Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Επαγγελματικό Σεμινάριο Οργανοληπτικού Ελέγχου Ελαττωμάτων Οίνων στη Σαντορίνη το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014 με τη συμμετοχή Οινολόγων, Οινοχόων και Επαγγελματιών Εστίασης
To σεμινάριο έγινε για 2η φορά στο όμορφο νησί μετα την μεγάλη επιτυχία που είχε σημειώσει η πρώτη διεξαγωγή που είχε γίνει τον προηγούμενο χρόνο στα πλαίσια του έτους Γαστρονομίας 2013 & είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον και υπάρχει προοπτική για επανάληψη του σεμιναρίου στις αρχές της επόμενης τουριστικής περιόδου, ώστε να το παρακολουθήσουν όσοι ακόμη επαγγελματίες επιθυμούν. Τόσο οι επαγγελματίες του χώρου της παραγωγής οίνου, όσο και οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης που συμμετείχαν, παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον το εξαιρετικό σεμινάριο, διάρκειας 8 ωρών που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του οινοποιείου της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων,
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με στόχο να συμβάλει στην εξέλιξη των ικανοτήτων των επαγγελματιών που σχετίζονται με τον οίνο να αναγνωρίζουν τα ελαττώματα, ώστε να είναι σε θέση να λαμβάνουν τις κατάλληλες αποφάσεις σε θέματα παραγωγής, αλλά και σε θέματα διαμόρφωσης τιμής και διάθεσης των οίνων.
Οι εισηγητές, οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και δωρεάν για την υλοποίηση του σεμιναρίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. για την ενίσχυση της οινικής γνώσης στην Ελλάδα, διάνθισαν τη βασική ύλη του σεμιναρίου, με σημαντικά σχόλια και ιδιαίτερες λεπτομέρειες, που αφορούν στους οίνους και στις ποικιλίες σταφυλιού της Σαντορίνης.