Διαδικτυακές Θεματικές Ενημερώσεις ΠΑΝ.Ε.Π.Ο

by kanellis
Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων) έχει την χαρά να σας προσκαλέσει στην 6η παρουσίαση του κύκλου Διαδικτυακών Ενημερώσεων με τίτλο: “MMR-PLUS από την JU.CLA.S. Ενα νέο concept για την διαχείριση των αεριών στους οίνους” που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 09 Φεβρουαρίου στις 18:00 μέσω της πλατφόρμας zoom.
Eισηγητής:
κ. Στέργιος Ανθής
Οινολόγος – Tecnovin Καρδάτου.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Το link θα σταλεί με τη δήλωση συμμετοχής.
ΓΕΝΙΚΑ – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ο έλεγχος/ρύθμιση των αερίων περιλαμβάνει διαδικασίες οι οποίες στοχεύουν τόσο στην προσθήκη
όσο και στην μείωση της συγκέντρωσής τους στον οίνο ή ακόμα και συνδυαστικές τεχνικές: μείωση
του οξυγόνου σε φρέσκα κρασιά, μείωση του διοξειδίου του άνθρακα σε φρέσκα κόκκινα κρασιά, η
μείωση του οξυγόνου αμέσως πριν από την εμφιάλωση, η μείωση του οξυγόνου σε κρασιά προς
αποθήκευση, η προσθήκη διοξειδίου του άνθρακα για την παραγωγή ημιαφρωδών και αφρωδών
οίνων, ή ακόμα και η χρησιμοποίηση αδρανών αερίων (παραλαβή σταφυλιών, headspace
δεξαμενών).
MMR-PLUS
Το κύριο τμήμα του MMR Plus είναι ένα σύστημα υδρόφοβων μεμβρανών από τις οποίες διέρχονται
μόνο τα μικρά μόρια του αερίου, χάρη στους πόρους με προκαθορισμένο μέγεθος. Κατ’ αυτό τον
τρόπο, μόνο αέρια χαμηλού μοριακού βάρους διέρχονται από το «φράγμα» της μεμβράνης, με
αποτέλεσμα η δομή του οίνου έπειτα από την κατεργασία να παραμένει αμετάβλητη
(πολυφαινολικό κλάσμα, αρωματικά συστατικά, κ.λ.π.).