Σεμινάριο εξειδικευμένης κατάρτισης της ΠΑΝΕΠΟ (Μάιος 2015)

by admin

Εργαστήριο Οργανοληπτικής δοκιμής αφρωδών οίνων Καμπανίας


   Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο., στο πλαίσιο της ενίσχυσης της δια βίου εκπαίδευσης των επαγγελματιών του αμπελοοινικού κλάδου διοργάνωσε ένα εργαστήριο οργανοληπτικής δοκιμής σε τυπικά δείγματα growers Champagne ( ΓΑΛΛΙΑ ) .

Η ΠΑΝΕΠΟ θεωρεί ότι η συνεχής κατάρτιση και πληροφόρηση των μελών της , αλλά και των στελεχών του οινικού κλάδου είναι κρίσιμος παράγοντας στην ανάπτυξη του χώρου . Το εργαστήριο όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις διαφορετικές τεχικές στην παραγωγή αφρωδών οίνων από την περιοχή της Καμπανίας και να εκτιμήσουν οργανοληπτικά 12 διαφορετικούς τύπους αυτών μαζί με πολλές πληροφορίες για την κάθε περιοχή παραγωγής και τα τεχνικά χαρακτηριστικά κάθε τύπου.

Η διάρκεια του σεμιναρίου ήταν 5 ώρες.

Σημειώνουμε ότι οι εισηγητές είναι έμπειροι οινολόγοι, μέλη της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο., με σημαντική προϋπηρεσία στον κλάδο και συνεχή ενασχόληση με τον οργανοληπτικό έλεγχο των οίνων και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και δωρεάν στο πλαίσιο των προσπαθειών της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. για την ενίσχυση της οινικής γνώσης στην Ελλάδα.

Οι εντυπώσεις των συμμετεχόντων (Οινολόγοι , οινοποιοί, στελέχη οινοποιείων , οινοχόοι ) ήταν κατά γενική ομολογία άριστες .

Η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο., στο πλαίσιο της ενίσχυσης της δια βίου εκπαίδευσης των επαγγελματιών του αμπελοοινικού κλάδου, έχει την πρόθεση να διοργανώσει και άλλες παρόμοια εργαστήρια σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν .