Warning: Creating default object from empty value in /home/panepo/public_html/portal/plugins/system/J2top.php on line 78
Παρουσιάσεις βιβλίων
Συγκρότηση σε σώμα το νέο ΔΣ 2018-2020 » Νέο ΔΣ της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο   2018-2020 Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβουλίο της Πανελλήνιας Ενωσης Πτυχιώχων Οινολόγων που προέκυψε α... Δ.Τ. Συναντηση του ΔΣ της ΠΑΝΕΠΟ με το αναπλ. Υπου... » Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. συναντά τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 δείτε το ΔΤ εδώ ΔΤ για VINITECH 2016 »  Δελτίο τύπου :Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. στην Vinitech-Sifel 2016             Η έκθεση αγροτικού και βι... ΔΤ Σεμιναριο 25-6-2016 »    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο  25 Ιουνίου 2015 , το εκπαιδευτικό επιμορφωτικό σεμινάριο της ΠΑΝΕΠΟ με θέμα ‘Ορ... Εκλογες ΔΣ 2016-2018 » Αποτελέσματα εκλογών για Δ.Σ ΠΑΝΕΠΟ   (2016-2018) Το βράδυ της Κυριακής 6 Μαρτίου 2016 ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την εκλογή του ... ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΟΙΝΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ »   «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΟΙΝΟΦΙΛΟΥ ΣΤΗ Ν. ΕΛΛΑΔΑ»   ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.   Η... Ιστοσελίδες με Θέσεις Εργασίας στο Εξωτερικό » USA www.winejobs.com http://www.winebusiness.com/classifieds/winejobs/ http://wineserver.ucdavis.edu/venjobs/index.php http://wine.wsu.edu/edu... Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2014-2016 » Μάρτιος 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕκλογΗ ΝΕου ΔιοικητικοΥ ΣυμβουλιοΥ 2014-2016  Σας πληροφορούμε ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογ... Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2012-2014 » Μάρτιος 2012   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΕκλογΗ ΝΕου ΔιοικητικοΥ ΣυμβουλιοΥ 2012-2014    Σας πληροφορούμε ότι, σύμφωνα ... Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου 2010-2012 » Μάρτιος 2010 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕκλογΗ ΝΕου ΔιοικητικοΥ ΣυμβουλιοΥ 2010-2012  Σας πληροφορούμε ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών του Μ...
PDF Εκτύπωση E-mail
Παρουσιάσεις βιβλίων

Παρακαλούμε τους οινολόγους και τους συγγραφείς βιβλίων σχετικών με την οινολογία να μας ενημερώνουν για τα βιβλία που κυκλοφορούν ώστε να τα προβάλουμε (κείμενο και φωτογραφίες).

 

ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ

 

Περιεχόμενα

Κεφάλαιο Α
Ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός οινοποιείου
Από το όραμα στην πράξη
Κατασκευαστικά προβλήματα και λύσεις
Εποξικές επενδύσεις
Συνθετικές επενδύσεις
Πλακόστρωση
Απορροή των υδάτων
Επενδύσεις των τοίχων
Εξαερισμός
Ασφάλεια
Η οσμή της μούχλας
Σεβασμός στο περιβάλλον
Υπολογίζοντας τους χώρους και τον εξοπλισμό
Παραλαβή των σταφυλιών
Κατεργασία των σταφυλιών
Αριθμητικοί υπολογισμοί
Σταφυλοδόχος
Κοχλίας
Πιεστήρια
Δεξαμενές και Μηχανολογικός Εξοπλισμός
Χώρος ζύμωσης
Δεξαμενές ζύμωσης και αποθήκευσης
Δεξαμενές διαύγασης με καθίζηση (λευκή οινοποίηση)
Χώρος ωρίμανσης των κρασιών
Κάβα (βαρελιών) οξειδωτικής παλαίωσης
Ο χώρος της εμφιάλωσης
 

Κεφάλαιο Β
Υγιεινή, Καθαρισμός των χώρων και των μηχανημάτων
Προτεραιότητα του οινοποιού η καθαριότητα
Ο ευαίσθητος χώρος των ζυμώσεων
Πριν από τον τρύγο
Ανοξείδωτοι κλωβοί μεταφοράς σταφυλιών (ριμούλκες)
Καθαρισμός των μηχανημάτων με την βοήθεια αφρού
Κατά την διάρκεια του τρύγου
Πιεστήρια
Στο τέλος, μετά τον τρύγο
Πνευματικά πιεστήρια
Συνεχή πιεστήρια
Δεξαμενές
Ξύλινα δοχεία (δεξαμενές, βαρέλια)
Απομάκρυνση της τρυγίας
Προσαρμογή στα προϊόντα
Πλύντε και μετά απολυμάνετε
 

Κεφάλαιο Γ
Οι πωλήσεις μέσα από το χώρο σας
Επισκέψιμα οινοποιεία
Κανόνες επισκέψιμου οινοποιείου
Πινακίδες
Χώρος
Δραστηριότητες
Αδειοδότηση
 

Κεφάλαιο Δ
Νομοθεσία, κανόνες για την νόμιμη λειτουργία
Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία
Απαιτήσεις σύμφωνα με τις διατάξεις του άρ.19 του Ν.396/1976 Απαιτήσεις εξοπλισμού
Τα εμφιαλωτήρια
Άρθρο 2, Εφοδιασμός των Εργαστηρίων Εμφιαλώσεως
Άρθρο 3, Όροι καθαριότητος των εργαστηρίων (εμφιαλωτήρια)
Απαιτήσεις υγιεινής για τους χώρους του οινοποιείου
Απαιτήσεις για την παροχή νερού
Απαιτήσεις ατομικής υγιεινής


 

 

Η Ελλάδα, είναι μια χώρα με ισχυρούς δεσμούς με την αμπελοκαλλιέργεια και την παραγωγή κρασιού. Λίγο ως πολύ, όλοι έχουμε κάποιον γνωστό ή ακόμα και μέσα στην οικογένειά μας κάποιον που καλλιεργεί το δικό του αμπέλι και φυσικά να παράγει το δικό του κρασί. Ωστόσο αν και η παραγωγή του κρασιού φαίνεται εύκολη, αφού η αλκοολική ζύμωση είναι μια αυθόρμητη φυσική διαδικασία, όμως είναι απαραίτητο να έχουμε ένα ελάχιστο βαθμό γνώσεων.

 

Στην ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ, επειδή διαπιστώσαμε την ανάγκη αυτή, προχωρήσαμε στην έκδοση ενός τεύχους (θα ακολουθήσουν και άλλα), γραμμένο με απλή και κατανοητή γλώσσα, ώστε οι ερασιτέχνες αμπελοκαλλιεργητές-οινοποιοί και οινόφιλοι να μπορούν να αντλήσουν την γνώση που έχουν ανάγκη.

 

Το πρώτο τεύχος αυτής της σειράς, που ονομάζουμε «Αμπελοοινικά Θέματα», περιλαμβάνει τα πιο κάτω άρθρα:

 

·   Το έδαφος και η προετοιμασία του,

·   Θρέψη – Λίπανση του αμπελιού,

·   Βαθμός Μπωμέ γλεύκους και Αλκοόλη του κρασιού,

·   Αλκοόλη και οδήγηση

·   Η Φυλλοξήρα της Αμπέλου

·   Θειώδης Ανυδρίτης, ο αναντικατάστατος

·   Διοξείδιο του άνθρακος, το πορτραίτο ενός κινδύνου,

·   Διορθωτικές επεμβάσεις στο γλεύκος και στο κρασί, δουλεύοντας με τα οξέα,

·   Η παραμονή των κρασιών με τις λάσπες τους, κάνει τα κρασιά πιο λιπαρά και σύνθετα,

·   Οι ελαττωματικές οσμές του κρασιού,

·   Η οσμή υδροθείου στα κρασιά, και η αντιμετώπισή της,

·   Η υγιεινή του βαρελιού, Πώς να αποφύγετε τους κινδύνους που οφείλονται στο ξύλο,

·   Η συντήρηση των βαρελιών …οι ειδικοί προτείνουν,

·   Η διάσπαση των σακχάρων από τα γαλακτικά βακτήρια,

·   Η σπουδαιότητα της διατροφικής συνήθειας και του βαθμού νόσησης επί των καρδιαγγειακών και άλλων πιθανών θεραπευτικών επιδράσεων του κρασιού,

·   Μια επιστημονική θεώρηση για τον θετικό ρόλο του κρασιού στην υγεία

·   Η μετρημένη κατανάλωση κρασιού προλαμβάνει την ασθένεια του Αλζχάιμερ


Πιστεύουμε ότι η επιλογή των θεμάτων ανταποκρίνεται στις ανάγκες των ερασιτεχνών αμπελο- καλλιεργητών, οινοποιών και οινοφίλων.

 

Η διάθεσή του προς το παρόν γίνεται από τα γραφεία μας – με ταχυδρομική αποστολή – και μελλοντικά μέσα από εξειδικευμένα βιβλιοπωλεία (ειδικού τύπου).

    

Νικ. Πλαστήρα 21, 154.51 – Ν. ΨΥΧΙΚΟ, Τηλ. 2106716932,

Web: oinologia.com.gr, Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

Κρασί και Εξουσία

 

       Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Vinetum το βιβλίο Κρασί και Εξουσία του Jonathan Nossiter, σε μετάφραση από τα γαλλικά.

 

Ποιος καθορίζει τη γεύση του κρασιού σήμερα και πώς; Αυτό είναι το ερώτημα που απασχολεί τον Τζόναθαν Νόσσιτερ στις 460 σελίδες του βιβλίου του, Κρασί και Εξουσία, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Vinetum.

Όλα τα κρασιά κινδυνεύουν να γίνουν ίδια, εκτιμά ο Τζόναθαν Νόσσιτερ, καθώς χάνουν σιγά-σιγά την εντοπιότητά τους προσπαθώντας να γίνουν αρεστά σε όλους. Στο στόχαστρο του συγγραφέα είναι τα κρασιά με απλοϊκή γεύση που εντυπωσιάζουν (και ξεγελούν) τους αδαείς ουρανίσκους επειδή είναι «γεμάτα» και γλυκά, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε οινόπνευμα και την ωρίμασή τους σε καινούρια δρύινα βαρέλια. Πρόκειται για κρασιά-πασπαρτού, για τις καταναλωτικές μάζες, όπως αυτά που παράγονται κατά κόρον σε χώρες του Νέου Κόσμου, π.χ. Αργεντινή. Τα αληθινά περίπλοκα κρασιά, εκείνα που εκφράζουν και το αμπελοτόπι τους ενσωματώνοντας την οξύτητα και την αίσθηση ευγενούς πικρίλας, έχουν πάψει να είναι της μόδας. Ο Τζόναθαν Νόσσιτερ δεν χαρίζεται στους οινολόγους που φτιάχνουν τα κρασιά της παγκοσμιοποίησης, στους οινοδημοσιογράφους που τα υποστηρίζουν και στους οινοχόους που τα σερβίρουν. Στιγματίζει, επίσης, τη «σκανδαλώδη πολιτική» των υπερπολυτελών εστιατορίων τριών αστέρων Μισελέν, ειδικά όσον αφορά την τιμολόγηση του κρασιού.

 

 

 

Για τον Νόσσιτερ, το κρασί είναι το σημείο εκείνο όπου τέμνονται η γεωργία με τον ανθρώπινο πολιτισμό· ως εκ τούτου το κρασί, καθώς ενσαρκώνει την ιστορία του τόπου παραγωγής του, αλλά και των ανθρώπων, είναι ένα είδος «υγρής μνήμης» της ανθρωπότητας: «Η μαρτυρία της πείρας, όσο αμείλικτη και αν είναι, είναι ουσιαστική για την ηθική μας επιβίωση. Η μαρτυρία, η διατήρηση της μνήμης, αποτελεί θεμέλιο κάθε πολιτισμού. Το κρασί αποτελεί την πλέον ρευστή και δυναμική μορφή της μνήμης. [ … ] Οι άνθρωποι που έχουν εξουσία συχνά φοβούνται το γούστο, γιατί η έκφραση του γούστου υποκαθιστά την εξουσία στα χέρια του ατόμου, απομακρύνοντάς τον από ό,τι επιτάσσουν οι αρχές, τα σωματεία και οι εταιρείες, οι θεσμοί, το κράτος. [ … ] Το πολιτικώς ορθό δεν είναι τίποτα περισσότερο από την εθελουσία καταπίεση των δικών μας προτιμήσεων». Γι’ αυτό, προσθέτει ο Νόσσιτερ, «το βιβλίο αυτό είναι ένα «προσκλητήριο να εξεγερθούμε ενάντια στους φόβους μας, ώστε να ξαναβρούμε την ελευθερία ― δηλαδή τη βαθύτερη έννοια ― της γεύσης».

Ο αμερικανός συγγραφέας περιπλανάται στα στέκια του κρασιού της γαλλικής πρωτεύουσας (κάβες, οινομαγειρεία και εστιατόρια), αλλά και σε αμπελοτόπια της Βουργουνδίας, δοκιμάζοντας κρασιά και καταγράφοντας εντυπώσεις. Συζητά με επαγγελματίες του χώρου για τις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ κρασιού, γεύσης, γούστου, εξουσίας και συλλογικής μνήμης και δεν διστάζει να κατακεραυνώσει όσους θεωρεί υπαίτιους για την ομογενοποίηση της γεύσης του κρασιού.

Ο Τζόναθαν Νόσσιτερ σπούδασε Αρχαία Ελληνικά στο πανεπιστήμιο του Dartmouth και Ζωγραφική στις σχολές Καλών Τεχνών του Σαν Φρανσίσκο και του Παρισιού. Με το κρασί ασχολήθηκε για πρώτη φορά όταν εργάστηκε ως οινοχόος σε εστιατόρια της Νέας Υόρκης. Παράλληλα έκανε καριέρα ως σκηνοθέτης. Η ταινία του Sunday κέρδισε το πρώτο βραβείο στα φεστιβάλ Sundance και Deauville το 1997, ενώ άλλα έργα του είναι το Signs and Wonders (που γυρίστηκε εν μέρει και στην Ελλάδα) και το Rio Sex Comedy που μόλις ολοκληρώθηκε και θα προβληθεί φέτος στους κινηματογράφους. Στο ευρύ κοινό είναι γνωστός για την ταινία του Mondovino, ένα από τα τέσσερα μόνο ντοκιμαντέρ που έχουν προταθεί ποτέ για το βραβείο του Χρυσού Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών (2004).

Εάν το Mondovino είναι μια κριτική ματιά επάνω στη σύγχρονη οινοβιομηχανία, το Κρασί και Εξουσία είναι, όπως λέει ο Νόσσιτερ, μια πιο προσωπική περιπέτεια που συνδέει τον έρωτά του με το κρασί και το σινεμά, ιδωμένα μέσα από το πρίσμα της Γαλλίας. Ο αναγνώστης θα έρθει αντιμέτωπος με ένα συναρπαστικό βιβλίο που διαβάζεται σαν μυθιστόρημα, το οποίο θα τον ταξιδέψει στην οινική Γαλλία με πολλές αναφορές και παραλληλισμούς στο «σινεφίλ» κινηματογράφο και ζωντανούς, πολλές φορές αστείους, διαλόγους (το βιβλίο θα μπορούσε να θεωρηθεί και οδηγός με τις καλύτερες διευθύνσεις καβών, εστιατορίων και bars à vins του Παρισιού, ενώ ο συγγραφέας προτείνει, με τον τρόπο του πολλά κρασιά).

Το Κρασί και Εξουσία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη Γαλλία, όπου σημείωσε εμπορική επιτυχία, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησεκαι στις ΗΠΑ με τον τίτλο Liquid Memory. Στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Vinetum

 

 

Νέο Βιβλίο - Κρασί και Εξουσία - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ Από το Σταφύλι στο Κρασί

Συγγραφέας: Τσακίρης Αργύρης

Η «Οινολογία, από το σταφύλι στο κρασί» στην όγδοη έκδοσή της, που αναθεωρήθηκε και συμπληρώθηκε με νέα θέματα και νεότερα δεδομένα, όπως αυτά προέκυψαν κατά την τελευταία δεκαετία, δίνει οδηγίες και κατευθύνσεις για το πώς ο οινολόγος και ο οινοποιός μπορούν να μεταχειριστούν το σταφύλι και να επεξεργαστούν το κρασί, ώστε αυτό να αποκτήσει την καλύτερη δυνατή ποιότητα. Το βιβλίο αυτό, σε κάθε περίπτωση, δίνει τις επιστημονικές βάσεις που είναι απαραίτητες ώστε να γίνουν κατανοητά τα όρια της ερμηνείας αλλά και της αβεβαιότητας που κρύβει κάθε οινολογική πρακτική.

www.psihalos.gr

 

Θερμοκρασία: η καρδιά της οινοποίησης

Maîtrise des températures et qualités des vins

Συγγραφείς: Jacques Blouin, Jean Michel Maron

Επιστημονική επιμέλεια: Αργύρης Τσακίρης

Τo βιβλίο αυτό προσφέρει καινοτόμες οικονομικές και τεχνολογικές λύσεις στο σημαντικό θέμα του ελέγχου της θερμοκρασίας, που αναδεικνύεται σήμερα ως ο σημαντικότερος τεχνολογικός παράγοντας στη διαδικασία δημιουργίας οίνων υψηλής ποιότητας. Αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους τους επαγγελματίες της παραγωγής οίνου που βρίσκονται συστηματικά αντιμέτωποι με πρακτικά προβλήματα που αφορούν στη θερμοκρασία της οινοποίησης. Παράλληλα, αποτελεί ένα εγχειρίδιο οινολογικών πρακτικών για τους φοιτητές οινολογίας, ενώ απευθύνεται ακόμα και στους ερασιτέχνες οινοποιούς, που ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την ποιότητα του κρασιού τους.

Το βιβλίο «Θερμοκρασία: η καρδιά της οινοποίησης» είναι το πρώτο της σειράς Αμπελοοινικές Πρακτικές, από την οποία θα ακολουθήσουν και άλλα βιβλία στους τομείς: Οινολογία, Αμπελουργία και Διοίκηση.

www.vinetum.gr

 

 

Στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης ΒορΟινά στην Αθήνα η ΕΝΟΑΒΕ παρουσίασε τρία βιβλία.

ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ της Βορείου Ελλάδος.
Το πρώτο βιβλίο σε μικρό σχήμα, κατάλληλο για το ταξίδι, κυκλοφόρησε σε 3000 αντίτυπα από τις εκδόσεις Ζαρζώνη με έρευνα της Wine Plus, κείμενα της Μαρίας Νέτσικα και φωτογραφίες των Γιώργου & Γιάννη Ζαρζώνη.

Είναι ένα θεματικό βιβλίο - τουριστικός οδηγός που επικεντρώνεται στα στοιχεία που συνθέτουν το οινοτουριστικό δίκτυο των 8 διαδρομών των Δρόμων του κρασιού της Βόρειας Ελλάδας, δηλαδή τα επισκέψιμα οινοποιεία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τα τοπικά προϊόντα και τη φιλοξενία. Αναφέρονται όλα τα μέλη του οινοτουριστικού δικτύου με τα στοιχεία επικοινωνίας και υπάρχουν χάρτες, πολλές (και καλές) φωτογραφίες και πλήθος άλλων λεπτομερειών. Το βιβλίο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Κ.Π. Leader+.

ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ - Συνταγές από την Ήπειρο έως τη Θράκη με τοπικά υλικά

Το δεύτερο σε μεγάλο σχήμα έχει τίτλο "ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Συνταγές από την Ήπειρο έως τη Θράκη με τοπικά υλικά". Είναι έκδοση της ΕΝΟΑΒΕ, συγγραφέας του είναι η Νταϊάνα Κόχυλα και οι φωτογραφίες είναι του Βασίλη Στενού. Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της Κ.Π. Leader+.

Τοπικές και παραδοσιακές συνταγές αλλά και νέες προτάσεις από τη συγγραφέα και από ντόπιους σεφ. Μια νέα προσέγγιση της βορειοελλαδίτικης μαγειρικής και της αισθητικής των σερβιρισμένων πιάτων με απολύτως σύγχρονο τρόπο. Το βιβλίο προτρέπει τους αναγνώστες, ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας τους, να αναζητήσουν τα υλικά της κάθε περιοχής και τους δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουν πάλι γεύσεις που, ίσως, δοκίμασαν ακολουθώντας τις διαδρομές του κρασιού.

5 ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΟΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Το βιβλίο αναφέρεται στους 5 οινοποιητικούς φορείς με αξιόλογες ιστορικές καταβολές και ιδιαίτερη προσφορά στην αμπελοοινική οικονομία του τόπου μας (κατά σειρά παρουσίασης): Αχαΐα Κλάους Οινοποιητική Α.Ε. , Ελληνικά Κελάρια Οίνων Κουρτάκης Α.Ε., Μπουτάρη Α.Ε., Ευάγγελος Τσάνταλης Α.Ε., ΕΟΣ Σάμου.

Τα μέλη της ΕΝΟΑΒΕ, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Βορεινά τον Ιανουάριο 2008 στην Αθήνα, τίμησαν τις 5 ιστορικές εταιρείες της ελληνικής οινοποιίας. Ομιλήτρια ήταν η κα Σταυρούλα Κουράκου - Δραγώνα, που στη συνέχεια προσέφερε την παρουσίασή της για την έκδοση του βιβλίου. Με εκδοτική και καλλιτεχνική επιμέλεια από τη Λούση Μπρατζιώτη, το βιβλίο εκδόθηκε από την ΕΝΟΑΒΕ.

 

 

 

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΙΝΩΝ : ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Γ. Μιχαλόπουλος

 

 

 

ΕΚΔΟΣΗ ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

100-000-065-00

ΕΚΔΟΣΗ 1998

 1 ΤΟΜΟΣ

 76 ΣΕΛΙΔΕΣ

 ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ

ΤΙΜΗ ΦΠ: 9 €

ΤΙΜΗ NΠ: 15 €

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο συγγραφέας του βιβλίου αυτού ασχολείται με την προστασία των οίνων τόσο από πλευράς εθνικού, όσο και κοινοτικού δικαίου. Αναφέρεται στη νομική παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον οινικό τομέα και στις διακρίσεις που εισάγει η κοινοτική νομοθεσία, αναφέρεται εκτενώς στη σχετική ελληνική νομοθεσία και αφιερώνει ειδικά κεφάλαια στα ζητήματα της περιγραφής οίνων και γλευκών σταφυλιών, καθώς και στις ενδείξεις γεωγραφικής προέλευσης οίνων. Το βιβλίο ολοκληρώνεται με αλφαβητικό ευρετήριο και βιβλιογραφία.


ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Σπινθηροπούλου Χαρούλα

Εκδόση:OLIVE PRESS PUBLICATIONS

ISBN:960-8559-340

Σελίδες:114
Σχήμα:17*24
Ημερομηνία έκδοσης 01/01/2000
Τιμή: 12,54€

 

Σημείωση: Δήλωση υποστήριξης

Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. δηλώνει ότι οι εν λόγω πληροφορίες και παραπομπές δεν αποτελούν προβολή ούτε διαφήμιση των συγκεκριμένων βιβλίων ούτε συνεπάγονται την "έγκριση" της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. αλλά αποτελούν πληροφοριακό υλικό για την ενημέρωση των οινολόγων.

 

 

  

 

 

 

 Πρόσθεσε αυτή τη σελίδα στις αγαπημένες σου ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Amount of short articles:

Amount of articles links:

You can order sections with dragging on list bellow:

  • dynamic pages
Αποθήκευση
Ακύρωση
Reset

Συγκρότηση σε σώμα το νέο ΔΣ

Νέο ΔΣ της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο   2018-2020 Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβουλίο της Πανελλήνιας Ενωσης Πτυχιώχων Οινολόγων που προέκυψε αο τις εκλογές που διιεξήχθησαν τον Μάρτιο. Διαβάστε  το σχετικό Δελτίο Τύπου  με

Δευτέρα, 23 Απρίλιος 2018

Ιστοσελίδες με Θέσεις Εργασίας στο

USA www.winejobs.com http://www.winebusiness.com/classifieds/winejobs/ http://wineserver.ucdavis.edu/venjobs/index.php http://wine.wsu.edu/education/employment/ http://www.napawinejobs.com/ http://twitter.com/GetWineJobs http://www.getwinejobs.net/ http://bevforce.com/wine-jobs.php http://winejobs.org/ http://www.jobsforwine.com/ http://www.wineandspiritsjobs.com/jobseeker/job_listings.aspx http://winejob.com/ http://www.ewine.com/cl4221f13d/index.php http://www.winespectator.com/display/show/id/jobopenings http://www.california-wine-trails.com/?tag=wine-jobs http://www.winedegree.com/ http://www.locatewinejobs.com/ http://www.crazyaboutwine.com/jobs/ http://www.wineprorecruiters.com/   Canada http://www.canadawinejobs.ca/default.asp    UK http://www.ukwinejobs.com/ http://www.jobijoba.co.uk/wine-jobs http://www.provenancerecruitment.com/page3.htm http://www.harpers.co.uk/jobs/ http://www.careerjet.co.uk/wine-jobs.html   Australia & New Zealand http://www.jobmonkey.com/winejobs/ http://www.wineindustryjobs.com.au/ http://www.winediva.com.au/wine-jobs/ http://www.workingabroadmagazine.com/jobs-abroad/new-zealand-jobs/ http://www.winejobsonline.com/   France http://www.vitijob.com/ (και άλλες χώρες) http://www.bestsampleresume.com/find-france-wine-jobs.html http://www.vinea-recrutement.com/ http://www.agrojob.com/emploi/vins-et-alcools.asp http://jd.apec.fr/Accueil/ApecIndexAccueil.jsp http://www.pole-emploi.fr/accueil/   Italy http://www.bloglavoro.com http://www.jobrapido.it/?q=vendemmia http://www.mrlavoro.com/lavoro/vendemmia/_/ http://www.n-jobs.it/lavoro-vendemmia.html   Γερμανία - Ελβετία http://www.winzer-service.de/ http://www.weinbau.ch/stellenmarkt   Νότια Αφρι

Τετάρτη, 24 Δεκέμβριος 2014

Image - Θέσεις  Εργασίας

Θέσεις Εργασίας

Θέση οινολόγου στην Νάουσα Από τον  οινοποιητικό Συνεταιρισμό  Νάουσας εχουμε την ακόλουθη αγγελία: Ζητείται οινολόγος με εκπληρωμένες τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις για μόνιμη θέση εργασίας στο ΒΑΕΝΙ ΝΑΟΥΣΑ. Αποστολή βιογραφικών εντός 1 β

Τρίτη, 26 Ιανουάριος 2010