Σεμινάριο εξειδικευμένης κατάρτισης της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.

by admin

Εργαστήριο Οργανοληπτικής δοκιμής οίνων από Βουλγαρία – Σερβία .  

    Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο., στο πλαίσιο της ενίσχυσης της δια βίου εκπαίδευσης των επαγγελματιών του αμπελοοινικού κλάδου διοργάνωσε ένα εργαστήριο οργανοληπτικής δοκιμής σε οίνους από διαφορές περιοχές της Σερβίας και της Βουλγαρίας .

Η ΠΑΝΕΠΟ θεωρεί ότι η συνεχής κατάρτιση και πληροφόρηση των μελών της , αλλά και των στελεχών του οινικού κλάδου είναι κρίσιμος παράγοντας στην ανάπτυξη του χώρου . Το εργαστήριο όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις γειτονικές χώρες και την πορεία της οινικής αγοράς σε αυτές στα πλαίσια της ενημέρωσης για τις εξελίξεις που υπάρχουν στον βαλκανικό χώρο σχετικά με το κρασί και τις προοπτικές του. Παρουσιαστήκαν 20 διαφορετικοί οίνοι από τοπικές αλλά και διεθνείς ποικιλίες των χωρών αυτών (Σερβία – Βουλγαρία ) μαζί με πληροφορίες για την κάθε περιοχή παραγωγής και τα τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε οίνου που δοκιμάστηκε .

Η διάρκεια του εργαστηρίου ήταν 5 ώρες.

Σημειώνουμε ότι οι εισηγητές είναι έμπειροι οινολόγοι, μέλη της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο., με σημαντική προϋπηρεσία στον κλάδο και συνεχή ενασχόληση με τον οργανοληπτικό έλεγχο των οίνων και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και δωρεάν στο πλαίσιο των προσπαθειών της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. για την ενίσχυση της οινικής γνώσης στην Ελλάδα.

Οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων (Οινολόγοι , οινοποιοί, στελέχη οινοποιείων , οινοχόοι ) ήταν κατά γενική ομολογία άριστες .

Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο., στο πλαίσιο της ενίσχυσης της δια βίου εκπαίδευσης των επαγγελματιών του αμπελοοινικού κλάδου, έχει την πρόθεση να διοργανώσει και άλλες παρόμοια εργαστήρια σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν .