Σεμινάριο εξειδικευμένης κατάρτισης της ΠΑΝΕΠΟ (Μάρτιος 2015)

by admin

«Επίδραση της Δρυός στην Έκφραση των Οίνων»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015, το σεμινάριο με θέμα  “Επίδραση Δρυός  στην έκφραση των  Οίνων” , που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Οινολόγων,(ΠΑΝΕΠΟ).

Οινολόγοι και  επαγγελματίες του χώρου της παραγωγής οίνου,  που συμμετείχαν, παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον το εξαιρετικό σεμινάριο, διάρκειας 6 ωρών, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε , για πρώτη φορά, στη Σαντορίνη και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα συνεδρίων του οινοποιείου της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων.

Έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον και υπάρχει προοπτική για επανάληψη του σεμιναρίου στη Σαντορίνη στις αρχές της επόμενης τουριστικής περιόδου, ώστε να το παρακολουθήσουν όσοι ακόμη επαγγελματίες επιθυμούν.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με στόχο να συμβάλει στην εξέλιξη των ικανοτήτων των επαγγελματιών που σχετίζονται με τον οίνο να αναγνωρίζουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που δίνει η χρήση του ξύλου της δρυός στον οίνο μέσω της οινοποίησης ή της αποθήκευσης του οίνου σε δρύινα βαρέλια  κ.α , ώστε να είναι σε θέση να λαμβάνουν τις κατάλληλες αποφάσεις σε θέματα  παραγωγής, αλλά και σε θέματα διαμόρφωσης τιμής και διάθεσης των οίνων. Οι εισηγητές διάνθισαν τη βασική ύλη του σεμιναρίου, με σημαντικά σχόλια και ιδιαίτερες λεπτομέρειες, που αφορούν τους οίνους και τις ποικιλίες σταφυλιού της Σαντορίνης, καλύπτοντας όλα τα στάδια, από την καλλιέργεια των αμπελώνων έως την τελική κατανάλωση των οίνων.

Εισηγητές του σεμιναρίου  προσέφεραν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και δωρεάν για την υλοποίηση του σεμιναρίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. για την ενίσχυση της οινικής γνώσης στην Ελλάδα.