με θέμα ‘Ορ... Εκλογες ΔΣ 2016-2018 » Αποτελέσματα εκλογών για Δ.Σ ΠΑΝΕΠΟ   (2016-2018) Το βράδυ της Κυριακής 6 Μαρτίου 2016 ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την εκλογή του ... ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ »   «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΟΙΝΟΦΙΛΟΥ ΣΤΗ Ν. ΕΛΛΑΔΑ»   ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.   Η... Ιστοσελίδες με Θέσεις Εργασίας στο Εξωτερικό » USA www.winejobs.com http://www.winebusiness.com/classifieds/winejobs/ http://wineserver.ucdavis.edu/venjobs/index.php http://wine.wsu.edu/edu... Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2014-2016 » Μάρτιος 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕκλογΗ ΝΕου ΔιοικητικοΥ ΣυμβουλιοΥ 2014-2016  Σας πληροφορούμε ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογ... Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2012-2014 » Μάρτιος 2012   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΕκλογΗ ΝΕου ΔιοικητικοΥ ΣυμβουλιοΥ 2012-2014    Σας πληροφορούμε ότι, σύμφωνα ... Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2010-2012 » Μάρτιος 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕκλογΗ ΝΕου ΔιοικητικοΥ ΣυμβουλιοΥ 2010-2012  Σας πληροφορούμε ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών του Μ...
PDF Εκτύπωση E-mail
Δραστηριότητες

Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. παρούσα στο Διεθνές Συμπόσιο που διοργαώθηκε απο  το Wine in Moderation  με θέμα “Responsible Wine Tourism for a Sustainable Wine Culture”  2-11-2017 Santorini,  Greece.

Η Πανελλήνια Ενωση  πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.) ήταν  μεσω εκπροσώπου της , ανάμεσα στους 50 και πλέον συμμετέχοντες  (απο πάνω απο δεκα εθνικότητες) που συγκεντρώθηκαν στην Θήρα στις 2 Νοεμβρίου 2017 με την ευκαιρία της ετήσιας Γενικής συνέλευσης του Wine in Moderation .

Σε αυτο το συμπόσιο αναγνωρισμένες προσωπικότητες του οινικού 'στερεώματος',  τοπικες αρχές , δημοσιογράφοι , οινοποιοί αλλά και  οι σημαντικοί ομιλήτες γυρω απο τον χώρο του κρασιού προσπάθησαν μεσω παρουσιάσεων και συζητήσεων  στογγυλής τραπέζης να ανιχνεύσουν τις πρόσφατες τάσεις  και προοπτικές στον τομέα του οινοτουρισμού και να απαντήσουν στο πως ο οινοτουρισμός μπορει να αναπτυσεται με εναν ορθολογικά ευαιίθητο κοινωνικά τρόπο ώστε να αναδειχθεί ως  ενα μέσο που θα προβάλεται  η παραδοση και η κληρονομιά των οινοπαραγωγικων περιοχών με γνώμονα  την υγιή ανάτπυξη και την αειφορία που παντα είναι συνδεδεμένη με την κοινωνική προσφορά και υπευθυνότητα του οινικού κλάδου.

Σημαντικές ηταν οι ομιλίες σε σχεση με την διαδικτυακή επικοινωνία  ενός οινοτουριστικου προϊόντος  και ενδιαφερουσες οι  παρουσίασεις δράσεων οινοτουριστικών περιοχών. Κοινή συνισταμένη στις συζητήσεις που διεχιχθησαν ειναι η αναγκή αναληψης  κοινών δρασεων  και συνεργειών που θα βοηθούν   το οινικό επισκέπτη  να έχει μια  υπεύθυνη οινική  εμπειρεία   που με την σειρά της  θα οδηγησει σε μια ευεργετικη επιδραση τοσο για τους επισκέπτες  και για της  οινικες επιχειρήσεις  αλλα και μια αιεφορο ανάπτυξη των περιοχών γενικότερα με σεβασμο στο περιββαλόν και την κοινωνικη ζωη.

Το Συμπόσιοσυνδιοργανώθηκε απο το Wine in Moderationταν  και την ΕΔΟΑΟ ύπο την αιγίδα του ΟΙV  και με την συνδομη 2 ισημαντικών οινοποιέίων της Σαντορίνης , το οινοποιείο Μπουτάρη και την Ενωση Συν/σμων Θηραϊκων Προϊόντων - SANTO WINES . .

 Mπορείτε να δείτε το περιοδικό του συμποσίου :  Symposium Magazine, please click here.


Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. παρούσα στο Φεστιβάλ ΟΙΝΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2017

     Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων συμμετείχε  στο οινικό δρώμενο παρουσίασης στο Αθηναικό κοινό τα κρασιιά της Πελοποννήσου.( Peloponnese Wine Festival 2017). Η ΠΑΝ.Ε.ΠΟ. στήριξε την πολύ πετυχημενη κατα γενική η ομολογία εκδηλωση που συγκλεντρωσε πλήθος οινόφιλων αλλά και επαγγελματιών του κλαδου , και δήλωσε στους οινοπαραγωγούς της Πελοποννήσου ότι θα ειίαι δίπλα τους  σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης της οινικής κληρονομιάς της περιοχής .

Αποτέλεσμα εικόνας για οινοι πελοποννησου 2017 χιλτον

 


 

 

Seminario  ΠΑΝ.Ε.Π.Ο-  Αθήνα   18 Φεβρουαρίου  2017


 Η έκφραση της  ‘Ορυκτότητας’  στους οίνους

 

 Ένα απο τα πιο ενδιαφέροντα  σεμινάρια διοργάνωσε η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο στις 18 Φεβρουαρίου 2017 με μεγάλη επιτυχία  με θέμα την οργανοληπτική εκφραση της 'ορυκτότηας' στους οίνους. Στον φιλόξενο χωρο του εργαστηρίου οργανοληπτικού ελέγχου του τμηματος Οινολογίς και Τεχνολογίας αλκοολούχων Ποτών του ΑΤΕΙ  Αθηνών, μια ομάδα από δεκαπέντε ανθρώπους που εργάζονται και αγαπόυν το κρασί , επαγγελματιες (οινολόγοι, οινοποιοί,εμποροι οίνων, οινοχόοι) αλλά και οινόφιλοι   είχαν την ευκαιρία να αναζητήσουν τόν  πολύσυζητημένο όρο <<ορυκτότητα>> ή <<μεταλλικότητα>> , τι είναι , πως δημιουργειται , ποιοί παράγοντες τον επηρεάζουν και βέβαια πως εκφράζεται μέσω της οργανοληπτικής αντίληψης κατά την γευσιγνωσία.  

Η  παρουσίαση- εισήγηση , εκανε  ο κος Λάζαρος Γατσέλος οινολόγος και γευσιγνώστης , μέλος του ΔΣ της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο , με την βοήθεια ομαδας μελών της ένωσης.Το σεμινάριο πέραν της παρουσίασης εμπεριείχε οργανοληπτικη δοκιμη προτυπων διαλ/μάτων για κατανόηση του ορου 'ορυκτοτητα' κατα την γευσιγνωσια και δοκιμη 10 οίνων απο όλον τον κοσμο και περιοχές όπου θεωρητικα εκφραζεται η 'ορυκτοτητα' πιο αντιπροσωπευτικά.

Οι εντυπώσεις όλων των συμμετεχόντων ήταν ακρως θετικές  και  ζητή θηκε ήδη να επαναληθφει  σύντομα. Το σεμινάριο αποτελεί κομμάτι της δια βίου εκπαίδευσης και ενημέρωσης των μελών της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο, επαγγελματιών του ευρύτερου αμπελοοινικού κλάδου και της εστίασης.


      

 


 

Σεμινάριο οργανοληπτικού ελέγχου της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. σχετικά με αφρώδεις οίνους ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ (Campagne)
31 Οκτωβρίου 2016
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 31/10/2016 απο την ΠΑΝ.Ε.Π.Ο το 2ο  σεμινάριο οργανοληπτικού ελέγχου με θέμα τις εξελίξεις γύρω απο κάθε πτυχή της παραγωγής αφρωδών οίνων με την παραδοσιάκη μέθοδο της καμπανίας.
Πατήστε εδώ 
 Το σεμινάριο αποτελεί κομμάτι της δια βίου εκπαίδευσης και ενημέρωσης των μελών της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο, επαγγελματιών του ευρύτερου αμπελοοινικού κλάδου και της εστίασης.
 
  Ο πρόεδρος                                                                    Η γραμματέας
Παναγιώτης Μανωλόπουλος                                             Τζέλα  Βέκιου
 
      ....
    
 
 
 

 

H ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.  στο 1ο Συνέδριο Οινοτουρισμου Σαντορίνη 14-16/10/2016

Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων συμμετείχε ενεργά στο 1ο Συνέδριο για τον Οινοτουρισμό που διοργανώθηκε στις 14-16/10/2016 στο νησί της Σαντορίνης, η οποία έχει το προνόμιο να συνδυάζει την ομορφιά ενός τουριστικού προορισμού, την ιδιαιτερότητα όσο αφορά την αμπελοοινική φυσιογνωμία και ένα ιδιαιτέρα αναπτυγμένο οινοτουριστικό προϊόν.

Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. συμμετείχε με 2 παρουσιάσεις απο μέλη της .

Δείτε εδώ & εδώ τα θέματα που παρουσιάστηκαν


 

 

H ΠΑΝΕΠΟ  στο OINOΡΑΜΑ 2016 ( 5-7 Μαρτίου 2016)

Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.) συμμετείχε με περίπτερο  σε αυτό το σημαντικό  γεγονός του οινικής πραγματικότητας στην Ελλάδα, όπου είχε την δυνατότητα να ενημερώσει μελή αλλά και ανθρώπους του χωρου για τις δραστηριότητες της.

Η φετινή παρουσία της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο εστιάστηκε στην η εκλογική διαδικασία για το νέο ΔΣ της  ένωσης  2016-2018  που ολοκληρώθηκε ομαλά.

 


Σεμινάριο εξειδικευμένης κατάρτισης της ΠΑΝΕΠΟ (6-2 2016)

 Εργαστήριο Οργανοληπτικής δοκιμής   οίνων από Βουλγαρία – Σερβία .   

    Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο., στο πλαίσιο της ενίσχυσης της δια βίου εκπαίδευσης των επαγγελματιών του αμπελοοινικού κλάδου διοργάνωσε ένα εργαστήριο οργανοληπτικής δοκιμής σε οίνους από διαφορές περιοχές της Σερβίας και της Βουλγαρίας  .

 Η ΠΑΝΕΠΟ θεωρεί ότι η συνεχής κατάρτιση και πληροφόρηση των μελών της , αλλά και των στελεχών του οινικού κλάδου  είναι κρίσιμος παράγοντας στην ανάπτυξη του χώρου . Το εργαστήριο όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις γειτονικές  χώρες και την πορεία της οινικής αγοράς σε αυτές στα πλαίσια της ενημέρωσης για τις εξελίξεις που  υπάρχουν στον βαλκανικό χώρο σχετικά με το κρασί και τις προοπτικές του. Παρουσιαστήκαν 20 διαφορετικοί οίνοι από τοπικές αλλά και διεθνείς ποικιλίες  των χωρών αυτών (Σερβία – Βουλγαρία ) μαζί με πληροφορίες για την κάθε περιοχή παραγωγής και τα τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε  οίνου που δοκιμάστηκε .

Η διάρκεια του εργαστηρίου  ήταν  5 ώρες.

Σημειώνουμε ότι οι εισηγητές είναι έμπειροι οινολόγοι, μέλη της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο., με σημαντική προϋπηρεσία στον κλάδο και συνεχή ενασχόληση με τον οργανοληπτικό έλεγχο των οίνων και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και δωρεάν στο πλαίσιο των προσπαθειών της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. για την ενίσχυση της οινικής γνώσης στην Ελλάδα.

 Οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων (Οινολόγοι , οινοποιοί, στελέχη οινοποιείων , οινοχόοι  ) ήταν κατά γενική ομολογία άριστες .

 Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο., στο πλαίσιο της ενίσχυσης της δια βίου εκπαίδευσης των επαγγελματιών του αμπελοοινικού κλάδου,  έχει την πρόθεση να διοργανώσει  και άλλες παρόμοια εργαστήρια  σε  ημερομηνίες  που θα ανακοινωθούν  .


 Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων   σε συνέδριο της UNESCO

 ( Σαντορίνη  5-7 Νοεμβρίου 2015)

Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων  συμμετείχε  ενεργά στις  εργασίες του Διεθνούς Συμποσίου της Unesco στην Σαντορίνη κατά το διάστημα 5 με 7 Νοεμβρίου 2015.

Το Διεθνές Συμπόσιο είχε κεντρικό θέμα την «Κληρονομιά και Αξιοποίηση των Αμπελοοινικών περιοχών». Διοργανώθηκε από την Έδρα UNESCO «Πολιτισμός και Παραδόσεις του Οίνου» του Πανεπιστημίου της Βουργουνδίας, το Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών, την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, το Δήμο Θήρας,  την ΕΔΟΑΟ, τον ΣΕΟ και την ΚΕΟΣΟΕ.

Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο θεωρεί την  διοργάνωση τέτοιων συνεδρίων σημαντικό βήμα προς την αξιοποίηση της πολιτιστικής μας παράδοσης , ιδιαιτέρα όσο αφορά τον αμπελοοινικό , που συμβάλει  για την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς του τόπου μας  (culturallandscape) και την ένταξη  οινοπαραγωγών περιοχών της Ελλάδας  κάτω από την παγκόσμια κληρονομιά της Unesco.

Η θεματολογία του Συμποσίου περιλάμβανε τοποθετήσεις και παρουσιάσεις σχετικά με τους τρόπους αξιοποίησης της κληρονομιάς των αμπελοοινικών περιοχών, την τουριστική αξιοποίηση και ανάδειξη των αμπελουργικών παραδόσεων καθώς και  την σχέση τουρισμού και οινοτουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη της αμπελοοινικής περιοχής.

Από πλευράς  της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο η παρουσία της ήταν ενεργή σε όλες τις εκδηλώσεις και συζητήσεις κατά την διάρκεια του συνεδρίου ενώ ειχε και μια ενδιαφέρουσα επιστημονική παρουσίαση    την δεύτερη μέρα του συνεδρίου.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη έφυγε η γαλλική επιστημονική ομάδα με την επικεφαλής Joselyne Perard, καθηγήτρια στην έδρα της UNESCO στο Πανεπιστήμιο της Βουργουνδίας,η οποία εξήρε τόσο την επιστημονική κατάρτιση των ομιλητών όσο και την άψογη διοργάνωση του Συμποσίου.

 

 

Η  ΠΑΝ.Ε.Π.Ο στον κόσμο των wine-bogglers

DWCC 2015 -   Βουλγαρία (Οκτώβριος 2015)

Logo Digital Wine Communications Conference 2015

Τhe Blend …….  

   Η  Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝΕΠΟ)  συμμετείχε με εκπρόσωπους της , στις εργασίες του Διεθνούς Συνεδρίου   Digital Wine Communications  Conférence  2015   που έλαβε χώρα από τις 23-25 Οκτωβρίου 2015 στο Plovdiv της Βουλγαρίας.  

Το συνέδριο αυτό έχει στόχο να φέρει σε επαφή τους επαγγελματίες του χώρου με τους οινόφιλους κάθε είδους  και να δημιουργηθεί ένα δίκτυο διάδοσης της πληροφορίας πανω στην  προβολή του κρασιού , την ανάδειξη της πολιτισμικής σημασίας του οίνου , την άνοδο της ποιοτικών δεδομένων της οινικής βιομηχανίας και την ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών που θα βοηθήσει πολλαπλώς την ανάπτυξη του οινικού πνεύματος .

Η ΠΑΝΕΠΟ έδωσε το παρόν σε αυτό το συνέδριο  παρακολουθώντας τις νέες τάσεις που αναδεικνύονται στην αγορά και επικοινωνία  για το κρασί ώστε να προσφέρει στην ενδυνάμωση του κλάδου και να ενισχύσει την αξιοπιστία της πληροφορίας πάνω στα οινικά προϊόντα  της  χωράς μας .

Η ΠΑΝΕΠΟ συμμετείχε ενεργά στην εργασίες και στις συζητήσεις  κατά την διάρκεια του συνεδρίου   και έχει  θέσει ως  στόχο να συμβάλει  ως φορέας στις προσπάθειες σωστής και έγκυρης επικοινωνίας  πάνω στο ελληνικό κρασί μεταξύ παραγωγών, επαγγελματιών  και οινόφιλου κοινού.

 

 

 


Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο   με περίπτερο στην Sitevi 2015

 Μία έκθεση εξαιρετικής ποιότητας!

           Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝΕΠΟ)  συμμετείχε με εκπρόσωπο της στην μεγάλη έκθεση  του αμπελοοινίκου τομέα Sitevi  (24-26 Νοεμβρίου) που έγινε στο Parc des Expositions  στην πόλη του  Montpellier. Η   Έκθεση Sitevi με πάνω από  54.000 επισκέπτες και με 1000 εταιρείες-εκθέτες από 52 διαφορετικές χώρες  είναι ένας σημαντικός  τόπος συνάντησης των επαγγελματιών των κλάδων της αμπελουργίας-οινοποιίας, της δεντροκαλλιέργειας και της καλλιέργειας οπωροκηπευτικών. Η  ΠΑΝΕΠΟ  εκτός από το να δίνει  πάντα  το παρόν για να μπορεί να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της οινικής αγοράς , να ενημερώνει τα μέλη της  για τις νέες τάσεις και  να  προωθεί καινοτομίες στην Ελληνική οινική πραγματικότητα , φέτος στα πλαίσια της έκθεσης  συντόνισε μια παρουσία της Ελλάδας σε ένα περίπτερο όπου παρουσιαστήκαν δείγματα  οίνων της ελληνικής οινοπαραγωγής , από διαφορές περιοχές της Ελλάδας μαζί με παρουσίαση και γευσιγνωσία ξεχωριστών  παραδοσιακών προϊόντων της πατρίδας μας από μικρούς παραγωγούς όπως φάβα Σαντορίνης , Λιαστό στοματάκι , Ελιές , παραδοσιακή χαλβαδόπιττα με μελί , παστέλι  κτλ

 


 Σεμινάριο εξειδικευμένης κατάρτισης της ΠΑΝΕΠΟ ( ΟΚΤ 2015)

 

 Εργαστήριο Οργανοληπτικής δοκιμής  οίνων  από την Ν. Ζηλανδία

The alternative wines of New Zealand.   

   Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο., στο πλαίσιο της ενίσχυσης της δια βίου εκπαίδευσης των επαγγελματιών του αμπελοοινικού κλάδου διοργάνωσε ένα εργαστήριο οργανοληπτικής δοκιμής σε οίνους από την Νέα Ζηλανδία αλλά με σκοπό να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για τις νέες τάσεις που αναπτύσσονται στην περιοχή που είναι  συνασμένη με την καλλιέργεια διεθνών ποικιλιών όπως το Cabernet sauvignon .

 Η ΠΑΝΕΠΟ  παρακολουθεί τις οινικές εξελίξεις και προσπαθεί να ενημερώνει για αυτές τα μέλη της μέσω δελτίων άλλα και με ενημερωτικά σεμινάρια  ή εργαστήρια οργανοληπτικής εκτίμησης . Παρουσιαστήκαν 15 διαφορετικοί οίνοι από  ποικιλίες πέραν ων αναμενομένων και αναλύθηκε η πολιτική που αναπτύσσει η ν. Ζηλανδία στον τομέα της διείσδυσης της σε νέες δυναμικές αγορές .

Η διάρκεια του εργαστηρίου  ήταν  4 ώρες.

Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο., στο πλαίσιο της ενίσχυσης της δια βίου εκπαίδευσης των επαγγελματιών του αμπελοοινικού κλάδου,  έχει την πρόθεση να διοργανώσει  και άλλες παρόμοια εργαστήρια  σε  ημερομηνίες  που θα ανακοινωθούν  .

 


Σεμινάριο εξειδικευμένης κατάρτισης της ΠΑΝΕΠΟ (Μάιος 2015)


Εργαστήριο Οργανοληπτικής δοκιμής αφρωδών οίνων Καμπανίας 


   Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο., στο πλαίσιο της ενίσχυσης της δια βίου εκπαίδευσης των επαγγελματιών του αμπελοοινικού κλάδου διοργάνωσε ένα εργαστήριο οργανοληπτικής δοκιμής σε τυπικά δείγματα growers Champagne  ( ΓΑΛΛΙΑ ) .

 Η ΠΑΝΕΠΟ θεωρεί ότι η συνεχής κατάρτιση και πληροφόρηση των μελών της , αλλά και των στελεχών του οινικού κλάδου  είναι κρίσιμος παράγοντας στην ανάπτυξη του χώρου . Το εργαστήριο όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις διαφορετικές τεχικές στην παραγωγή αφρωδών οίνων από την περιοχή της Καμπανίας και να εκτιμήσουν οργανοληπτικά 12 διαφορετικούς τύπους αυτών μαζί με πολλές πληροφορίες για την κάθε περιοχή παραγωγής και τα τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε  τύπου.

Η διάρκεια του σεμιναρίου ήταν  5 ώρες.

Σημειώνουμε ότι οι εισηγητές είναι έμπειροι οινολόγοι, μέλη της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο., με σημαντική προϋπηρεσία στον κλάδο και συνεχή ενασχόληση με τον οργανοληπτικό έλεγχο των οίνων και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και δωρεάν στο πλαίσιο των προσπαθειών της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. για την ενίσχυση της οινικής γνώσης στην Ελλάδα.

 Οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων (Οινολόγοι , οινοποιοί, στελέχη οινοποιείων , οινοχόοι  ) ήταν κατά γενική ομολογία άριστες .

 Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο., στο πλαίσιο της ενίσχυσης της δια βίου εκπαίδευσης των επαγγελματιών του αμπελοοινικού κλάδου,  έχει την πρόθεση να διοργανώσει  και άλλες παρόμοια εργαστήρια  σε  ημερομηνίες  που θα ανακοινωθούν  .

 

 


Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο  στην VINITECH- SIFEL 2014


Μία έκθεση εξαιρετικής ποιότητας!


          Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝΕΠΟ)  συμμετείχε με εκπρόσωπο της στην μεγάλη έκθεση  του αμπελοοινίκου τομέα Vinitech-Sifel (27-29 Νοεμβρίου) που έγινε στο Congrès et Expositions  της πόλης του Bordeaux. Η  η Έκθεση Vinitech-Sifel   με πάνω από  45.000 επισκέπτες και με 800 εταιρείες-εκθέτες που εκπροσωπούσαν 1.000 εμπορικά σήματα είναι ένας σημαντικός  ο αδιαφιλονίκητος τόπος συνάντησης των επαγγελματιών των κλάδων της αμπελουργίας-οινοποιίας, της δεντροκαλλιέργειας και της καλλιέργειας οπωροκηπευτικών. Η  ΠΑΝΕΠΟ δίνει  πάντα  το παρόν για να μπορεί να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις της οινικής αγοράς , να ενημερώνει τα μέλη της  για τις νέες τάσεις και  να  προωθεί καινοτομίες στην Ελληνική οινική πραγματικότητα .

 

 


 

 

 

Σεμινάριο εξειδικευμένης κατάρτισης της ΠΑΝΕΠΟ (Μάρτιος 2015)

 

«Επίδραση της Δρυός στην Έκφραση των Οίνων»

 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, το σεμινάριο με θέμα  "Επίδραση Δρυός  στην έκφραση των  Οίνων" , που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων,(ΠΑΝΕΠΟ).

Οινολόγοι και  επαγγελματίες του χώρου της παραγωγής οίνου,  που συμμετείχαν, παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον το εξαιρετικό σεμινάριο, διάρκειας 6 ωρών, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε , για πρώτη φορά, στη Σαντορίνη και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα συνεδρίων του οινοποιείου της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.

Έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον και υπάρχει προοπτική για επανάληψη του σεμιναρίου στη Σαντορίνη στις αρχές της επόμενης τουριστικής περιόδου, ώστε να το παρακολουθήσουν όσοι ακόμη επαγγελματίες επιθυμούν.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με στόχο να συμβάλει στην εξέλιξη των ικανοτήτων των επαγγελματιών που σχετίζονται με τον οίνο να αναγνωρίζουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που δίνει η χρήση του ξύλου της δρυός στον οίνο μέσω της οινοποίησης ή της αποθήκευσης του οίνου σε δρύινα βαρέλια  κ.α , ώστε να είναι σε θέση να λαμβάνουν τις κατάλληλες αποφάσεις σε θέματα  παραγωγής, αλλά και σε θέματα διαμόρφωσης τιμής και διάθεσης των οίνων. Οι εισηγητές διάνθισαν τη βασική ύλη του σεμιναρίου, με σημαντικά σχόλια και ιδιαίτερες λεπτομέρειες, που αφορούν τους οίνους και τις ποικιλίες σταφυλιού της Σαντορίνης, καλύπτοντας όλα τα στάδια, από την καλλιέργεια των αμπελώνων έως την τελική κατανάλωση των οίνων.

Εισηγητές του σεμιναρίου  προσέφεραν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και δωρεάν για την υλοποίηση του σεμιναρίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. για την ενίσχυση της οινικής γνώσης στην Ελλάδα.


  

H ΠΑΝΕΠΟ παρών στο OINOΡΑΜΑ 2015 που πραγματοποιήθηκε  Σάββατο 7, Κυριακή 8 και Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015.

Η Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.) συμμετείχε με περίπτερο  σε αυτο το σημαντικό  γεγονός του οινικής πραγματικότητας στην Ελλάδα, όπου είχε την δυνατότητα να ενημερωσει μελή αλλά και ανθρώπους του χωρου για τις δραστηριοτητες της.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατο  Κυριακή 6 Δεκεμβρίου  2014, το σεμινάριο με θέμα “Οργανοληπτικά Ελαττώματα Οίνων”, που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.)

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή τόσο  επαγγελματίων του χώρου της παραγωγής οίνου, όσο και  επαγγελματίών  του χώρου της εστίασης που , παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον το εξαιρετικό σεμινάριο, διάρκειας 8 ωρών που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του εργαστηρίου Οργανοληπτικού  Ελέγχου που υπάρχει στο  τμήμα Οινολογίας & Τεχν. αλκ. Ποτών του  ΑΤΕΙ Αθηνών .


 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Επαγγελματικό Σεμινάριο Οργανοληπτικού Ελέγχου Ελαττωμάτων Οίνων στη Σαντορίνη το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 με τη συμμετοχή Οινολόγων, Οινοχόων και Επαγγελματιών Εστίασης

 

To σεμινάριο εγινε για 2η φορά  στο όμορφο νησί μετα την μεγάλη επιτυχία που ειχε σημειώσει η πρώτη διεξαγωγή που είχε γίνει τον προηγούμενο χρόνο στα πλαίσια του έτους Γαστρονομίας 2013 & είχε  εκδηλωθεί ενδιαφέρον και υπάρχει προοπτική για επανάληψη του σεμιναρίου στις αρχές της επόμενης τουριστικής περιόδου, ώστε να το παρακολουθήσουν όσοι ακόμη επαγγελματίες επιθυμούν. Τόσο οι επαγγελματίες του χώρου της παραγωγής οίνου, όσο και οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης που συμμετείχαν, παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον το εξαιρετικό σεμινάριο, διάρκειας 8 ωρών που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του οινοποιείου της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων,

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με στόχο να συμβάλει στην εξέλιξη των ικανοτήτων των επαγγελματιών που σχετίζονται με τον οίνο να αναγνωρίζουν τα ελαττώματα, ώστε να είναι σε θέση να λαμβάνουν τις κατάλληλες αποφάσεις σε θέματα παραγωγής, αλλά και σε θέματα διαμόρφωσης τιμής και διάθεσης των οίνων.

Οι εισηγητές, οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και δωρεάν για την υλοποίηση του σεμιναρίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. για την ενίσχυση της οινικής γνώσης στην Ελλάδα, διάνθισαν τη βασική ύλη του σεμιναρίου, με σημαντικά σχόλια και ιδιαίτερες λεπτομέρειες, που αφορούν στους οίνους και στις ποικιλίες σταφυλιού της Σαντορίνης.

VOLAND 2014

 1o Διεθνές Συνέδριο για τα Ηφαιστειακά Τοπία ( Σαντορίνη 16 – 18.10.2014 )

Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο συμμετείχε με Ομιλία – Παρουσίαση με θέμα  << Ηφαιστειακά τοπία και οίνος >>  (Volcanic landscapes and wine)  στα πλαίσια του επιστημονικού συνεδρίου VOLAND 2014  που διοργανώθηκε στο νησί της  Σαντορίνης  τον Οκτώβριο του 2014 . Στόχος του συνεδρίου είναι να φέρει κοντά όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για τα ηφαιστειακά τοπία και σχηματισμούς, δηλαδή αρχιτέκτονες, γεωγράφους, μηχανικούς, γεωεπιστήμονες, επαγγελματίες του τουρισμού, κοινωνιολόγους, οικονομολόγους και άλλους ειδικούς καθώς επίσης διεθνείς οργανισμούς, τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να συζητήσουν τα μέσα και τους τρόπους με τους οποίους θα προστατεύσουν την ομορφιά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ηφαιστειακών φυσικών πόρων, στο πλαίσιο μιας βιώσιμης ανάπτυξης.

 Η ένωση μας ανέπτυξε ένα ενδιαφέρον θέμα που αφορά την οινοποίηση σε ηφαιστειακά εδαφη. Οι Οινολόγοι λοιπόν παρόντες σε αυτήν την διεπιστημονική συνάντηση .

Σημ . Η ομιλία συνταχτηκε από τους  Tataridis P., Kanellakopoulos C., Gatselos L., Panhellenic Union of Registered    Enologists ,   PANEPO ,  Greece 


 

 

Η διεξαγωγή του επόμενου Επαγγελματικού Σεμιναρίου Οργανοληπτικού Ελέγχου Ελαττωμάτων Οίνων για το Σαββατοκύριακο 26 & 27 Απριλίου 2014 αναβάλλεται για επόμενη ημερομηνία

 

 


 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Επαγγελματικό Σεμινάριο Οργανοληπτικού Ελέγχου Ελαττωμάτων Οίνων στη Σαντορίνη το Σάββατο 23 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή Οινολόγων, Οινοχόων και Επαγγελματιών Εστίασης

 

Με τα “Οργανοληπτικά Ελαττώματα Οίνων” ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια του Έτους Γαστρονομίας

http://atlantis-santorini.net/oloklirothikan_ta_ekpaideytika_seminaria_tou_etous_gastronomias/

 

Οι εισηγητές

Χρήστος Κανελλακόπουλος, Δρ. Παναγιώτης Ταταρίδης, Αναστάσιος Κανέλλης, Λάζαρος Γατσέλος

Φωτογραφίες από τον 7ο Σεμινάριο - Νοέμβριος 2013

 

σύντομα κοντά σας...........

 

 

Η ΠΑΝΕΠΟ θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το την Ομάδα Υποστήριξης του Έτους Γαστρονομίας Σαντορίνης 2013 και το Δήμο Θήρας για τη συνεργασίας τους και την υποστήριξή τους, καθώς και τους παρακάτω χορηγούς για τη φιλοξενία τους

 

Δήμος Θήρας

Έτος Γαστρονομίας Σαντορίνης 2013

Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων

Ξενοδοχείο

Ηλιότοπος

Group Heliotopos

Εστιατόριο

Νυχτέρι

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

yg brown sq 1751
 

WineSave

K & E Μαλέδρος OE

 

Το επόμενο Επαγγελματικό Σεμινάριο Οργανοληπτικού Ελέγχου Ελαττωμάτων Οίνων προγραμματίζεται στη Σαντορίνη το Σάββατο 23 Νοεμβρίου

Όλοι όσοι έχουν δηλώσει συμμετοχή έχουν ενημερωθεί μέσο email.

Σε περίπτωση που έχετε δηλώσει συμμετοχή και δεν έχετε λάβει email επικοινωνήστε μαζί μας

στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στο 6977 127753

με την υποστήριξη

year_of_gastronomy_gr_175x160

 

Πρόσκληση σεμιναρίου (αρχείο pdf)

Πρόγραμμα Σεμιναρίου ΠΑΝΕΠΟ (αρχείο pdf)

Δήλωση Συμμετοχής Σεμινάριο ΠΑΝΕΠΟ (αρχείο word) ως 3 Νοεμβρίου. Εγγραφές με κατάθεση του ποσού ως 8 Νοεμβρίου

Παρακαλούμε όπως αποστείλετε την δήλωση συμμετοχής στο email: panepomail@yahoo.gr

με θέμα “Δήλωση Συμμετοχής Σεμινάριο-Ονοματεπώνυμο”

 


 

 

 Το επόμενο Επαγγελματικό Σεμινάριο Οργανοληπτικού Ελέγχου Ελαττωμάτων Οίνων θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 3-4 Δεκεμβρίου 2012

στο σεμινάριο καλούνται να παραβρεθούν για το 2ο τετράωρο δοκιμασίας (χωρίς επιπλέον χρέωση) όσοι παρακολούθησαν το πρώτο σεμινάριο

Πρόγραμμα Σεμιναρίου ΠΑΝΕΠΟ (αρχείο pdf)

Δήλωση Συμμετοχής Σεμινάριο ΠΑΝΕΠΟ (αρχείο word)

Παρακαλούμε όπως αποστείλετε την δήλωση συμμετοχής στο email: panepomail@yahoo.gr με θέμα “Δήλωση Συμμετοχής Σεμινάριο”

 


 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή και μετά την Τετάρτη

Η διεύθυνση του εστιατορίου
"Le Petit SommelieR" είναι Ζαϊμη 6, Παλαιό Φάληρο. Τηλ.  210 9842344

 

 

Οι θέσεις για το Επαγγελματικό Σεμινάριο Οργανοληπτικού Ελέγχου Ελαττωμάτων Οίνων του Νοεμβρίου έχουν καλυφθεί

 

Το επόμενο Επαγγελματικό Σεμινάριο Οργανοληπτικού Ελέγχου Ελαττωμάτων Οίνων

θα διεξαχθεί σύντομα

στο σεμινάριο καλούνται να παραβρεθούν για το 2ο τετράωρο δοκιμασίας (χωρίς επιπλέον χρέωση) όσοι παρακολούθησαν το πρώτο σεμινάριο

ΝΕΟ Πρόγραμμα Σεμιναρίου ΠΑΝΕΠΟ (αρχείο pdf) ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ

ΝΕΑ Δήλωση Συμμετοχής Σεμινάριο ΠΑΝΕΠΟ (αρχείο word) ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ

 

 

Το 5ο Επαγγελματικό Σεμινάριο Οργανοληπτικού Ελέγχου Ελαττωμάτων Οίνων

διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο και την Κυριακή 20 & 21 Νοεμβρίου 2010

 

Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. θα ήθελε να ευχαριστήσει την "

 για την χορηγία των βραβείων στους νικητές της τυφλής δοκιμασίας

 

Φωτογραφίες από τον 5ο Σεμινάριο - Νοέμβριος 2010

 

ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ

 

 

 

 

Το 4ο Επαγγελματικό Σεμινάριο Οργανοληπτικού Ελέγχου Ελαττωμάτων Οίνων

 για τους Οινοχόους μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων (ΠΕΝΟ)

διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 11 & την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

 

Φωτογραφίες από τον 4ο Σεμινάριο - Σεπτέμβριος 2010

Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. θα ήθελε να ευχαριστήσει την τη Σεμέλη Οινοποιητική Α.Ε.για την ευγενική χορηγία των βραβείων

τα οποία δόθηκαν στους δοκιμαστές/στριες που αναγνώρισαν τα περισσότερα ελαττώματα κατά τη διάρκεια τη τυφλής δοκιμής

Το 3ο Επαγγελματικό Σεμινάριο Οργανοληπτικού Ελέγχου Ελαττωμάτων Οίνων

διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 17 Απριλίου 2010

 

Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. θα ήθελε να ευχαριστήσει την εταιρεία VINETUM για την ευγενική προσφορά 3 αντιγράφων του βιβλίου

 Θερμοκρασία: η καρδιά της οινοποίησης

τα οποία δόθηκαν στους 3 δοκιμαστές/στριες που αναγνώρισαν τα περισσότερα ελαττώματα κατά τη διάρκεια τη τυφλής δοκιμής

 

Φωτογραφίες από τον 3ο Σεμινάριο - Απρίλιος 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------

 

Το 3ο Σεμινάριο Επαγγελματικό Σεμινάριο Οργανοληπτικού Ελέγχου Ελαττωμάτων Οίνων

θα διεξαχθεί στις 17 ή/και 18 Απριλίου 2010, (Σάββατο ή/και Κυριακή)

στο σεμινάριο καλούνται να παραβρεθούν για το 2ο τετράωρο δοκιμασίας (χωρίς επιπλέον χρέωση) όσοι παρακολούθησαν το πρώτο σεμινάριο

ΝΕΟ Πρόγραμμα Σεμιναρίου ΠΑΝΕΠΟ (αρχείο pdf)

ΝΕΑ Δήλωση Συμμετοχής Σεμινάριο ΠΑΝΕΠΟ (αρχείο word)

 

 

Ολοκληρώθηκε το 2ο Επαγγελματικό Σεμινάριο Οργανοληπτικού Ελέγχου Ελαττωμάτων Οίνων 5 & 6  Δεκεμβρίου 2009

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο, παρακαλούμε ενημερώστε μας μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , η ημερομηνία διεξαγωγής θα ανακοινωθεί σύντομα

 

Φωτογραφίες από τον 2ο Σεμινάριο - Δεκέμβριος 2009

 

Το 2ο Σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 5 Δεκεμβρίου 2009, ημέρα Σάββατο

Στις 6 Δεκεμβρίου 2009, ημέρα Κυριακή θα διεξαχθεί το 2ο τετράωρο δοκιμασίας (χωρίς επιπλέον χρέωση) για όσους παρακολούθησαν το πρώτο σεμινάριο

ΝΕΟ Πρόγραμμα Σεμιναρίου ΠΑΝΕΠΟ (αρχείο pdf)

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.

ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

   

Στα πλαίσια του κύκλου σεμιναρίων εξειδικευμένης κατάρτισης, τα οποία διοργανώνει η Πανελλήνια Ενωση Πτυχιούχων Οινολόγων, πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου το πρώτο σεμινάριο για τα Οργανοληπτικά Ελαττώματα των Οίνων.

 

Παρουσιάστηκαν κρασιά εμβολιασμένα με πρότυπες ουσίες, στα οποία οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να δοκιμάσουν και να αναγνωρίσουν 23 γευστικά ελαττώματα που προέρχονται από το σταφύλι, τη ζύμωση, την ωρίμανση και την παλαίωση. 

 

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στην ειδική αίθουσα Οργανοληπτικού Ελέγχου του Τμήματος Οινολογίας των ΤΕΙ Αθηνών με εισηγητές τους Δρ. Π. Ταταρίδη, κ. Λ. Γατσέλο και κ. Αν. Κανέλλη και το παρακολούθησαν Οινολόγοι, μέλη της ΠΑΝΕΠΟ, από πολλές αμπελουργικές περιφέρειες.

 

Η διεξαγωγή του επομένου κύκλου προγραμματίζεται για τον Νοέμβριο και θα είναι ανοικτή για κάθε ενδιαφερόμενο. To σεμινάριο θα έχει διάρκεια 8 ώρες και στους συμμετέχοντες θα δίδεται έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό καθώς και βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την ΠΑΝΕΠΟ: panepo@panepo.gr

 

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει :

·         Παρουσίαση ελαττώματος :  Όνομα, μόριο, οσμή, κατώφλι αντίληψης, συνήθεις συγκεντρώσεις σε οίνους με πρόβλημα, προέλευση, τρόπος δημιουργίας, πρόληψη, αντιμετώπιση.

·         Δοκιμή πραγματικών δειγμάτων σε 4 ομάδες, ανάλογα με την προέλευση του ελαττώματος, από το σταφύλι, την ζύμωση, την ωρίμανση και την παλαίωση.

·         Σύγκριση με τυφλό (οίνο χωρίς ελάττωμα).

·         Τυφλή δοκιμή 7 ελαττωμάτων.

 

 

Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. θα ήθελε να ευχαριστήσεις το

Τμήμα Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών, την ΕΝΟΧΗΜΙΚΗ ΑΕ,

την Γεωργακόπουλος Αμπελουργική Α.Ε, τη Σεμέλη Οινοποιητική Α.Ε., το Κτήμα Σκούρα, τον Αμπελουργικό Συνεταιρισμό Μεγάρων, το Οινοποιείο Τετράμυθος

καθώς και την κα Κλαίρη Θηραίου του εστιατορίου Petit Sommelier για τη βοήθεια τους στη διεξαγωγή του Σεμιναρίου

 

--------------------------------------------------------

 

1ο Επαγγελματικό Σεμινάριο Οργανοληπτικού Ελέγχου Ελαττωμάτων Οίνων - ΠΑΝΕΠΟ

 

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

 

Με μεγάλη χαρά σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα του 1ου Επαγγελματικού Σεμιναρίου Οργανοληπτικού Ελέγχου Ελαττωμάτων των Οίνων της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Οινολόγων.

 

Αυτό είναι το πρώτο βήμα μιας μεγάλης προσπάθειας που στόχο έχει να μας φέρει πιο κοντά και να μας ενεργοποιήσει.

 

Ο οργανοληπτικός έλεγχος αποτελεί αναμφίβολα πολύτιμο εργαλείο στη διάθεση του οινολόγου σε όλες τις φάσεις των παραγωγικών διεργασιών.

Ως αναπόσπαστο τμήμα του ποιοτικού ελέγχου, μας επιτρέπει να αξιολογήσουμε τόσο τα επιμέρους όσο και το σύνολο των ποιοτικών χαρακτηριστικών των προϊόντων μας, δίνοντας μας έτσι την ευκαιρία να παρέμβουμε με στόχο την βελτίωση των ιδιοτήτων του τελικού προϊόντος.

 

Με στόχο την ενημέρωση-εκπαίδευση και την επαγγελματική θωράκιση των μελών της, η ΠΑΝ.Ε.ΠΟ αναγγέλλει την διοργάνωση του πρώτου επαγγελματικού σεμιναρίου οργανοληπτικού ελέγχου με πραγματικά δείγματα στην Ελλάδα, που αφορά το κρασί, το οποίο θα διεξαχθεί

στις 4-5/07/2009 στην αίθουσα οργανοληπτικού ελέγχου του τμήματος ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΤΩΝ ΤΟΥ Α.Τ.Ε.Ι ΑΘΗΝΩΝ.

 

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν 23 διαφορετικά δείγματα οίνου με οργανοληπτικά ελαττώματα, να γνωρίσουν τις αρχές δημιουργίας τους, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης τους.

 

Η επιτυχία των παραπάνω προσπαθειών μας, καθώς και οποιασδήποτε άλλης ενέργειας, εξαρτάται σημαντικά από την ενεργή συμμετοχή όλων των μελών της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. Είμαστε βέβαιοι ότι θα αγκαλιάσετε αυτή την προσπάθεια.

Θα παρασχεθεί βεβαίωση παρακολούθησης στους συμμετέχοντες.

 

Με εκτίμηση

 

 

Η Οργανωτική Επιτροπή

 

Δρ. Παναγιώτης Ταταρίδης

Λάζαρος Γατσέλος

Αναστάσιος Κανέλλης

 

 

 

 

Για να δείτε ή να ανακοινώσετε νέες εκδηλώσεις ή γευσιγνωσίες πατήστε εδώ για να πάτε στην αντίστοιχη κατηγορία του FORUM

 

 

 

2008

Web Wine Festival 12-18/5

Το www.infowine.gr  σε συνεργασία με την ΠΑΝΕΠΟ και το τμήμα Οινολογίας του ΤΕΙ Αθήνας διοργανώνει το 1ο Web Wine Festival, μια σειρά εκδηλώσεων για το Κρασί & το Internet

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FESTIVAL :

ΔΕΥΤΕΡΑ 12/5 : ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΑ ΛΕΞΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ. 15.00-17.00

ΤΡΙΤΗ 13/5 : ALL ABOUT SOFTWARES(OPEN-OFFICE KΤΛ.) ΚΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. 15.00-17.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/5 : WEB WINE LIBRARY (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ, ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ONLINE) KAI FILE-SHARING. 15.00-17.00

ΠΕΜΠΤΗ 15/5 : ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. 15.00-17.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16/5 : ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙΝΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. 15.00-17.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/5 : ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.(ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ FESTIVAL ή  ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΜΑΙL ΣΤΟ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ). 12.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/5 : ΠΑΡΤΥ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑ ΑΜΠΕΛΟ...ΣΟΦΙΕΣ
Κειριαδών 81 Κάτω Πετράλωνα
(Σταθμός ΗΣΑΠ Πετράλωνα). 15.00 ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΠΤΩΣΗΣ!

#Το Festival θα πραγματοποιηθεί στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών στο Τμήμα Οινολογίας στην αίθουσα Σεμιναρίων.#

2007

 

Ανακοινώσεις

Γευσιγνωσία των εξαιρετικών ιταλικών κρασιών του οίκου Balbi Soprani  στις κάβες Χάλαρη την Τετάρτη 9 Μαίου από τις 4 εως τις 7 και στις 21 Μαίου στα κρασιά του κτήματος Χατζημιχάλη.

Οι διευθύνσεις για τισ κάβες που θα γίνει οι γευσιγνωσία είναι οι παρακάτω :

ΠΕΙΡΑΙΑΣ 

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ-ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ:
Ακτή Μουτσοπούλου 74, Φρεαττύδα,
Τηλ.: 210 4184817, 210 4529766-7,
Fax: 210 4288087

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ:
Λεωφ. Χατζηκυριακού 64,
Τηλ: 210 4280001, 210 4184000, Φαξ: 210 4280003

ΑΘΗΝΑ:
Χαριλάου Τρικούπη 54 & Βαλτετσίου 27,
Τηλ: 210 3611111, Φαξ: 210 3611200

Σεμινάρια    2006

Το Εργαστήριο Βιοτεχνολογίας και Βιομηχανικών Ζυμώσεων, το Τμήμα Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών και η Επιτροπή Εκπαίδευσης & Ερευνών,  του ΤΕΙ Αθήνας διοργανώνουν τα παρακάτω σεμινάρια 

Για τις ημερομηνίες επανάληψης των σεμιναρίων επικοινωνήστε με τη Γραμματεία

6/5/2006 Απλά Μαθήματα Σύγχρονης Οινοποίησης

Δρ. Ηλίας Νεραντζής, Καθ. Τμήματος Οινολογίας, Δρ. Παναγιώτης Ταταρίδης Οινολόγος.

Απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

7/5/2006 Κρυοεκχύλιση για την παραγωγή ερυθρών οίνων

Στυλιανός Λογοθέτης, Οινολόγος Βιομηχανίας.

Απευθύνεται σε πιο ενημερωμένο κοινό.

 

 

 Σεμινάρια για τους φίλους του οίνου

 29/10/2005        Απλά Μαθήματα Σύγχρονης Οινοποίησης

 Δρ. Ηλίας Νεραντζής, Καθ. Τμήματος Οινολογίας – Δρ. Παναγιώτης Ταταρίδης Οινολόγος.

Απευθύνεται στο ευρύ κοινό.

Απευθύνεται σε οινόφιλους, οινοχόους, ερασιτέχνες και επίδοξους οινοποιούς σε αρχικό και προχωρημένο στάδιο. 

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η διάδοση της οινολογικής πρακτικής και η εκλαΐκευση της γνώσης της σύγχρονης οινολογίας για την ποιοτική παραγωγή οίνου σε μικρή κλίμακα.

 Τόπος διεξαγωγής

Αίθουσα Σεμιναρίων - Τμήμα Οινολογίας, ΤΕΙ Αθήνας, Αγ. Σπυρίδωνος, Αιγάλεω.

Πληροφορίες               E-mail: enerat@teiath.gr            Τηλ. 210 5385524   Τηλ. 6944246251  

 Πρόγραμμα

9:30- 10:30     Εισαγωγή στην οινοποίηση

10:30-11:30    Λευκή Οινοποίηση ( Ποικιλίες, Στάδια παραγωγής και επεξεργασίας)

11: 45- 12: 30 Ερυθρά οινοποίηση ( Ποικιλίες, Στάδια παραγωγής και επεξεργασίας)

12:45 – 13:30  Αποζύμωση – Σταθεροποίηση – Φιλτράρισμα- Μηλικογαλακτική  Ζύμωση

13:45  - 14:30 Ωρίμανση και Παλαίωση –Εμφιάλωση

14:30- 15:30   Διάλειμμα 

15:30 – 16: 30 Άλλοι τύποι οίνων και προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης 

16:30- 18:30   Γευσιγνωσία οίνων   

Σεμινάρια για τους επαγγελματίες του αμπελο-οινικού κλάδου

 

Λόγω των Πανελλαδικών κινητοποιήσεων στην Αθήνα το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 13/11/2005

Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αμπελώνα

Δημήτρης Τσουπέης (Σύμβουλος Αμπελοοινική ΕΠΕ).

Στυλιανός Λογοθέτης, Οινολόγος Βιομηχανίας.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου.

 

3/12/2005 Κρυοεκχύλιση για την παραγωγή ερυθρών οίνων

Στυλιανός Λογοθέτης, Οινολόγος Βιομηχανίας.

&

Βρεττανομύκητας και Προβλήματα Οινοποίησης

Δρ. Ηλίας Νεραντζής, Καθ. Τμήματος Οινολογίας – Δρ. Παναγιώτης Ταταρίδης Οινολόγος.

Στυλιανός Λογοθέτης, Οινολόγος Βιομηχανίας.

Απευθύνεται σε επαγγελματίες του κλάδου.

 

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Τόπος διεξαγωγής :  Τμήμα Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών, ΤΕΙ Αθήνας, Αγ.Σπυρίδωνα, Αιγάλεω, 12210.

Εργαστήριο Βιοτεχνολογίας και Βιομηχανικών Ζυμώσεων

Συντονιστής:  Καθηγητής Ηλίας Νεραντζής

Γραμματεία Σεμιναρίου

Πληροφορίες:  Τηλ. 6944246251  

Στο τέλος κάθε σεμιναρίου θα δίδεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Για τις ημερομηνίες επανάληψης των σεμιναρίων επικοινωνήστε με τη Γραμματεία

.

Νέα σεμινάρια ή η επανάληψη των σεμιναρίων θα ανακοινωθεί στο site της ΠΑΝΕΠΟ. http://www.panepo.gr

 

 

 

 

 

 


Πρόσθεσε αυτή τη σελίδα στις αγαπημένες σου ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης

 

 Πρόσθεσε αυτή τη σελίδα στις αγαπημένες σου ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Amount of short articles:

Amount of articles links:

You can order sections with dragging on list bellow:

  • dynamic pages
Αποθήκευση
Ακύρωση
Reset

Συγκρότηση σε σώμα το νέο ΔΣ

Νέο ΔΣ της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο   2018-2020 Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβουλίο της Πανελλήνιας Ενωσης Πτυχιώχων Οινολόγων που προέκυψε αο τις εκλογές που διιεξήχθησαν τον Μάρτιο. Διαβάστε  το σχετικό Δελτίο Τύπου  με

Δευτέρα, 23 Απρίλιος 2018

Ιστοσελίδες με Θέσεις Εργασίας στο

USA www.winejobs.com http://www.winebusiness.com/classifieds/winejobs/ http://wineserver.ucdavis.edu/venjobs/index.php http://wine.wsu.edu/education/employment/ http://www.napawinejobs.com/ http://twitter.com/GetWineJobs http://www.getwinejobs.net/ http://bevforce.com/wine-jobs.php http://winejobs.org/ http://www.jobsforwine.com/ http://www.wineandspiritsjobs.com/jobseeker/job_listings.aspx http://winejob.com/ http://www.ewine.com/cl4221f13d/index.php http://www.winespectator.com/display/show/id/jobopenings http://www.california-wine-trails.com/?tag=wine-jobs http://www.winedegree.com/ http://www.locatewinejobs.com/ http://www.crazyaboutwine.com/jobs/ http://www.wineprorecruiters.com/   Canada http://www.canadawinejobs.ca/default.asp    UK http://www.ukwinejobs.com/ http://www.jobijoba.co.uk/wine-jobs http://www.provenancerecruitment.com/page3.htm http://www.harpers.co.uk/jobs/ http://www.careerjet.co.uk/wine-jobs.html   Australia & New Zealand http://www.jobmonkey.com/winejobs/ http://www.wineindustryjobs.com.au/ http://www.winediva.com.au/wine-jobs/ http://www.workingabroadmagazine.com/jobs-abroad/new-zealand-jobs/ http://www.winejobsonline.com/   France http://www.vitijob.com/ (και άλλες χώρες) http://www.bestsampleresume.com/find-france-wine-jobs.html http://www.vinea-recrutement.com/ http://www.agrojob.com/emploi/vins-et-alcools.asp http://jd.apec.fr/Accueil/ApecIndexAccueil.jsp http://www.pole-emploi.fr/accueil/   Italy http://www.bloglavoro.com http://www.jobrapido.it/?q=vendemmia http://www.mrlavoro.com/lavoro/vendemmia/_/ http://www.n-jobs.it/lavoro-vendemmia.html   Γερμανία - Ελβετία http://www.winzer-service.de/ http://www.weinbau.ch/stellenmarkt   Νότια Αφρι

Τετάρτη, 24 Δεκέμβριος 2014

Image - Θέσεις  Εργασίας

Θέσεις Εργασίας

Θέση εργασίας οινολόγου στα Μεσόγεια Ζητείται από  το οινοποιείο Δάβαρης  στην περιοχή των Μεσογείων , οινολόγος για να καλύψει αναγκες στο τμημα της παραγωγής . Η θέση εργασίας ειναι αρχικώς για τη

Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2010