Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. παρούσα στο Διεθνές Συμπόσιο που διοργανώθηκε από το Wine in Moderation με θέμα “Responsible Wine Tourism for a Sustainable Wine Culture” 2-11-2017 Santorini, Greece

by admin

Η Πανελλήνια Ενωση  πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.) ήταν  μεσω εκπροσώπου της , ανάμεσα στους 50 και πλέον συμμετέχοντες  (απο πάνω απο δεκα εθνικότητες) που συγκεντρώθηκαν στην Θήρα στις 2 Νοεμβρίου 2017 με την ευκαιρία της ετήσιας Γενικής συνέλευσης του Wine in Moderation .

Σε αυτο το συμπόσιο αναγνωρισμένες προσωπικότητες του οινικού ‘στερεώματος’,  τοπικες αρχές , δημοσιογράφοι , οινοποιοί αλλά και  οι σημαντικοί ομιλήτες γυρω απο τον χώρο του κρασιού προσπάθησαν μεσω παρουσιάσεων και συζητήσεων  στογγυλής τραπέζης να ανιχνεύσουν τις πρόσφατες τάσεις  και προοπτικές στον τομέα του οινοτουρισμού και να απαντήσουν στο πως ο οινοτουρισμός μπορει να αναπτυσεται με εναν ορθολογικά ευαιίθητο κοινωνικά τρόπο ώστε να αναδειχθεί ως  ενα μέσο που θα προβάλεται  η παραδοση και η κληρονομιά των οινοπαραγωγικων περιοχών με γνώμονα  την υγιή ανάτπυξη και την αειφορία που παντα είναι συνδεδεμένη με την κοινωνική προσφορά και υπευθυνότητα του οινικού κλάδου.

Σημαντικές ηταν οι ομιλίες σε σχεση με την διαδικτυακή επικοινωνία  ενός οινοτουριστικου προϊόντος  και ενδιαφερουσες οι  παρουσίασεις δράσεων οινοτουριστικών περιοχών. Κοινή συνισταμένη στις συζητήσεις που διεχιχθησαν ειναι η αναγκή αναληψης  κοινών δρασεων  και συνεργειών που θα βοηθούν   το οινικό επισκέπτη  να έχει μια  υπεύθυνη οινική  εμπειρεία   που με την σειρά της  θα οδηγησει σε μια ευεργετικη επιδραση τοσο για τους επισκέπτες  και για της  οινικες επιχειρήσεις  αλλα και μια αιεφορο ανάπτυξη των περιοχών γενικότερα με σεβασμο στο περιββαλόν και την κοινωνικη ζωη.

Το Συμπόσιοσυνδιοργανώθηκε απο το Wine in Moderationταν  και την ΕΔΟΑΟ ύπο την αιγίδα του ΟΙV  και με την συνδομη 2 ισημαντικών οινοποιέίων της Σαντορίνης , το οινοποιείο Μπουτάρη και την Ενωση Συν/σμων Θηραϊκων Προϊόντων – SANTO WINES . .