Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Επαγγελματικό Σεμινάριο Οργανοληπτικού Ελέγχου Ελαττωμάτων Οίνων στη Σαντορίνη το Σάββατο 23 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή Οινολόγων, Οινοχόων και Επαγγελματιών Εστίασης

by admin

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013, το σεμινάριο με θέμα “Οργανοληπτικά Ελαττώματα Οίνων”, που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη”.

Τόσο οι επαγγελματίες του χώρου της παραγωγής οίνου, όσο και οι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης που συμμετείχαν, παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον το εξαιρετικό σεμινάριο, διάρκειας 8 ωρών, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε στη Σαντορίνη και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του οινοποιείου της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, ενώ έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον και υπάρχει προοπτική για επανάληψη του σεμιναρίου στις αρχές της επόμενης τουριστικής περιόδου, ώστε να το παρακολουθήσουν όσοι ακόμη επαγγελματίες επιθυμούν.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με στόχο να συμβάλει στην εξέλιξη των ικανοτήτων των επαγγελματιών που σχετίζονται με τον οίνο να αναγνωρίζουν τα ελαττώματα, ώστε να είναι σε θέση να λαμβάνουν τις κατάλληλες αποφάσεις σε θέματα παραγωγής, αλλά και σε θέματα διαμόρφωσης τιμής και διάθεσης των οίνων.

Οι εισηγητές, οι οποίοι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και δωρεάν για την υλοποίηση του σεμιναρίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. για την ενίσχυση της οινικής γνώσης στην Ελλάδα, διάνθισαν τη βασική ύλη του σεμιναρίου, με σημαντικά σχόλια και ιδιαίτερες λεπτομέρειες, που αφορούν στους οίνους και στις ποικιλίες σταφυλιού της Σαντορίνης.

Με τη δράση αυτή ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, για επαγγελματίες της παραγωγής, της εστίασης και άλλων συναφών κλάδων, που διοργανώθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη” και τα οποία παρακολούθησαν περισσότερα από 300 άτομα.

Ο Δήμος Θήρας με ανακοίνωση του ευχαριστεί θερμά όλους τους εισηγητές των σεμιναρίων για την εθελοντική προσφορά των υπηρεσιών τους, καθώς και όλα τα μέλη της ομάδας υποστήριξης της πρωτοβουλίας «2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη» που συνέβαλαν στην υλοποίηση και φιλοξενία των σεμιναρίων με κάθε δυνατό τρόπο.