ALTERNATIVE METHODS TO REDUCE THE USE OF SULFUR DIOXIDE IN WINEMAKING

by admin

Webinar: ALTERNATIVE METHODS TO REDUCE THE USE OF SULFUR DIOXIDE IN WINEMAKING

Εναλλακτικές τεχνικές για την παραγωγή οίνων με χαμηλά θειώδη

Monday 26/04/21 18:30

The AIM: To explore and present new and alternative methods for wine protection. This webinar is dedicated to wine professionals and students in wine science.

Registration Information / Πληροφορίες για την εγγραφή

The registration for this event must be made online in the below link/ Εγγραφή στο παρακάτω link :

Registration link

Registration Deadline and payment /Προθεσμία εγγραφής και πληρωμής: 21/04/2021 

Registration Fees/Τέλη εγγραφής

  • Νon-Member/ Μη μέλη  : 20 euros/ ευρώ
  • Free for the members of Pan-Hellenic Union of Registered Enologists / Δωρεάν για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της ΠΑΝΕΠΟ για το 2021

Payment informations/Πληροφορίες πληρωμής

By Wire Transfer/ Κατάθεση: 

Bank Account Pan-Hellenic Union of Registered Enologists  /ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΠΑΝ.Ε.Π.Ο: 

ALPHA BANK :   IBAN :  GR93  0140 1590  1590  0200  2006  479 

The webinar will be held in English via zoom

Χορηγοί του Webinar:

WEBINAR SCHEDULE

18:30-18:45  Welcome and Opening Remarks

18:45-19:05  The challenges of sulfur dioxide reduction in winemaking

  • Dr Panagiotis TATARIDIS, Assistant Professor, Department of Wine, Vine & Beverage Sciences, University of West Attica (member of PANEPO)

19:05-19:25  How can microorganisms help to reduce the use of sulphites ?

  • Joana COULON, Ph.D R&D Manager Microbiology BIOLAFFORT
  • Bastien NAZARIS, Enologist,  Development & Innovations Department Manager, LAFFORT

19:25-19:35  Oenological Testimony: First Impressions of bio protectors use.

  • Lefteris ANAGNOSTOU, Winemaker

19:35-19:55  Title : Biocontrol as an alternative to sulfites in micro-organisms management

  • Vanille-Charlotte ACHAINTRE, Application manager SOFRALAB

19:55-20:15  Controlled Oxygenation of Musts : an innovative technique to preserve and value white and rosé wines

  • Laurent FARGETON, Director of Development VIVELYS SAS

20:15-20:30  Questions and Answers

HOST COORDINATORS

  • Thanos GEORGILAS, Winemaker at T-OINOS Winery (member of PANEPO)
  • Dimitrios SKOUTELAS, Viticulture and Wine Consultant in French Chamber of Agriculture/Champagne region (member of  PANEPO)

______________________________________________________________________________________________________________________

Cancellation Policy / Ακύρωση

If an Event has to be cancelled for unforeseeable reasons, the Pan-Hellenic Union of Registered Enologists will inform the participant immediately and refund any participation fees already paid. In any case, liability is limited exclusively to the participation fee. Claims for damages of any kind against Pan-Hellenic Union of Registered Enologists due to the cancellation of an Event are excluded unless they have been caused by gross negligence or intent on the part of Pan-Hellenic Union of Registered Enologists

Εάν μια εκδήλωση πρέπει να ακυρωθεί για απρόβλεπτους λόγους, η ΠΑΝ.Ε.Π.Ο. θα ενημερώσει αμέσως τον συμμετέχοντα και θα επιστρέψει τα έξοδα συμμετοχής που έχουν ήδη πληρωθεί. Σε κάθε περίπτωση, η ευθύνη περιορίζεται αποκλειστικά στο κόστος συμμετοχής. Αξιώσεις για κάθε είδους ζημία εναντίον της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝ.Ε.Π.Ο) εξαιτίας της ακύρωσης εξαιρούνται, εκτός εάν έχουν προκληθεί από βαριά αμέλεια ή πρόθεση εκ μέρους της ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.

Minimum number of participants / Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων

Pan-Hellenic Union of Registered Enologists is entitled to cancel the event if a minimum number of participants is not reached or a specific lecturer is not available.

Η Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Οινολόγων (ΠΑΝ.Ε.Π.Ο.) έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την εκδήλωση εάν δεν επιτευχθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων ή ένας συγκεκριμένος λέκτορας δεν είναι διαθέσιμος.

The recording context / Το πλαίσιο εγγραφής

The webinar is recorded on digital audiovisual media. The speaker’s image, speech and presentation materials are recorded. The recorded data are formatted in compliance with graphic standards and additional information such as chapter headings may be added. The resulting recording may be digitally distributed, respecting the time synchronization and the sequence of the presentation. This recording is distributed over the Internet via the youtube channel of Pan-Hellenic Union of Registered Enologists. This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.

Το σεμινάριο θα μαγνητοσκοπηθεί σε ψηφιακά οπτικοακουστικά μέσα. Η εικόνα, ομιλία και το υλικό παρουσίασης θα καταγράφεται. Τα καταγεγραμμένα δεδομένα μορφοποιούνται σύμφωνα με τα πρότυπα γραφικών και μπορούν να προστεθούν πρόσθετες πληροφορίες, όπως επικεφαλίδες κεφαλαίων. Η προκύπτουσα εγγραφή μπορεί να κατανεμηθεί ψηφιακά, με σεβασμό στον συγχρονισμό του χρόνου και την ακολουθία της παρουσίασης. Αυτή η ηχογράφηση διανέμεται μέσω Διαδικτύου μέσω του καναλιού youtube της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Οινολόγων. Αυτό το έργο έχει άδεια βάσει Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International Licensehttps://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/